מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לב תשובת אקו

תשובת אקו

29/05/14 20:05
1 תגובות

שלום רב

אני בן 30 בריא 

גובה 1.82 משקל 75 

ספורטאי פעיל מתחרה בריצות ארוכות עוסק בספורט מגיל 6 

מאמן ריצה מקצועי

מתמאתן כ5 אימונים בשבוע ביניהם ריצות,חדר כושר, שחייה אימונים אלה הם שגרת חיים רגילה.

מבצע כל שנה בדיקת מאמץ היצאה עד היום תקינה לאחרונה ביצעתי אקו לב והנה התשובה:

אאורטה עולה 26

שורש האורטה: 30

פרוזדור שמאלי(2די) 30

קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 26 

קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 42

עובי המחיצה הבין חדרית 7

עובי דופן אחורית 9 מקטע פליטה חדר שמאל 60

מסתם טריקוספידלי:

מפח לחצים סיסטולי 27

לחץ מוערך בעליה הימנית 5

לחץ דם ריאתי מוערך 32



כרגע השאלה שלי היא כזאת: קיבלתי 2 סיכומי בדיקה מהקרדיולוג המטפל ומהקרדיולוג ממכון האקו לב וקיים קצת שוני בהם רציתי לדעת ממה הוא נובע? 

1. חדר שמאל בגודל ותפקוד תקין,חדר ימין כנ"ל,עלי שמאלית בגודל תקין,אי ספיקה מיטרלית מינימלית וטריקוספידלית קלה,לחץ דם מוערך כתקין.



2.חללי הלב תקינים בגודלם ובתפקודם , עובי הדפנות תקין, מסתמים תקינים אנטומית, דלף טריקוספידלית קל לחץ ריאתי מוערך 27MMHG+JVP



למה בראשון כתוב בנוסף גם אי ספיקה מיטרלית יכול להיות שאחד הרופאים פשוט פספס את זה או שאחד מהם טעה? ודבר שני והחשוב ביותר האם ממצא זה יכול להחמיר עקב עיסוקי בספורט?

תודה

דן

 



תגובות

שלום דן, אפתח בהסתייגות קלה שאני מבסס את דברי על התשובות שכתבת וללא שראיתי את הבדיקה עצמה אולם על פי הדברים אשר אתה כותב התשובות שקיבלת הן למעשה די זהות. אי ספיקה מיטרלית מינימלית הינו דבר חסר משמעות - יש כאלו המציינים זאת וישנם כאלו שלא. מדובר בממצא מאוד עדין שהרבה אנשים לא מתייחסים אליו בבדיקות ועל כן גם לא מציינים אותו בתשובת הבדיקה והמדקדקים יותר כן טורחים לציין אותו. הממצא אינו מעיד על בעיה כלשהיא. גם אי ספיקה טריקוספידלית קלה אינו ממצא שמעיד על בעיה כלשהיא. על פי התשובות שציינת פה אין משהו שצריך להטריד או להדאיג.

שבת שלום,