מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .

מובילי קהילה

רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
כמוניתרופות ורוקחות אחסון מוקסיפן לאורך זמן

אחסון מוקסיפן לאורך זמן

02/04/15 8:57
1 תגובות

שלום רב,



אני מנחה תלמידים בעבודת חקר במסגרת לימודי ביולוגיה 5 יח"ל.



רציתי לדעת מדוע יש לשמור על האנטיביוטיקה הזו (ואנטיביוטיקות באופן כללי)



במקרר.



אילו רכיבים יש באנטיביוטיקה שיכולים "להתקלקל" בטמפ' החדר.



תודה רבה 



אירית



 



 



תגובות

סימה-לבני
07/04/15 8:46

אירית שלום רב,

 

שאלה יפה שאלת, ככלל לכל הכנה רוקחית יש תאריך תפוגה. התאריך תופס כל זמן שהאריזה סגורה כמו שהגיעה מהיצרן. ברגע פתיחת התרופה, וברגע הוספת המים לאבקה, אנחנו מייצרים קרקע פוריה לחידקים, פטריות, וירוסים וכל מה שהאנטיביוטיקה הספציפית הזאת לא הורגת.

שונה הדבר עם הוספו חומרים משמרים מראש להכנה.

התוספת של סוכר בתוך הסירופים, הופכת אותם לפגיעים יותר ולקרקע פוריה עוד יותר לצמיחה של גורמים בלתי רצויים.

קרור בין 2-8 מעלות, במקרר, מאפשר לנו להשתמש במשך שבעה ימים בסירופ, מבלי לחשוש שהתקלקל, וזאת לאחר שהיצרנים השונים בדקו זאת והציגו את ההוכחות לכך לפני משרד הבריאות, קודם לאישור.

 

ההשוואה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא למרק פרות, או מרק רגיל.

כמה ימים לאחר הכנת מרק היית מוכנה לאכול ממנו שוב? יש כאלה שלא מוכנים לאכול אוכל שנשאר מאתמול, קל וחומר מרק מלפני שבוע. חשוב לציין שנקודת המוצא של ההכנות הרוקחיות היא נקייה, אם נוסיף לכך את ההנחיות לשמירה במקרר, ואת הידיעה שהכמות שנלקחת כל פעם היא ממש קטנטנה, (כפית או כף, ולא צלחת של מרק), כל אלה מאפשרים ליצרנים לאשר שימוש תוך שבוע מהפתיחה.

 

גם כאשר אין הנחיות לשמוש תוך שבוע, וגם כאשר יש חומר משמר בהכנה, ההנחיות הן (למשל בטיפות עיניים) להשתמש תוך חודש מהפתיחה.

 

מקווה שעזרתי,

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת,

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il