מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

החלפת ssri

15/04/17 13:03
3 תגובות

שלום,
אני נוטלת ציפרלקס מזה כשנה, ומעוניינת לעבור ללוסטרל עכב ירידה באפקטיביות של הציפרלקס.
קיבלתי מהפסיכיאטר תוכנית החלפה אך לא נאמר לי האם לקחת במקביל בערב ציפרלקס ולוסטרל ביחד או לקחת רגיל את הציפרלקס בערב ואת הלוסטרל להוסיף בבוקר שלמחרת?
חשוב לציין שמדובר רק על השבועות הראשונים להחלפה.
בקיצור חשוב מרווח של כמה שעות בניהם, לא?
תודה מראש. חג שמח


תגובות

סימה-לבני
15/04/17 14:07

שלום רב,

 

בהחלפה בין שתי תרופות אנטידכאוניות מאותה משפחה, כמו במקרה שלך, משפחת SSRI , אפשר, על פי הספרות, לבצע את ההחלפה באופן מיידי וללא המתנה, או ירידה באחד ועליה בשני.

מה שממליץ ה UPTODATE זה במקרים מסויימים, להתחיל בתרופה החדשה במינון קצת יותר נמוך מהמינון המקביל בתרופה הישנה, כדי לתת לגוף להתרגל.

אם 10מג ציפרלקס Escitalopram אקוויוולנטים ל 50 מג לוסטרל Sertraline אז על פי ההמלצות הנ"ל, אפשר להחליף בינהם ללא תקופת ביניים, של ירידה באחד ועליה בשני, ואם הרופא רשם לך תקופת ביניים, אז העקרון צריך להיות שהמינון היומי של שתי התרופות ביחד לא יעלה על המינון היומי של התרופה הראשונה שלקחת, וגם לא על המינון של התרופה החדשה שאת אמורה לקחת.

אם אתייחס לדוגמא שהזכרתי, אז לא יותר מחצי כדור ציפרלקס יילקח עם לא יותר מחצי כדור לוסטרל באותו יום.

כמובן שאם הרופא נתן לך תכנית,

אז הכי נכון וגם מכבד,

זה לחזור אליו עם שאלות ספציפיות לגבי הכוונה שלו בתכנית שנתן. האם התכוון שתקחי את שני החצאים ביחד? או שתקחי חצי של הישן בערב ואת החצי של החדש בבקר? 

זוהי שאלה לגיטימית וחשובה, ואני מחזקת את ידיך לחזור אל הרופא ולשאול אותו.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

 

אני114
15/04/17 14:22

תודה על התשובה המפורטת סימה,

הרופא יהיה נוכח במרפאה רק ביום רביעי, אני מאוד זקוקה להתחלת ההחלפה עקב המצב. אין סיכוי שמישהו יודע? 

סימה-לבני
18/04/17 7:56

כמו שאת יכולה לקרוא, על פי הספרות אין שום בעייה להפסיק את SSRI אחד ולהתחיל למחרת SSRI שני.

אם זה לא מספיק לך, אז תנסי להגיע לרופא המשפחה, שיעזור לך בהתאם לתיק הרפואי שלך.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"