מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2*שאלות לד"ר מריאלה גלנט השאירו כאן*

*שאלות לד"ר מריאלה גלנט השאירו כאן*

15/05/14 11:03
30 תגובות

גם מחר (רביעי) תהיה כאן הד"ר מריאלה גלנט ,מנהלת רפואית מרכז DMC לטיפול בסוכרת,הדנה איתנו בנושא טיפול קצר ואינטנסיבי באינסולין כהזדמנות נוספת לאתחול מחדש. השפעתו החיובית של הטיפול האינטנסיבי באינסולין ניכרת לא רק אצל סוכרתיים שאובחנו לאחרונה וקיבלו בתחילת המחלה את הטיפול, אלא גם אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2 החולים במחלה תקופה ממושכת יותר. אתם מוזמנים להשאיר שאלות לדוקטור.



*שאלות לד"ר מריאלה גלנט השאירו כאן*

תגובות

רוזיטה
15/05/14 13:22

אני בת 60 , 27 שנה סכרת , כיום גם אינסולין לנטוס, שמתי על דעת עצמי סנסור לבדיקת סכרת 24 שעות ביממה למשך שבוע.למה הקופה לא מסבסדת מוצר זה?

מאירקה
15/05/14 18:30

יש לי סוכרת סוג 2, מטופל עם אינסולין במשאבה.

שאלתי ,מדוע לפתע ,רמת הסוכר בדם "קופצת" מעל ל-300מ"ג וזאת למרות שלא אכלתי משהו חריג !

אני קצת מקורר, היתכן שזו סיבת הסוכר הגבוהה? הוספתי 10 יח' בולוס ובקושי רב הצלחתי,משך יומיים, להוריד רמת הסוכר ל-103 מ"ג!

רוזיטה
15/05/14 18:55

יש לי שאלה , האם חל שינוי באיזון הסוכרת כאשר התחלת עם המשאבה? יותר טוב , פחות טוב , באיזה תרופות השתמשת לפני המשאבה?

מאירקה
15/05/14 19:15

לרוזיטה שלומות!

אני משתמש שנים רבות במשאבה, האמת עד היום לא מצאתי רופא או צוות רפואי אחר , האמור להתמצא בסוכרת, אשר יודע כיצד להדריך אותי על מנת לאזן היטב את הסוכרת !!! אני "משחק" במשאבה ופחות או יותר "מסתדר", אך זה לא פיתרון !!

היש למישהו תשובה ?

רוזיטה
15/05/14 19:39

אני ממש מזדהה איתך , אבל נראה לי שאתה צריך להתעקש ולמצוא רופא שיעשה את זה, אני יודעת שפרופסור כהן בתל השומר יכול לעזור לך. אני מציאה שתשלם באופן פרטי כדי שיעזרו לך

ברכה
15/05/14 21:34

שלום, מוגדרת כטרום סכרתית, a1c60 במעקב אצל דיאטנית. ירדתי 13 ק,ג כרגע משקלי 66 ק,ג. האם יש סיכוי לחזור לרמת סוכר בנורמה? מה עוד עלי לעשות? לתשובתך אודה.

מאירקה
15/05/14 21:54

לרוזיטה שוב שלום ותודה,

כיצד מתקשרים לפרופ' כהן בתל-השומר?

רוזיטה
16/05/14 12:44

פרופסור אוהד כהן 035303103, הטורים רחוקים מאוד , אל תוותר ........בהצלחה 

מאירקה
16/05/14 12:55

רוזיטה, תודהlaugh

ron99
16/05/14 18:41

אני סוכרתי מזה זמן רב בסביבות 200 לאחר צום a1c 11 כעת הוחלט על איסולין למען האמת אני מפחד להתחיל לקחת ושנית לפי מה שאני קורא ברשת גם אלה שלוקחים הן אינסולין והן מטפורמין אינם מאוזנים גם ג'נוובה אינה מאזנת לגמרי אז אין דרך אחרת?ובכלל איך אני מתגבר על הפחד מהאינסולין??? בתודה מראש רון

פיה
18/05/14 10:18

חולת סכרת מזה 10 שנים מטופלת בגנואט.בצום בבוקר כ 150

שאלתי האם ניטור הבוקר מושפע מארוחת הערב האחרונה ומתי נאכלה ,כמו כן מה רצוי לאכול בערב ולקראת השינה?

שאלה טובה. הסנסור בהחלט יכול לעזור ללמוד על מצב הסוכרת שלך. הוא נותן תמונה מלאה ומה שלומדים בעזרת הסנסור ועל סמך שינוי הטיפול יכול להשתקף גם בתוצאה רמת ההמוגלובין המסוכרר A1C  אפילו חודשים רבים לאחר מכן.

הבדיקה הזו עדיין יחסית יקרה ולא נכנסה לסל התרופות.

 

ד"ר מריאלה גלנט

 מאירקה,

 

אני לא יודעת איך זה במקום אחר, אבל בקליניקה שלנו (מרכז DMC לטיפול בסוכרת) אנחנו משתמשים במשאבות אינסולין ובמד סוכר רציף כדי לאזן את המטופלים. זה לא רק "משחק" יש היגיון מאחורי הפעולות שלנו.

ד"ר מריאלה גלנט

 

ד:

ברכה,

 

למישהו כמוך , עם טרום סוכרת, הטיפול האינטנסיבי באינסולין יכול להיות פתרון מצוין. זה טיפול קצר, כארבעה שבועות שעוזר לתאי הביתא להתאושש ולהפריש וב אינסולין, מה שיכול להחזיר אותך למצב נורמלי.

ד"ר גלנט

ד"

רון,

אתה נמצא במקום קשה שיכול להיות הרבה יותר טוב עם הטיפול הנכון. אני ממליצה לך לקחת אינסולין באופן אינטנסיבי (אבל לא אגרסיבי) במשך 6 שבועות. זאת אומרת, להתנהג כאילו יש לך סוכרת סוג 1 וצריך להיזהר עם המינונים , כדי לא להיכנס להיפוגליקמיה (ירידה חדה ברמת הסוכר) .  הטיפול הזה ייגרום לתאי הביתא שבלבלב להגיב הרבה יותר טוב לכל התרופות האחרות. בדרך כלל אחרי 6 שבועות, אני מפסיקה את האינסולין וה-A1c נשאר סביב 7%  אפילו חודשים או שנים אחרי הטיפול באינסולין.

 

ד"ר מריאלה גלנט

פיה,

בדרך כלל יש השפעה של ארוחת הערב על רמת הסוכר בבוקר. אני ממליצה לאכול דל פחמימות ואת יכולה לקחת את הג'נואט לפני שאת הוכלת לישון במקום לקחת אותו עם ארוחת הערב.

ד"ר מריאלה גלנט

 

 

anatosh
19/05/14 20:16

ערב טוב 

אני חולת סוכרת כבר 7 שנים מזריקה לנטוס ולוקחת תרופות לפני הארוחה רציתי לדעת מה זה סנסור שאתם מדברים עליו כי אצלי הסוכרת משתוללת לא מצאתי עדיין רופא שיאזן אותי כמו שצריך חליתי בסוכרת בעקבות התפרצות מחלת הקרון שאני חולה בה כבר 20 שנה  האםתוכלי לתת לי עצות מה לעשות?

תודה מראש ענת

 

 

היי.
האם שמעת על המחקרים האחרונים על המדיטציה הטרנסנדנטלית וההשפעה החיובית שלה על בוכרתיים?
עם תוצאות מדהימות אצל האינדיאנים האמריקאים (שאצל חלקם רמת הסוכר הייתה של 500 ויותר וקרובי משפחה שלהם מתו אחרי קטיעת רגליים מסוכרת).
במידה ויעניין אותך, אשמח לפרט.

 

pini089
19/05/14 23:55

לכבוד הרופא

 יש לי שאלה אלייך אני בחיים לא היה סוכרת וגם לא מצד הורי המנוחים ליפני שבועיים עשיתי בדיקות וגילו לי 320 סוכר בדם עולמי נחרב בין רגע בחיים לא היה לי את הדבר הזה שניקרא סוכרת עכשיו אני מטופל מיזה 4 ימים שאני עושה את הבדיקות לבד כל פעם אומרים לי לאכול אחרת אבל מה עליי לאכול שהסכרת תרד מימני

 מחכה לתשובה מימך

 חיים פנחס

ezradr
20/05/14 14:25

לא ברורה לי ההמלצה שלך לברכה,מדוע  על אף שהיא טרום סכרתית את ממליצה לה לעבור לטיפול באינסולין במשך חודש?

שאלה נוספת אם ערכי הסוכר עולים בשעות 8-11 בערב, מתי רצוי לקחת את כדור המטפורמין  (אחד ליום)?

ענת,

בהחלט אפשר לעזור לך, אבל  יותר נראה לי שצריך להתאים לך את המשטר התרופתי. לא מכירה את פרטיך אבל אין סיבה לא להגיע לאיזון.

ד"ר מריאלה גלנט

חיים פנחס שלום,

אתה נמצא בהתחלה  של סוכרת ולכן יש  לך הזדמנות לשפר את מצבך באופן דרסטי, בטיפול אינטנסיבי באינסולין למספר שבועות אתה יכול אפילו לדחות את הסוכרת . בכל מקרה עליך להקפיד על תזונה דלת פחמימות ואל תאכל אם אינך רעב.

 

ד"ר מריאלה גלנט

 

השיטה של טיפול אינטנסיבי קצר טווח באינסולין היא משהו שלמדנו ממחקרים מרחבי העולם. הטיפול בה יכול לדחות את הופעת הסוכרת למשך חודשים ואף שנים. שיטת הטיפול הזו מעוררת את תאי הביתא וגורמת להם לחזור ולהפריש אינסולין.

לגבי שאלתך, ניתן לקחת את המטפורמין בשבע בערב.

 

ד"ר מריאלה גלנט

קרייתית3
20/05/14 22:19

סוכרתית מס.2 - AIC-7.4 , רזה , שוקלת מעט , פחות מ50 קג. לוקחת בבוקר, בצהרים ובערב תרופות לסכרת.

היות ואני רוצה להעלות במשקל - אוכלת הרבה אגוזים, ועוד...האם אני נוהגת נכון....בת 65 שנה, עם סכרת כ-30 שנה

מתוק-54
21/05/14 1:02

ד"ר שלום.

אני סוכרתי מזה 10 שנים , ומטופל בגלוקופז' וג'נוביה.

כל בוקר אני קם עם 150 -170  סוכר. האם יש טעם לעבור לטיפול אותו את ממליצה?

A1C אחרון לפני כ 4 חודשים ,7.1

בברכה.

ארתמיס
21/05/14 9:11

יש לי סכרת טייפ 2

אני לוקחת גלוקופוז' ונובונורם

ובערב מזריקה לנטוס לפני השינה

אני מודדת סוכר ומזריקה

ווכשאני קמה בבוקר אני שוב מודדת

שמתי לב שהרבה פעמים הסוכר בבוקר גבוה

בהרבה מהסוכר בלילה לפני ההזרקה

למה זה קורה ככה

הרי בלילה ישנים ולא אוכלים כלום

אז למה הסוכר בבוקר יותר גבוה מבערב לפני השינה

וזאת אחרי שהזרקתי לפי המדידה

תודה דליה

 

ארתמיס
21/05/14 9:14

שלום שמי דליה ואני בת שישים ואחת

אני סוכרתית טייפ 2

לוקחת גלוקופאז ונובונורם

ומזריקה לנטוס לפני השינה

אחרי שבדקתי סוכר

אני בודקת סוכר גם בבוקר כשאני קמה

וגיליתי שהרבה פעמים הסוכר בבוקר גבוה

בהרבה מהסוכר בלילה לפני ההזרקה

רציתי להבין למה זה קורה

הרי בלילה ישנים ולא אוכלים וגם הזרקתי לנטוס

את הכמות של הלנטוס אני קובעת לפי מדידת הסוכר

אשמח לתשובה דליה

elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
21/05/14 11:56

לד"ר גלאנט שלום, לפני כחודשיים התחלתי לקחת את התרופה Pioglitazone שכיום משווק בארץ תחת המותג Actos. הרופאה האנדוקרינולוגית שלי רשמה לי אותו לטיפול בתנגודת האינסולין אצלי כי לא יכולתי לקחת Victoza בגלל תופעות הלוואי קשות שהוא גרם לי (שלשול ועצירות קשה לסירוגין). כיום אני לוקח 30 מג' Actos וגם הDPP4 החדש Trajenta וAmaryl במינון הנמוכה ביותר במידת הצורך. יש שיפור באיזון הסוכר שלי אבל הבעיה היא שהActos גרם לי לעלות במשקל למרות שהייתי בדיאטה לאחרונה ומאוד מקפיד מבחינת תזונה. האם יש משהו שאני יכול לעשות או האם פשוט צריך לשקול להפסיק להשתמש בActos ולנסות משהו אחר? הרופאה שלי איננה רוצה להעביר אותי לטיפול באינסולין כלשהו בשלב זה. בתודה מראש. אליקו

רוזיטה
22/05/14 12:57

מכל המידע שזורם אנ י מבינה כמה דברים:

1.כולם נלחמים לאיזון הסוכרת.

2.זו מחלה שלא נותנת לך "חופש", כל הזמן להיות עם היד על הדופק.

3.פחמימות בהחלט עושות את ההבדל.

4. אני לא מבינה את המחקר החדש של לאכול רק 2 ארוחות ביום , משהו מוכן להסביר לי?

יוס
22/05/14 17:53

הנני   חולה    סוכרת   המאוזן    לא    רע    כלל    וכלל  AIC   אחרון    7 .  מזריק   לנטוס.  בהתחלה  היזרקתי

26   יחידות, ירדתי   ל:20  ועתה   ל:16.  זאת   לפי   המלצת   רופאת   סוכרת, במרכז   הרפואי:"ולפסון."

אם    מדדי   הסוכרת   מתאזנים   יותר   ויותר  האם   עלי  להוריד   ביחידות   הלנטוס?   איך   עושים   זאת?

מהו   תפקיד   האפדירה   ביחס   ללנטוס.?

אודה   על   תשובתך   המלומדה.

יוס