מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלכבוד ד"ר איתן גור

לכבוד ד"ר איתן גור

14/06/14 18:10
2 תגובות

שלום ד"ר גור.
שמי אור, אני בת 26 מבאר שבע סטודנטית שנה שנייה למשפטים.
ליפני כחצי שנה הגעתי למרפא להפרעות אכילה בתל השומר שבניהולך.
אמא שלי היוזמת, לקחה אותי ושם נפגשתי עם פסיכולוגית ודיאטנית שדרשו לאישפוזי.
ברחתי...המקום היה לא מזמין ואפור בעיניי...לא שאני מתלוננת. פשוט מספרת מה מנע ממני להתאשפז.
מיותר לספר שאני עוד סובלת מהפרעת אכילה, בולמיה . התקפי אכילה חמורים שלא נרגעים ואם נרגעים לתקופה קצרה מידי. ההתקפים ווהקאות מתלווים במצבי רוח קיצוניים שמקשים עלי מאוד.
מטעם היותי סטודנטית נתקלתי בתרופה -רטלין- שראשית השתמשתי בה למטרת הקלה בקושי בריכוז, שמתי לב שעם הרטלין ההתקפי בולמיה נחלשים אבל אינם פוסקים.
אני תמיד חוקרת ולומדת,בחינתי את התואר השני ליישם ברפואה זו השאיפה. אני לומדת הרבה על הפעות אכילה ומיישמת לבד טיפולים ניסתי לכתוב ספר,אמרו שזה עוזר, קבוצות תמיכה... עוזר מעט. שמעתי עכשיו על הטומפקס אני רוצה לנסות, ציפרלקס וובן לא עוזרים.
מה דעתך על הטומפקס? אשמח אם תוכל לענות לי....אני נעזרת בכל פיסת מידע.


תגובות

Not-worth
14/06/14 22:20

אני רוצה להגיב.. ברשותך.. וחס וחלילה לא ממקום שיפוטי כלשהו.

אחת מתופעות הלוואי של הריטלין היא איבוד תיאבון, (וגם לא על כולם היא פועלת) מה שיכול להקל על בולמיה (שכידוע נובעת מצמצום ואז בליסה) אז את פשוט מרגישה חוסר תיאבון, לא אוכל הרבה או בכלל והכל טוב ויפה. הבעיה היא שלראות בתופעת לוואי כפיתרון להפרעה נפשית לא נראה לי הגיוני. תופעת הלוואי חולפת לאחר שהגוף מתרגל לריטלין.. אני מדברת מניסיון. דבר נוסף לריטלין יש נטייה לגרום לתחושת דיכדוכך,חרדה ודיכאון. וכידוע אצל מופרעות אכילה לא חסר דכדוך וחרדות.. בתקופה בה אני נטלתי ריטלין מצאתי את עצמי, מאבדת את זה ופשוט מנסה להתאבד.

ציפרלקס לא אמור לעזור לבולמיה, רק לחרדות,דיכאון.. בעיות שינה כמו כן גם וואבן.. אז ברור שזה לא עוזר, אין זו המטרה שלהם.

על טומפקס גם אני שמעתי, מחברה, שהיא בולמית.. היא אמרה שבהתחלה זה די צמצם את ההתנהגויות האלה של בליסה והקאה... אבל היא טענה שלאחר זמן מה הכל חזר ובגדול... אציין שהיא לא הייתה בטיפול פסיכולוגי רק נטלה את התרופה. 

מכאן אני חושבת שניתן להסיק, לעניות דעתי, כן? אני לא מתיימרת... שאי אפשר להצביע על כדור אחד כפתרון קסם לבעיה נפשית כה חמורה כמו בולמיה. על מנת לטפל בהפרעת אכילה יש לתקוף אותה מכל הכיוונים, את צודקת גם כדורים פסיכיאטריים מתאימים, אבל גם פסיכולוג מלווה, דיאטנית.. ואם צריך גם השגחה של 24 שעות, ארוחות מסודרות וסדר יום כמו שניתן להשיג באישפוז. אציין דבר נוסף, אני לא מאמינה באישפוז כפתרון לבולמיה. יש סופשים בהם חוזרים הביתה ואפטרים.. ואפשר להקיא ללא שום בעיה. אחר לאחר האישפוז ניתן לחזור לזה.. הסימפטום הזה כ"כ אכזרי ולא מרפה.. שאני לא מאמינה ששלושה חודשי אישפוז זה מה שיגרום לבולמית להפסיק לרצות להקיא ולהשתוקק להתמכרות הזאת.

יש פה הרבה מעבר, אני לא יודעת חצי, כלום על טיפול בהפרעות אכילה.. רק מדברת מניסיון.. מאחלת לך המון בהצלחה!!!! היוזמה שלך מבורכת לחקור ולדעת ולמצוא פתרונות.. רק קצת יותר תשומת לב.. מקווה שלא פגעתי או נשמעתי ביקורתית!! זו לא המטרה.

מיכל-אפק
15/06/14 21:25

שלום לך אור, כמובן שלא ניתן לתת יעוץ תרופתי דרך האינטרנט, ושום רופא רציני לא יעשה זאת. על מנת להתאים טיפול תרופתי צריך להכיר אותך היטב ולשמוע את כל ההיסטוריה בהרחבה. אני מציעה לך לפנות לפסיכיאטר דרך הקופה שלך. בכל קופה היום יש צוות לטיפול בהפרעות אכילה. בהצלחה, מיכל