מנהלי קהילה



קבוצת תמיכה לסובלים מפוסט טראומה וחרדות
בעוד כחודש תפתח בבית הוורוד בחדרה קבוצת תמיכה חדשה לסובלים מפוסט טראומה והפרעות חרדה, המטרה היא להכיר אנשים שעברו מציאות דומה לשלכם, לדבר איתם, לעזור ולהעזר.
המפגשים הינם מפגשים חברתיים שאינם מערבים אני מקצוע.
כל מנ שמעוניין לברר עוד פרטים מוזמן לפנות עלי במייל או בפייסבוק
https://www.facebook.com/shaharLhv
מאמר מאת מנשה כהן, פסיכולוג קליני,
פוסט טראומה משפיעה על כל מישורי החיים. רגשותיו, מחשבותיו, הרגליו ויחסיו עם אנשים נקטעים באחת בעקבות האירוע והנפגע נותר ללא תחושת המשכיות. כיצד תסמיני פוסט טראומה באים לידי ביטוי ואיך מטפלים בה? על כך בכתבה
בן אדם חש שאיבד שליטה. הוא מוצף רגשית. הרבה מחשבות ורגשות בכל הכיוונים. הוא מנסה להחזיר לעצמו תחושה שליטה וסדר בעולמו. רוצה לחזור למה שהיה לפני האירוע. הוא רוצה להסביר לעצמו ולאחרים מה קרה לו, למה הוא ככה, וזה לא מצליח לו. בשונה מפציעה פיזית מובהקת בה הנזק ומהלך הטיפול והריפוי הם מוחשיים והם בעלי תוקף והסכמה שמאפשרים לנפגע ולסביבתו הבנה, קבלה, הזדהות ואמפטיה, הפציעה הנפשית נותרת לרוב עלומה, בלתי נגישה לאחרים, גם כשהנסיבות שהובילו אליה וגם כאשר הביטויים הגלויים שלה בדיווח ובהתנהגות של הנפגע (אי-שקט, מצבי רוח) ניתנים לתיאור במונחים ניתנים לתצפית.
חוקרי הטראומה מסבירים שהאירוע והחוויה הטראומטיים קוטעים את הרציפות וההמשכיות במהלך חייו של הנפגע כמעט בכל המישורים – ברגשותיו, במחשבותיו, בהרגליו, ביחסיו עם אנשים ועוד. האירוע יכול להיות תאונת דרכים, חבר שנהרג לנגד עיניו במלחמה, ידיעה שקרוב משפחה סובל ממחלה קשה, תקיפה פיזי או מינית, אובדן רכוש, משבר משפחתי, וגם להיות עד לאירוע קשה אצל אחרים. בכול אירוע כזה החוויה היא שזה בלתי צפוי ובלתי נשלט. תפיסת הזמן עבר-הווה-עתיד שאתה אנו חיים וחווים רצף והמשכיות מתפרקת. הנפגע נמצא בהווה שלא מוביל לשום מקום.
קשיי התפקוד השונים, ההפרעות בחשיבה ובזיכרון, תחושות חוסר השליטה, הניתוק מהרגלי החיים הקודמים, ההפרעה ביחסים הבין אישיים בזוגיות במשפחה בעבודה ובחברה, אובדן תחושת הערך והאימון בעצמו ובמשמעות – כל אלה פירושם למעשה שהנפגע חוה את עצמו כאדם אחר עם תחושות בושה ואשמה.
אבי 1959
שחר שלום אני מאמין גדול שביתרונות שבקבוצות תמיכה. התמיכה הדדית והיכולת לשתף מאוד עוזרים. בקבוצות יש תחושה ש"מבינים אותי" שלא תמיד קיים בסביבה הטבעית של הנפגעים. אני חושב יש חשיבות להשתתפות אנשי מקצוע במפגשים אלו ולא התנסתי בקבוצות כפי שאתה מתאר. אולי רצוי שתרחיב מאט יותר על הבית הורוד , ועל הקבוצה שמתוכננת גליאים וכ"ו לטובת תושבי האזור שמתעניינים. פונה לכל מי שהנושא מעניין אותו לפנןת מעל במה זו בשאלות אליך. בהצלחה אבי
אהרון 7
אני מעוניין לדעת אם ישנה קבוצת תמיכה לסובלים מ PTSD דיכאון ..(לא וירטואלית ...)
קיצור - חיי רצופים תלאות שאתם אני מתמודד לאורך שנים..אבדן לא צפוי וכו'..
בעקבות תאונת דרכים שקרתה לי חיי השתנו מקצה לקצה ואני במציאות שונה ולא מוכרת לי בעוצמתה..
"אובחנתי ב PTSD " ובתוכי אני מחייך ...שאלות ותשובות מאולצות מול רופאים שנמצאים במרחק מימני כמו מרחק המזרח מהמערב שלעולם לא יפגשו.
אני רוצה להיצטרף לקבוצה כדיי לשמוע ולראות מהצד בזמני בלי לחץ , בשקט ...איך מיתמודדים ואם ישנם עוד כמוני ...כי נראה שאני דיי לבד במערכה הקשה הזו ,והדבר הזה מפריע בכל תחומיי החייים וברמת התא הגרעיני ..
אבי 1959
אהרון שלום,
מניסיוני האישי (ולא דעת מומחה) חשוב שקבוצת התמיכה תהיה לנפגעים מאותו רקע.
במפגשים אלא יש מן קסם כזה של תקשורת לא מילולית שאחד מבין את השני גם מבלי לומר.
יש את התחושה כאן החברים מבינים אותי בניגוד למה שקורה בחוץ ואמירות מעצבנות כמו תגיד תודה שנותרת בחיים וכ"ו.
כנראה שאין הבדל בנזק שנגרם לנפגע טראומה אם זה על רקע תאונה או פיגוע ואני בהחלט מבין על מה אתה מדבר.
לפי דעתי ההחלטה לצאת ולחפש פתרון , צעד חשוב בדרך למזור.
אינני יודע איפה יש קבוצות תמיכה לנפגעי טראומה מתאונות דרכים ולכן התעכבתי עם תשובה.
היום בטלביזיה התראיין מנכל אור ירוק וסיפר על סדנאות שהם עושים לנפגעי תאונות.
תנסה ליצור איתם קשר, יתכן ויכולים לסייע בהכוונה.
רפואה שלימה
אבי88
אבי 1959
מעניין שאתה מתעניין בקבוצת תמיכה שזו לא האופציה ראשונה בדרך כלל. עברת טיפול פרטני?
אהרון 7
הייתי כמה מפגשים פרטניים...לא בישבילי ... ..