מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןהאם יש סיגריות שיותר מסוכנות או ממכרות מאחרות?

האם יש סיגריות שיותר מסוכנות או ממכרות מאחרות?

ליבת
03/07/16 16:01
2 תגובות

אם כן איזה?


תגובות

היי ליבת,  באופן עקרוני כל הסיגריות מזיקות ואני לא מכירה מחקר שקבע שסיגריות אלו או אחרות מזיקות יותר או פחות. הסיגריות המודרניות של היום הוכח שהן יותר מזיקות מסיגריות של לפני 50 שנה כי חברות הסיגריות מוסיפות לטבק חומרים שגורמים להן להיות יותר ממכרות.


הרבה אנשים כשהם מבינים שהסיגריה מזיקה להם מחפשים דרך להפחית נזק. הם עוד לא ממש רוצים להפסיק לעשן אבל גם מבינים שזה מזיק ולא כדאי להם. 
אם זה המצב מה שאני הייתי ממליצה לך זה לחשוב על הפחתת כמות הסיגריות שאתה מעשן כעת בשילוב תחליפי ניקוטין קצרי טווח (מסטיק או לכסנית). אם אתה רק מפחית את הכמות (ולא משתמש בתחליפי ניקוטין) אז בפועל אתה עלול לעשן יותר את הסיגריות הנותרות שאתה כן מעשן אותן (לקחת מהן שאיפות עמוקות יותר, לעשן אותם עד הקצה וכו') ולקבל את אותה כמות של ניקוטין וחומרים מזיקים אחרים.

אם תשתמש בתחליפי ניקוטין כתחליף לאותן סיגריות שאתה מוריד אז תקבל מהתחליף את הניקוטין שאתה זקוק לו ותצליח להפחית חשיפה לשאר החומרים המזיקים שיש בסיגריה (שהם בפועל אלו שגורמים למחלות כמו סרטן)

ההמלצה היא לחשוב על כמה סיגריות שקל לך לוותר עליהם ולהשתמש באותו הזמן במסטיק או בלכסנית. האם נראה לך שזה משהו שיכול להתאים לך?

נילי-בראון
05/07/16 13:33

הי ליבת

אני מצטרפת למה שכתבה לך ד"ר יעל, זה ממש נכון שאנשים מחפשים למזער נזקים. לצערינו, לא קיימת המלצה שסיגריות מסויימות בריאות יותר או פחות, בדיוק כפי שלא קיימת המלצה רפואית על כמות מסויימת של עישון שלא מזיקה. כל כמות של עישון היא מזיקה, אפילו אם לא תעשני בכלל ויעשנו לידך - גם עישון פסיבי מזיק. 

חברות הטבק בעצמן מנסות למכור אשליות של סיגריות פחות מזיקות כמו סיגריות "לייט". זה פשוט גימיק, מה ש"לייט" בסיגריות האלה זה כמות קטנה יותר של ניקוטין. כפי שהסבירה ד"ר יעל, מה שקורה זה שאנשים מעשנים את הסיגריות בשאיפות עמוקות יותר או פשוט מעשנים יותר סיגריות, ומי שמרויח זה שוב - חברות הטבק...