מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
זריקות בלוק לשיכוך כאב עצבי
24/10/17 21:13
4 תגובות
שלום רב. לפני יומיים עשיתי זריקת אפידורל לשיכוך כאב עצבי .זוהי הזרקה שניה .ברצוני לשאול כמה שאלות?
א.מתי מתחילים להרגיש שיפור בזריקה כזו
ב.האם זריקה כזו יכולה לעשות יותר נזק מאשר תועלת או שזה עוזר או לא עוזר?
ג.בניגוד להזרקה הקודמת שלא הרגשתי שיפור במצב הפעם שינו מיקום בהזרקה{L4 S1} האם ארגיש שיפור לעומת הקודמ
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
דקה
שלום ירון לכול זריקה או תרופאה יש יתרונות ויש חסרונות לגבי אפידוראל יכולה לעזור אחרה למספר חודשים ולאחר מכן החומר שלה נעלם בגוף בכדול כן עוזרת אבל לזמן קצר
ירון 17
האם היא יכולה להחמיר את הכאב שהיה או שה או שעוזר או שלא.יש לציין שזו זריקה שניה וגם הראשונה לא עזרה!!!!
DeOmry
אם שתי זריקות אפידורל לא עזרו לך אין לך מה לעשות שלישית,גם אני עברתי שתי זריקות ואחת מהן אפילו גרמה לי ללכת עם קביים(פריצה L5-S1) והנוירוכירורג שלי אמר שלדעתו פעמיים זו אינדיקציה שזה לא משפיע,וכל זריקה עם סיכונים בפני עצמה,החלטתי לעבור ניתוח כריתת דיסק,זה לא פתר לי את הכאבים הכרוניים הקשים אבל אני יכול לזוז כמו פעם מבחינת גמישות. מניסיון שלי עם אנשים שהכרתי,אפידורל זה שחור לבן,או שעוזר או שלא עוזר בכלל,מי שעוזר לו פשוט דואג להזריק כל תקופה מסוימת כדי לשכך,מי שלא עוזר מוצא פתרונות אחרים,לרוב ניתוח.ניסית יוגה?
ירון 17
האפידורל גרם לך לפריצה ?לא ניסיתי יוגה... במה יכול לעזור?