מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

תרופה ariply

06/09/16 16:36
3 תגובות

שלום פסיכיאטרנתן לבת שלי בת 14 את התרופה ariply במינון נמוך רציתי לדעת מה תופעות הלואי והאם קימת התמכרות לתרופה, תוך כמה זמן היא משפיעה  אני מאוד חוששת לתת לילדה את התרופה  אשמח לתשובה מהירה


תגובות

dryifat
08/09/16 11:04

שלום רב,
כמו בכל תרופה, השימוש באריפלי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעת לוואי נפוצות מהשימוש בתרופה הן: תחושת אי שקט ורצון להיות בתנועה, ישנוניות, הקאות, בחילות ועלייה במשקל. תופעות לוואי אלו הן תלוית מינון ולכן במינונים נמוכים ייתכן ולא יופיעו. אך במידה ואת או בתך חשות בתופעות לוואי שלא הופיעו טרם השימוש בתרופה מומלץ לפנות לרופא המטפל. מומלץ לקרוא את העלון לצרכן לפני השימוש.
לעלון לצרכן.  
זמן ההשפעה של התרופה נע בין 1-3 שבועות. ולא ידוע על תופעה של התמכרות על התרופה.

בברכה,
ד"ר יפעת דודיק
רוקחת קלינית
המרכז לייעוץ תרופתי אישי.

www.mypharmacist.co.il
www.dryifat.com

שרי.20
31/05/17 9:19

בוקר טוב

בעלון לצרכן מופיע ברשימת תופעות הלוואי : מוות ללא סיבה . אמנם נכתב כתופעה נדירהנדיר אך מפחיד. האם קיים חשש כזה במינונים של עד 5 מ"ג?

 

סימה-לבני
31/05/17 22:26

שלום רב,

אריפלי מכילה Aripiprazole והעלון לצרכן שלה הוא כאן.

ראיתי בעלון את הציון בשורה הראשונה של תופעות הלוואי "מוות פתאומי לא מוסבר" ואני מודה שזה דבר שממש לא נעים לקרוא.

לא מצאתי את המקור של המידע הזה, ומאחר שרשום שהמוות הוא פתאומי ולא מוסבר, אז ספק אם יש תשובה לשאלה שלך.

מה שכן מוסבר זה השפעת התרופה על הלב, וכאן ניתן לנקוט בכמה צעדים מונעים צרות, שהאחד מהם הוא ביצוע א.ק.ג של הלב לפני תחילת הטיפול, ואחת לתקופה בהמשך, כדי לוודא שההשפעה של התרופה על הלב איננה מזיקה.

לסיכום אציין משהו שאולי לא ירגיע אותך, אבל אני משתמשת בדימוי הזה בכל פעם שאין לי תשובה יותר טובה:

גם בכביש שש צפוי מוות פתאומי מסיבה לא מוסברת, עקב טעות שמשהו אחר, או הנהג שמסיע אותך עושה.

למרות זאת שאנחנו יודעים זאת, אנחנו ורבים אחרים נוסעים בכביש שש ולוקחים את הסיכון, כי שווה לכולם החסכון בזמן, לעומת הסיכון למוות בלתי מוסבר עקב תאונה.

 

לאור זאת, אם הרופא רשם לך את האריפלי, ואם את והוא בטוחים שהתרופה מתאימה למחלתך, ותהפוך את החיים שלך לטובים יותר, ואיכותיים יותר, אז כנראה שהסיכון שווה. 

מקווה שעזרתי

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"