מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
ד
ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא
שרה שויצקי
שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות. בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים. הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR. התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהאחי ואחותי חולים בטרשת נפוצה מה יקרה לי ולילדי בעתיד?

אחי ואחותי חולים בטרשת נפוצה מה יקרה לי ולילדי בעתיד?

01/11/13 17:22
3 תגובות

שלום לכולם
המחלה הארורה הזו..... אחי חולה בטרשת נפוצה כבר למעלה מ 17 שנה. הוא התחיל במקל הליכה וקביים הליכון והמשיך ליפול ולהחבל בגופו.
המחלה התפרצה בצבא....(סיפור אחר לחלוטין...) הוא המשיך לכיסא גלגלים ולקלנועית.
היום אחי מרותק למיטה אך מתקשר איתנו בצורה נורמלית לחלוטין. קשה לו מאוד לדבר והוא ישן עם מכונת הנשמה בלילה. הוא מפעיל עצמו עם כיסא מיוחד ושולט עליו עם עכבר לפה.
השאלה שלי היא נורא פשוטה.
האם יש תקווה? האם יש תרוצה שגורמת למחלה לסגת? כמה עוד נשאר לו לסבול?
זה קורה אותי ואת הוריי לראותו במצב הזה.
ועכשיו הפאנץ.....
גם אחותי הבכורה חולה במחלה הארורה הזו.
כן 2 אחים באותה המשפחה.... והמחלה לא תורשתית. עברתי בדיקות גנטיות והרופאה במרכז שניידר למחלות גנטיות אמרה לי שעברתי בגילי את ההתפרצות ושאני לא אחלה במחלה (אני כיום בת 31)
השאלה השניה שלי ... מי מבטיח לי שבעתיד כשאביא ילדים הם לא יחלו במחלה?
שלהם לא תהייה המחלה הארורה הזו?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה ושבת שלום


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
02/11/13 13:03

מיטל שלום

תודה שאת משתפת בחששותיך הן בהחלט ברורת לי

כחולת טרשת נפוצה כמעט 20 שנה עברתי תהליך דומה בתקופה בה רציתי ילדים, החשש מפני לידת ילד שאולי יחלה היה גדול כמעט כמו הרצון ללדת ילד והדבר הביא אותי לחרדות לא קלות.

ילדתי שני ילדים מאז ועדיין לא הגיע תעודת הביטוח שהם לא יחלו בטרשת נפוצה אך יחד עם זאת לא הגיע אף תעודת ביטוח גם על מחלות מפחידות אחרות או על כך שלא ייקרה להם כלום בכבישים או בצבא.

לצערי לחיים אין תעודת ביטוח, אף אחד לא יודע מה יוליד יום ולכן מתוך בחירה מושכלת ומודעת אני חיה את יומי הרגיל, מטפחת משפחה, חברים ותחביבים ולא חושבת על צרות בריאותיות או אחרות שאולי כן ואולי לא יופיעו.

לחיות הצפיה שמשהו רע יגיע לא נראה לי בריא ובטח שלא כיף.

החששות תמיד קיימות בחלקו האחורי של הראש אבל לטרשת עבורי פחות מפחידה מהיום בו בני יוכל לאחוז בהגה, היום הזה ידוע כמעט במדיוק ואין אליו סטטיסטיקה מעודדת, בגיל 17 בערך הוא ינהג ברכב זה ברור לי ומפחיד אותי הרבה יותר מהסיכוי הסטטיסטי הנמוך יחסית שיחלה בטרשת נפוצה.

מקווה שעזרתי קצת

עינת

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
02/11/13 16:50

שלום מיטל

תודה ששיתפת אותנו.

 

אחיך כנראה חולה במהלך אגרסיבי של המחלה, ועל אף שהתיאור שלך מוכר מתוך הכרותי עם אנשים להם טרשת נפוצה, הוא נדיר והופך להיות פחות ופחות שכיח ככל שעובר הזמן והרפואה מתקדמת. אחיך אובחן בזמנים בהם לא היה מגוון הידע והתרופות הקיימות היום. למיטב ידיעתי אין כיום תרופה הגורמת למחלה לסגת, אלא רק תרופות המצליחות לעכב את התקדמותה. עם זאת, יש הרבה טיפולים שנמצאים בשלבי מחקר ראשוניים (כמו טיפול בתאי גזע) שאנחנו עוקבים אחריהם באתר "כמוני" ומאוד מקווים שיתקדמו ויצליחו במהרה. חשוב לציין שגם אז הטיפולים הללו יגיעו לאישורים ולשימוש, שלא במסגרת ניסוי, עוד מספר שנים (להערכתי לפחות מעל 5 שנים).

 

הקושי שלכם לראות את אחיך במצב שתארת הוא טבעי ונורמלי. במצבים אלו יש לשאוף לשיפור המיטבי של איכות החיים של המטופל, עם בעזרת אמצעי עזר וטיפולים רגשיים, אני מקווה שאתם מטופלים במרכז שמעניק תמיכה ועוזר בכל אלו. לעיתים כדאי וצריך גם לספק תמיכה לבני המשפחה.

 

המחלה אכן לא תורשתית. ישנם גנים המגבירים את הסבירות לפתח את המחלה, אך לא די בהם ויש אנשים רבים הנושאים גנים אלו ואין להם טרשת נפוצה. איננו יודעים בדיוק מה צריך לקרות או להצטרף לגנים כדי שהמחלה תתפרץ, אך גם נושא זה נמצא במחקר מתקדם והכיוון הוא חשיפה לוירוסים מסוימים ותנאים סביבתיים שמעודדים את התפרצות המחלה.

 

גנטיקאים יכולים לחשב את הסבירות המדויקת להתפרצות המחלה בקרב ילדייך. בינתיים אוכל להגיד לך שבכלל האוכלוסייה הסיכוי עומד על כ- 1 לאלף לפתח טרשת נפוצה וכ- 4% לילדים של הורים עם טרשת נפוצה (הסיכוי הגבוה ביותר הוא לבת לאמא עם טרשת נפוצה ועומד על כ- 5% סיכוי). מכיוון שאינך מאובחנת הסיכויים נמוכים בהרבה ממה שכתבתי, אך כנראה קצת יותר גבוהים מהסיכוי באוכלוסייה הכללית בגלל הקרבה המשפחתית לאנשים חולים.

 

כפי שעינת כתבה, איננו בטוחים מסכנות רבות במהלך החיים ותלויה גישתנו אליהן. במה את מתמקדת? אני מבין שהמפגש עם המחלה, מול אחייך, מביא לכך שהיא תהיה כל הזמן במודעות ותעורר חששות. לעיתים בפסיכולוגיה אנו קוראים לכך "היוריסטיקת הזמינות", אנו חוששים יותר מדברים שנחשפנו אליהם וקל לדמיין אותם, ללא קשר לסבירות שאכן תסריט זה יתרחש או האם לחשוב ולפחד ממנו זו אסטרטגיית ההתמודדות הנכונה ביותר. חשוב לתקן טעות חשיבה זו ולזכור שהסיכוי שאכן תסריט זה יתממש הוא נדיר מאוד וכי הדאגה לא באמת עוזרת. בינתיים אוכל להגיד, בהתאם למחקר העדכני, כי בכדי לצמצם אפילו עוד יותר את הסיכוי שילדייך יאובחנו בטרשת נפוצה (כמו כל ילד אחר): דאגי שלא ייעשנו, שיהיו להם רמות תקינות של ויטמין D (באמצעות חשיפה לשמש, תזונה נכונה ואם צריך תוספים) ושלא יסבלו מהשמנת יתר.

 

נשמח לשמוע עדכונים ומחשבות נוספות.

המספרים שציין ערן הם אכן המספרים המוכרים בספרות. טרשת הינה מחלה מולטיפקטוריאלית , דהיינו נגרמת על ידי מנגנונים גנטיים וסביבתיים שאינם ידועים לנו בדיוק.  לראיה, ידוע לנו  כי המלה שכיחה יותר בארצות צפוניות ביחס לדרומיות אולם  הגירה מתחת לגיל מסוים מאיזור בסיכון נמוך לאיזור בסיכון גבוה  מעלה את הסיכון למחלה.  למרות שמחלה בבן משפחה קרובה מעלה מעט את הסיכון ביחס לאוכלוסיה  הכללית עדיין מדובר בסיכון נמוך ,כפי שציין ערן.