מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותברינטליקס וחרדות

ברינטליקס וחרדות

18/11/17 1:42
4 תגובות

שלום רב,

טופלתי בציפרלקס תקופה די ארוכה לטיפול בחרדה, התקפי פאניקה ודיכאון קל-בינוני, אך עם מספר תופעות לוואי של השמנה, עייפות, חוסר חשק מיני. הפסיכיאטרית הציעה לי לעבור לברינטליקס, והתופעת לוואי של החשק המיני די חלפה, העייפות קצת פחתה, יחד עם זאת אני מתחיל להרגיש קצת חזרה של תסמיני פיזיולוגיים של חרדה כגון דופק גבוה, דפיקות לב, לחץ בחזה לפעמים וכיו"ב. תופעות שלא הופיעו אצלי לאחר נטילת הציפרלקס, ואני מפחד שהתקפי הפאניקה שהיו לי טרם נטילת הציפרלקס יחזרו לי עוד (אני לאחר חודש מהמעבר מציפרלקס לברינטלקס).
אני שוקל לחזור חזרה לציפרלקס, כי איתו הרגשתי הכי מוגן ונוח בלי שאפחד מהתקפי פאניקה או שתופעות החרדה יחזרו לי פתאום, מצד שני התופעות לוואי די הפריעו לי. האם לדעתך כדאי לחזור לציפרלקס ואולי לשלב אותו עם תרופה שקצת ממריצה כמו וולבוטרין? האם יש סיכון בשילוב כזה?
כי באמת חבל לי לוותר על סוס מנצח שאני מרגיש איתו הכי טוב (היו לי כמה ניסיונות עם SSRI אחרים ועם אפקסור שלא צלחו).


תגובות

אביגיל8
18/11/17 9:40

היי עידן, כמה זמן אתה נוטל ברינטליקס? הדברים האלה מתחילים להשפיע רק אחרי חודש ומגיעים לשיא ההשפעה בערך לאחר כחודשיים שלושה, אז אל תוותר על זה בינתיים עד שלא מיצית את האופציה הזאת עד הסוף.

סימה-לבני
19/11/17 15:28

שלום רב,

 

אני מצטרפת לתגובתה של אביגיל8, ומוסיפה, שמאד חשוב לשתף את הרופא בתגובות שאתה מרגיש,

חשוב לשאול אותו מה הציפיות שלו מהטיפול התרופתי החדש, לטוב ולרע, (יעילות מצד אחד ותופעות לוואי מצד שני)

ואם התרופה לא עובדת,

או עובדת פחות מהמצופה, הוא יכול להציע הגדלת מינון, או כל רעיון קומבינציה אחרת שתאפשר לקבל מנה יותר גדולה ולהגיב טוב יותר.

לעלון לצרכן של ברינטליקס, הקלק כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

אוריה.18
16/05/20 20:12

שלום רב :) 

אני רוצה להוסיף תגובה , ברגע שמחליפים תרופה ציפאלקס שאליו התרגלת עם התופעות לוואי שהיו לך , בדרך כלל  כאשר עוברים לכדור חדש , ברינטליקס או כל כדור אחר ,  מין הסתם , יהיו שינויים פיזיולוגים בתופעות הלוואי שהיו מכדור אחד לכדור שני , ייתכן שהגוף מאזן עצמו מתופעות לוואי שהיו בציפרלקס והם אלו שגורמים לך לשינויים פיזיולוגים בגוף , תגובות אלו לדעתי האישית ואני לא רופא , ירגעו בזמן שהגוף יחזור למצבו הרגיל בתוך שבוע ימים אבל , זה לא פוטר מלא לקחת טיפול תרופתי , אז , אם רופא נתן לך את הכדור ברינטליקס תסמוך עליו כי , הכדור עד כמה שאני הבנתי מהרופא שלי , הוא כדור חדש יחסית ועם הכי פחות תופעות לוואי , 

גם אני התחלתי לקבל את הטיפול עם ברינטליקס קרוב ל שלושה שבועות בערך , אני ממתין לתקופה של שלושה חודשים ואז נראה אם הטיפול עזר . ואני הגעתי למצב שהחילפתי הרבה כדורים גם ציפרלקס , גם סימבלטה , גם לשיאה , ועוד ..... בגלל תופעות לוואי .  במידה והכדור לא עוזר , מבחינתי זו התחנה האחרונה שלי , מפסיק את כל הכדורים , ועובר להתמודד עם הבעיות שלי והגוף שלי בעבודה עצמית ומשמעת חזקה לעבור לתרופות טבעיות ומשם מתחיל לעסות פעילות גופנית , יוצא לרכב על אופניים טיולים בטבע בפארקים גן חיות חוסף הים ומשם אני אקבל אחלה טיפול רפואי ובלי כל התופעות לוואי והכאבי ראש מהנכדורים שרק הורסים לי את החיים . 

אני מבקש מכל המטופלים לא לעשות את הצעדים כמו שאני חושב לעשות אבל , ( ממליץ בחום לקחת את הדברים הטובים , לצאת לטיולים בטבע ,לרכב על אופניים ,פעילות גופני ( היום כן עושה ) לחוף הים , לגן חיות , פארקים וגנים יפים בסביבת המגורים שלכם ) מכאן כל אחד יהיה אחרי לעצמו ועם הרופא המטפל שלו בנושא .

בהצלחה ובריאות לכולם .   

עידן30
19/11/17 21:29

אני נוטל את התרופה בערך כחודש, אבל אני לוקח מינון נמוך של 5 מ"ג. למעשה הגברתי ל-10 מ"ג כיומיים שלושה והחרדות די נרגעו. הפחד שלי

שאם אקח קבוע 10 מ"ג ארגיש אותן תופעות שעם הציפרלקס של אובדן חשק מיני, בעיות זקפה, קושי להתרכז ולחשוב, אובדן זיכרון.

יש סיכוי שב-10 מ"ג זה לא יקרה לי עם הברינטליקס? האם מינון של 5 מ"ג לא נחשב לאפקטיבי?