מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןהעלאת משכורות מקדמת הפסקת עישון

העלאת משכורות מקדמת הפסקת עישון

4 תגובות

עוד הוכחה שכשטוב לנו קל יותר להתמודד עם גמילה. באוניברסיטת דייויס בקליפורניה הראו שהעלאת משכורות ב-10% מקדמת הפסקת עישון ל-20%.



תגובות

עופר11
01/09/15 15:59

בבקשה אשמח לקבל תוספת !!

אם המעסיקים בארץ יאמצו את השיטה הזו זה ברור שגם כאן זה ישפיע על אחוז מסויים של האוכלוסיה. הרווח של מי שנגמל מהעישון יהיה כפול. ראשית הוא מקבל העלאת שכל ושנית הוא חוסך את הכסף שהיה מוציא על עישון הסיגריות. אני חושב שצריך לעודד את המעסיקים ללכת על הכיוון הזה. אולי זה לא יהיה מיידי אבל בעוד כמה חודשים או שנים זה יצבור תאוצה אולי עד כדי חקיקה מתאימה בנושא זה.

ולך עופר , אתה כבר קיבלת את התוספת ! קיבלת חסכון של יותר מ-7 חודשים שזה כבר בכיס שלך !

אפרת_זיו
02/09/15 9:10

דווקא עושה לי היגיון הפוך שמעשנים ירשו לעצמם יותר כי פחות פוגע להם בכיס

 

זה מחקר שבודק קשר אבל לא מסביר את הקשר.

כלומר המחקר מצא שגברים שמקבלים העלאת משכורת לאורך השנים נטו יותר להפסיק לעשן. זה לא בהכרח אומר שמה שגרם להם להפסיק הייתה המשכורת.

לדוגמא יתכן שגברים שרכשו השכלה נוספת הם אלו שקיבלו את העלאת המשכורת וידוע שככל שאתה יותר משכיל הסיכוי שלך להיות מעשן נמוך יותר וזה בעצם מה שהסביר את ההפסקת עישון (רכישת ההשכלה ולא המשכורת). המשכורת היא רק ביטוי לרכישת ההשכלה.

זה סתם דוגמא אחת, אפשר לחשוב על עוד רעיונות.

אבל אני בהחלט תומכת בכך שמעסיקים יעודדו את העובדים שלהם להפסיק לעשן. הוכח שכאשר המעסיקים מממנים תוכניות גמילה ומשקיעים בבריאות העובד שני הצדדים מרוצים. זה חוסך למעביד ימי מחלה, תפוקת העובד עולה, וגם העובדים יותר מרוצים ממקום העבודה ומרגישים יותר שייכות.