מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזההאם אנמיה מחוסר ברזל גורמת לבעיות נשימה?

האם אנמיה מחוסר ברזל גורמת לבעיות נשימה?

20/11/13 21:19
4 תגובות

לד"ר לוין שלום רב!

אימי בת 82 קריאטינין 2.06 אוריאה 65 ( אלה רמות קבועות פחות או יותר בשנתיים האחרונות ).מקבלת כבר 7 שנים עירוי ברזל ונופר פעם בארבעה שבועות.בארבעה חודשים האחרונים ההמוגלובין שלה נמצא כמעט באופן קבוע מתחת ל-10 ורמת הברזל 33 למרות הטיפול.אני רוצה לציין שעד לפני ארבעה חודשים הטחפול בונופר די עזר.אני רוצה לציין,שבחצי השנה האחרונה,קופת חולים מנפקת עירוי ברזל של חברה אחרת,האם יכול להיות שירידת הברזל ואיתה ההמוגלובין מההחלפה של הזריקה של חברה אחרת?

כמו כן,מביקור אצל נפרולוג,הוא המליץ על זריקות ARANESP פעמיים בחודש כדי לשמור על המוגלובין ברמה של 10-12.השאלה שלי היא,האם זריקות אלה משפרות גם את רמת הברזל שבגללו ההמוגלובין נמוך?

אני רוצה לציין,שמהתקופה שהברזל וההמוגלובין של אימי ירדו לרמות שציינתי,היא מתקשה בנשימה ואם היא הולכת ברחוב היא נעצרת כל כמה מטרים וכמו כן,בלילה היא מתעוררת ומתקשה לנשום והיא נשארת ערה עד שעות הבוקר.אלה תופעות שלא היו קיימות לפני האנמיה.השאלה שלי היא,האם להמוגלובין ולברזל הנמוך יש קשר לכך?


בתודה מראש!


תגובות

שלום לך

חסר ברזל ואנמיה בהחלט גורמים לתסמינים שאתה מתאר ולכן חשוב לטפל ולהעלות המוגלובין לערכים שציינת. לרוב נדרש טיפול בברזל ותכשיר כמו למשל הארנספ, שהוא הורמון המגרה את מח העצם לייצר כדוריות דם. זה לא מעלה את הברזל, ולעיתים גם להיפך, בגלל ייצור הדם המוגבר עקב הזריקות, דרוש יותר ברזל. אם אין תגובה לטיפול יש לחפש סיבות לעמידות לטיפול, כמו זיהום או דלקת סמויים, PTH גבוה, דימום ועוד ועוד.

מיכאל2
20/11/13 22:59

תודה לך!

ע-מי-נ1
27/05/16 17:14

חולה לב וכליות כרונית רמת קרטנין 1.6 אוריה 96 הומוגלובין 10 ל11 קבלתי ארנספ 100מג התלונתי על כאבי פרקים הוחלפ מירסירה 100מג פעם רשונה המוגלובין ירד 10 במקום 11.5 מה עלאי לעשות לחזור לארנספ .תודה גם הסטורסיה ירדה 92 לבין 94 מקל גם ברזל פומי . 

שלום לך
אם אתה לא ממשיך את הטיפול במירסרה, אז כדאי להמשיך בתכשיר אחר, כמו למשל ארנספ, כדי למנוע ירידה נוספת של ההמוגלובין לערכים פחות מ-10, במיוחד שיש לך גם מחלת לב. אם אתה מדבר על סטורצית טרנספרין שהיא 94, אז אין צורך לשנות את הטיפול בברזל.