מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב.
לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר.
כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב.
אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל.
במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.

פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
חיבור בין קרדיולוג ל פיזיולוג
04/07/14 11:39
7 תגובות
שלום
אני מוגדר עם בעי הHOCM עובר בדיקות של מעקב כולל בחינת מאמץ, הולטר , אקו ולכאורה הכל סביר ובפיקוח ושליטה ,כולל קבלת תרופות מתאימות , אבל לצערי עת אני מתחיל בתנועה יש לי קושי בהליכה מין לחץ ברום הבטן ועל צורך לעצור להמתין מספר שניות ואז להמשיך , עושה 2X בשבוע פעילות בחדר כושר,ום על המכשירים האירובים אני מדי פעם עוצר וממשיך עד הסיום
לצערי לא קבלתי פיתרון "לסלק" את הבעיה והרופא הקרדיולוג הקבוע שלי אומר שהבעיה שלי "דינאמית" האם יש צורך ברופא קרדיולוג שהוא גם פיזיולוג יד כזה רופא ?? אשמח לסיוע תודה
ד"ר רון גולן
שלום רב,
אכן נשמע שהבעיה שלך היא דינאמית, כולמר הפרעה/מצוקה בזמן מאמץ.
כרופא ספורט ופיסיולוג מאמץ, עם ניסיון בשיקום חולי לב (כולל חולים עם HOCM), דומני שאתה זקוק להערכה פיסיולוגית מלאה יותר לתפקוד הקרדיולוגי שלך. כלומר, הערכה פיסיולוגית דינאמית של תפקוד מערכת הלב וכלי הדם, כדי שניתן היה לכוון אותך לרמת מאמץ שמתאימה למצבך.
הערכה זו ניתנת לביצוע בבדיקת מאמץ לב-ריאה משולבת (בלועזית, CPET, קיצור של CardioPulmonary Exercise Testing). בדיקה זו מבוצעת ע"י פיסיולוגים ומפוענחת במשותף עם קרדיולוגים, כאשר את המלצות האימון/מאמץ ייתן לך בד"כ הפיסיולוג, אלא אם לקרדיולוג יש ניסיון בתחום זה.
הבדיקה נמצאת בסל הבריאות, וכתלות במיקומך בארץ אוכל לכוון אותך למרכז רפואי שיבצע את הבדיקה עבורך.
אם במקרה אתה גר בצפון, ניתן לבצע את הבדיקה במכון הלב של המרכז הרפואי זיו בצפת.
בברכת בריאות פעילה,
רון, SportsWave
MAJER
ד"ר גולן שלום
תודה על התגובה , אני מתאמן בבי"ח מאיר באגף הספורט שהוא בפיקוח רופא ספורט , פיזיולוג,דיאטנית , ולא עלה על הצורך שהצגת , ביום א' אבקש עם פיזיולוג כי כל 4 חודשים אנחנו מבצעים מבחן מאמץ ואני יעלה הנושא ,מעבר לקח ביום ב' הקרוב אני עובר בחינת אקו במאמץ בגין הבעיה שהוזכרה
אשמח לקבל מהידע שלך להכוונה בהמשך
המון תודות
MAJER
ד"ר רון גולן
כן, מקום מצוין.
מנהל אותו חברי היקר, יגאל בראון, שהוא המנהל והפסיולוג הראשי, ויש להם יכולת לבצע בדיקת CPET.
בבדיקת אקו במאמץ נהוג לבצע את האקו במנוחה (לפני המאמץ) ובסיום המאמץ.
אצלך הבעיה מורכבת יותר כי הבעיה מופיעה תוך כדי המאמץ, עוד לפני סיומו, ולכן הנטיה שלי היא לבצע את האקו במספר שלבים שונים של המאמץ. זה לא נהוג בעולם הקרדיולוגי, כי זה מסבך ומאריך את הבדיקה, אך דומני שרק כך ניתן להעריך את מידת החסימה הדינאמית שלך בלב בשלבים שונים של המאמץ.
בברכת בריאות פעילה,
רון, SportsWave
MAJER
ד"ר גולן שלום
תודה על התגובה המלומדת
אשתדל לדבר עם הקרדיולוג עם גישתך לביצוע בשלבים
אבל כידוע לך רופאים לא אוהבים שאומרים להם על , קראתי , אמרו לי, התייעצתי וכו
אשמור על קשר איתךלאחר כל הבדיקות ונראה מה יהיה .
המון תודות
ד"ר רון גולן
בבקשה, אך חשוב שתבין את הדברים הבאים:
זו בקשה לא שגרתית (למבחן עם הפסקות ומספר פענוחים רב יותר) ולא בטוח שהם יכולים/ערוכים לבצע אותה. ולכן, זה צריך לבוא כשאלה- באיזה מאמץ (שלב במבחן) המגבלה הופכת למשמעותית והאם ניתן למדוד ולהעריך זאת במבחן זה? אתה לא בא לייעץ להם, אלא שואל ומצפה מהם לתשובה מלומדת.
מדובר במפל לחצים דינאמי במוצא הפתח של החדר השמאלי בלב, והשאלה היא מתי מפל זה הופך למשמעותי ומגביל עבורך. אני משער (זו השערה פיסיולוגית) שניתן להעריך זאת במדידה במספר שלבי עומס שונים של מבחן המאמץ. אבל זה אומר שצריך להפסיק בכל שלב ולבצע בדיקת אקו, ואז להתחיל עוד פעם כדי להגיע לשלב הבא. כפי שכתבתי, זה לא שגרתי ומכפיל ומשלש את העבודה ואת הפענוח.
אני לא קרדיולוג, אלא רופא ספורט ופיסיולוג מאמץ, וההחלטה בסופו של דבר היא של הקרדיולוג האחראי לבדיקה - האם זה אפשרי והאם יש לו את היכולת והזמן לבצע זאת.
נסה להיות ישיר, מנומס אך אסרטיבי, וחשוב שתבין שהבדיקה במתכונת הנוכחית שלה לא נועדה להערכה מורכבת ומסובכת יותר כפי שהצעתי כאן, ולכן יש סבירות גבוהה שתענה בשלילה, ולא בגלל ש"רופאים לא אוהבים שאומרים להם". אנחנו הרופאים עובדים במגבלות מסוימות ולעיתים קרובות לא ניתן לבצע את כל מה שאנחנו רוצים.
מקווה שתרמתי לך, והכנתי אותך גם לאפשרות שלא ניתן לבצע את ההערכה המבוקשת במבחן אקו במאמץ שאתה הולך לעבור. במקרה זה, דבר עם אנשי הצוות (ובעיקר יגאל בראון) על אפשרות של בדיקת CPET, אותה הזכרתי בתחילת הדיון. ואל תשכח לחזור ולדווח על הביצוע והממצאים.
בברכת בריאות פעילה,
רון, SportsWave
MAJER
ד"ר גולן שלום
המון תודות על הדרכה הבנתי היטב את הכוונה
שוב המון תודות
דני 61
שלום בן 61 עברתי אירוע לב לפני שבוע וכעט השתחררתי קיבלתי טיפול תרופתי אותו אני צורך היכן אפשר למצוא מידע על תזונה ספורט וכ?ו לאחר אירוע מסוג זה תודה