מנהלי קהילה

ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי.
עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

דר' יעל מליניאק
דר' יעל מליניאק, יו"ר החוג לטיפול בכאב באיגוד רפואת המשפחה. מטפלת באנשים הסובלים מכאב. מדריכת דיקור יבש בחברה לרפואת שריר שלד. שמשה רופאת כאב במסגרת קופת חולים מאוחדת בתל אביב. לימדה מתמחים ברפואת משפחה את נושא הטיפול בכאב במסגרת לימודי המשך באוניברסיטת ת''א. בוגרת לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה בנט"ל. מטפלת בכאב נוירופלסטי באמצעות שיטה מבוססת ראיות הנקראת EAET .
מובילי קהילה

לימור חורש
היי חברים :)
שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה.
כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית.
בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כיצד מטפלים לשלבקת חוגרת
08/04/13 11:57
3 תגובות
בת משפחתי הקרובה לקתה באחרונה בשלבקת חוגרת ." אאוט אוף דה בלו". מה עושים והאם יש טיפל קונבנציונלי או אלטרנטיבי במחלה זו?
עידית רונן
שלבקת חוגרת נגרמת ע"י נגיף ההרפס זוסטר, וירוס הגורם לאבעבועות רוח.
לאחר אבעבועות רוח בילדות או קבלת חיסון, וירוס זה, נשאר רדום לאורך שנים ועלול לפרוץ כאשר תנגודת הגוף יורדת, במצבי מתח , מצבי מחלה ומצבים נוספים. בתחילה מרגישים כאבים ובהמשך מופיעה פריחת שלפוחיות לאורך מסלול עצבי , לרוב בדומה לחגורה באזור החזה - מכאן השם שלבקת חוגרת. אך הפריחה יכולה להופיע גם באזורי גוף נוספים.
הכאב ממקור עצבי הינו אחת התופעות השכיחות , עלול להופיע בעוצמה חזקה ולעיתים אף לאחר שהפריחה חלפה.
לפיכך, יש להתאים את הטיפול התרופתי להפחתת הכאב בהתאם לעוצמת הכאב כפי שהמטופל מדווח: לפי שיקול דעת רפואי, בעוצמת כאב גבוהה נדרשות תרופות חזקות ואף שימוש באופיואידים .
במידה והפריחה מלווה בזיהום, לעיתים קיים צורך במתן אנטיביוטיקה.
ניתן להפחית את עוצמת המחלה ע"י תרופות אנטי ויראליות כמו אציקלוויר – אך טיפול זה, יש להתחיל מוקדם ככל האפשר ומומלץ ב- 24 שעות ראשונות להופעת המחלה.
לאחרונה, קיים חיסון שעשוי לסייע לאוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה לפתח את המחלה.
ממליצה שבת המשפחה שלך תיגש להערכה רפואית על מנת להתאים לה את הטיפול הנדרש בהתאם למצב המחלה, מצב בריאותה ועוצמת הכאב שחשה.
בברכה,
עידית.
נועה7
שלום,
יש טיפול. כמו שעידית כתבה אנטיוויראלי קונבנציונלי, סימפטומטי נגד כאב עיצבי בתרופות כגון ליריקה, גבהפנטין, פיזיותרפיה כמו מכשיר דיאדינמיק שזה כמו טנס. גם טיפול אלטרנטיבי על ידי נטילת חומצה אמינית ל- ליזין שהיא אנטיוויראלית, גם שמן קוקוס אנטי וויראלי ועוד הרבה מזונות אנטיוויראלים.
בהצלחה.
ד"ר גור רות
אביגן שלום,
לרוב הכאבים חולפים מעצמם תוך 3 חודשים עד חצי שנה. בזמן הזה הדבר היעיל ביותר לכאבים אילו הוא שימוש בליריקה או סימבלטה.
אני ממליצה מאד לא להמתין עד שהכאב יתעצם עוד ועוד אלא לגשת לרופא כאב ולהתחיל טיפול.
ד"ר גור.