מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסמודולן בקרוהן
מודולן בקרוהן
20/08/16 9:28
3 תגובות
שלום
אני חולה קרוהן אחרי תקופה של ירידה חדה במשקל לתת משקל
ותקופה ארוכה של תזונה חד גונית.
מנסה להחזיר בהדרגה מאכלים אבל זה לא קל.
אני רוצה להוסיף במקביל גם מודולן. לעשות תזונה מעורבת חלק מאוכל וחלק ממודולן כדי
למנוע חוסרים בויטמינים ומינרלים וכדי להעשיר.
רציתי לדעת האם יש איזה שהן הנחיות מיוחדות איך לקחת מודולן במצב כזה?
אני כ 55 קילו.
פותחים את הקופסא ושמים כמה כפיות מול מים מהברז?
תודה רבה
ליהי גודני
שלום לפונה, על פחית המודולן יש הוראות הכנה, בעיקרון מנה מכינים מ-6 כפיות מדידה בספל של 240 מ"ל מים. רצוי להכין בבלנדר וזה בדרך כלל טעים יותר קר. מנה מכילה 250 קק"ל ו- 9 גר' חלבון ויכולה להיות תחליף לארוחת ביניים. במידה ומדובר כתוספת לאוכל ולא כתזונה בלעדית, ממליצה להוסיף פירות לבלנדר ולהכין שייק פירות. בכל מקרה, היות ואתה לאחר תקופה ארוכה של תזונה מצומצמת, ממליצה לפנות ליעוץ תזונתי מסודר בכדי להעריך האם קיימים חסרים תזונתיים וכן לבנות תכנית הדרגתית להעשרת התזונה. בהצלחה, ליהי גודני
liort1
תודה רבה ליהי
1. למה צריך בלנדר למודולן? זה לא אבקה כמו פדיאשור שרק מוסיפים למים?
2. האם המים חייבים להיות מזוקקים או מורתחים או אפשר מים מהברז?
תודה
ליהי גודני
מודולן מגיע באבקה, בלנדר לא חובה, אך הוא מקל על הערבוב למרקם אחיד ללא גושים, ניתן גם להיעזר בשייקר.
המים יכולים להיות מי ברז. אין צורך במורתחים.