מנהלי קהילה

ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה.
אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית.
מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.

ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי.
עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
מובילי קהילה

לימור חורש
היי חברים :)
שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה.
כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית.
בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
שפתיים שורפות
21/12/14 16:40
9 תגובות
מזה 4 חודשים השפתיים שורפות עשיתי את כל הבדיקות הכל יצא בסדר אנא מכם מי שיודע או שמע על התופעה הזאת שיצור איתי קשר בטלפון 0526337776 שמי עמוס כל מי שיעזור לי בבעיה יבורך ויפוצה אודה למי שיתקשר אלי לטלפון כי מאוד קשה לי להקליד חג חנוכה שמח
עט3
אולי זה אפטות? היית אצל רופא לבדוק את זה?
עט3
בדקת את זה?
http://www.infomed.co.il/forum-80/msg-86244/#
כתבה שמצאתי שאולי תעזור לך
אין ספק שצריך רופא בלי קשר כי זו שאלה רפואית ואני לא רופאה
הילה20
אני פשוט מתקשה מאוד במשב אז אגי מאוד אודה למי שיצור איתי קשר בטלפון 0526337776
עט3
מתנצלת
לא נוח לי לשוחח בטלפון
אפשר לענות פה באתר
נועה7
תבדוק באינטרנט burning mouth syndrom אומנם זה שריפה בפה, אך אולי גם בשפתיים?
ד"ר גור רות
עמוס שלום.
בעיה של כאב שורף בשפתיים יכולה לנבוע מסדרה שלמה של מחלות שונות שהטיפול בכל אחת מהן שונה. לא ניתן לפתור בעיה כזו לא באינטרנט ולא בטלפון. זה לא רציני. רופא מומחה צריך לשבת איתך לשוחח, לשמוע ממך את השתלשלות הדברים את הרקע הרפואי שלך, לראות את כל הבדיקות שעשית לקרוא את חוות הדעת של הרופאים הקודמים שטיפלו בבעיה (כדי לא לחזור שוב על בירורים שנעשו או לברר דברים שנשללו). רק אחרי אבחון אפשר יהיה לכוון טיפול מתאים. לעיתים די בבדיקה ראשונית כדי להתחיל טיפול כלשהוא שיכול להקל עליך - אבל לא ניתן לעשות את זה לא טלפונית ולא בהתכתבות.
אנא פנה לרופא כאב.
אם המצב הוא חמור עד כי אינך עומד בכאבים - ברוב מרפאות הכאב יש סידור לקבלת חולים דחופים. בשיבא למשל יש סידור לקבלת חולים דחופים ממחלקות האשפוז ומהמיון. כך שאם הבעיה היא אכם כל כך קשה פונים למיון ואו שהם יכולים לטפל בזה במקום או שהם מזמינים יעוץ דחוף.
בהצלחה, ועדכן אותנו מה קורה.
ד"ר גור.
הילה20
ד"ר רות שלום
כבר הייתי אצל המון מומחים והבדיקות יצאו תקינות.
אני מטופל בתרופת "סימבלטה" אבל עדיין לא עוזר (עבר כחודש וחצי מאז התחלתי את הטיפול).
באסותא לא מצאו את הסיבה ללתופעה, הייתי אצל נורולוג מומחה והוא זה שנתן לי את התרופה..
את חושבת שרופא כאב יכול לעזור?
יש לך המלצה על מישהו טוב?
ד"ר גור רות
שלום,
אני חושבת שיש סיכוי טוב שרופא כאב יוכל לעזור. כל מרפאת כאב בבית חולים תהה מתאימה עבורך. תקבע לפי המקיום הנוח והתור בזמן הסביר.
ד"ר גור.
אמילי8
קוראים לתופעה הזאת סינדרום שריפת פה או mouth syndrome, burning tongue syndrome, burning lips syndrome, stomatodynia and glossodynia.
זה יכול להיגרם כתוצאה מ"מחלה" אחרת או כמחלה בפני עצמה הגורמים שיכולים להביא לכך הם:
תרופות שונות, בעיות בריאות, בעיות בתפקוד בלוטת רוק או את תופעות הלוואי של טיפול בסרטן
תנאים פה אחרים, כגון זיהום פטרייתי של הפה (פטרת פה), מצב דלקתי שנקרא אוראלי יכן פלנוס, או מצב הנקראים לשון גיאוגרפית שנותן לשון מראה דמוי המפה
חסרים תזונתיים, כגון חוסר הברזל, אבץ, חומצה פולית (ויטמין B-9), תיאמין (ויטמין B-1), ריבופלבין (ויטמין B-2), פירידוקסין (ויטמין B-6) וcobalamin (ויטמין B-12)
שיניים תותבות, במיוחד אם הם לא בכושר טוב, אשר יכול למקם את הלחץ על כמה שרירים ורקמות של הפה שלך, או אם הם מכילים חומרים שמגרים רקמות פה
אלרגיות או תגובות למזון, חומרי טעם מזון, תוספי מזון אחרים, ניחוחות, צבעים או חומרים עבודה-שיניים
ריפלוקס של חומצה בקיבה (מחלת החזר הוושטי או GERD) הנכנס מהפה שלך הבטן שלך
תרופות מסוימות, בעיקר תרופות ללחץ דם גבוהים שנקראו המרת אנזים אנגיוטנסין (ACE) מעכבים
הרגלים אוראליים, כגון דחיפת לשון, נושכים את קצה הלשון וחריקת שיניים (Bruxism)
הפרעות אנדוקריניות, כגון סוכרת או בלוטת תריס (תת פעילות בלוטת התריס)
גירוי פה מוגזם, שיכול לנבוע מoverbrushing הלשון שלך, תוך שימוש במשחות שיניים שוחקות, שימוש יתר בשטיפות פה או שיש משקאות חומציים יותר מדי, כמו לימון
גורמים פסיכולוגיים, כגון חרדה, דיכאון או מתח