מנהלי קהילה

שעלת - צורך בליווי אמיתי
שלום!
אז קצת על המחלה אצלי - אני בחודש וחצי האחרונים בהתקפי שיעול רנדומליים. קורים לכל אורך היום והלילה, מידי פעם השיעול נגמר בהקאה (הצלחתי יחסית לשלוט בזה, במקרים נדירים אני מקיא- רוב המקרים מצליח למנוע מהקיא לצאת), מידי פעם השיעול גורם לי לקול ה WHOOPING. רק בשבוע שעבר עלתה ההשערה שיש לי שעלת, ותוצאות הדם חזרו בראשון והרופאה איבחנה אותי כחולה במחלה. יש לציין כי בפרק הזמן הזה טופלתי כבר בשלושה סוגי אנטיביוטיקה שונים, ואתמול סיימתי את השימוש בסוג האנטיביוטיקה הרביעי. בנוסף לקחתי מגוון תרופות נגד שיעול.
הסיבה שאני פונה לפורום - עד לפני יומיים לא היה ניזול או ליחה, אבל זה התפרץ לי בכמות גדולות מאוד.
לקחת תרופות כמו סינופד/רקוד יעזרו לי? הניזול זה סימן חיובי או משהו שאמור להדליק נורה אדומה ועליי לחזור לרופאת יחידה/ביקור רופא?
תודה מראש!
נ.ב. קראתי ששלושה שבועות לאחר תחילת השיעול/סיום טיפול אנטיביוטי אני כבר לא מדבק- זה נכון?
דר-ניסים-אריש
דביר שלום הניזון בשעלת מתרחש בדרך כלל בתחילת המחלה כפרודרום של המחלה. ייתכן ונדבקת בוירוס בנוסף לשעלת.אבל זה לא אמור להיות נורה אדומה. לאחר סיון הטיפול האנטיביטי המתאים(מקווה שקיבלת את האנטיביטיקה המתאימה) אתה לא מדבק. חשוב לטפל אנטיביטית בכל בני הבית גם אם הם ללא תסמינים.
אורנה יריב
דביר שלום,
השיעול של מחלת השעלת יכול להיתמשך חודשים רבים. יש לקחת את זה בחשבון כחלק מהמחלה. במשך הזמן הוא פשוט חולף, עם או בלי תרופות. מה שיש לעשות בינתיים מלבד סבלנות:
1. התקפי השיעולים לא נעימים ולעיתים קשים. נסה לעשות בכל פעם רק 2 שיעולים, להיתאפק,לעצור,לקחת אוויר, ואם חייב עוד 2שיעולים. זה מאוד קריטי! יקל על התשישות שהתקפי השיעול גורמים, יפחית הקאות שהוא גורם, יאפשר לו להיות פרודוקטיבי ולנקז ליחה.
2. נסה בעדינות לנשוף בשפתיים קפוצות. נשיפות עדינות |(כמו על להבת נר שלא רוצים לכבות אלא רק להזיז את הלהבה) ירגיעו גם את השיעול וגם את קשיי הנשימה שלאחריו.
3. קש בבקובק מים חצי מלא- נשיפות לקש כך שאתה יוצר בועות במים- טכניקה שגם היא מקלה ויכולה לעזור בניוז עדיו של הליחה ולהפחית התקפי שיעול
ב ה צ ל ח ה!!
דביר2
תודה רבה על התגובות,
כמה ימים לאחר מכן עלה לי החום ואז ירד, כנראה שבאמת תפסתי איזה וירוס שעבר לי באותו שבוע.
ממשיך להתמודד עם השעלת העיקשת הזאת, אבל המצב בהחלט משתפר- שוב תודה!