מנהלי קהילה

ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.

ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו.
בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון).
משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים.
חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים-
International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא

שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות.
בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים.
הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR.
התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית
מובילי קהילה

פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת.

לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה.
בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי.
בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית.
לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.

עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים!
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהעזרה בהבנת ממצא של MRI מוח
עזרה בהבנת ממצא של MRI מוח
02/12/17 13:58
3 תגובות
שלום רב, זקוקה לעזרה בהבנה.
בMRI מוח שני שבוצע נרשם בפיענוח ״בסדרות T2 ו-FLAIR נראה מוקד היפראינטנסי בחומר לבן פריונטריקולרי פריאטלי מימן, צמוד לדופן החדר, בגודל 5 מ״מ. ללא רסטריקציה או האדרה. ללא שינוי. מוקד נוסף היפראינטנסי פסי קלוש בחומר לבן פריאטלי אחור גבוה משמאל, באורך כ-8 מ״מ, ללא שינוי. באבחנה מבדלת וסקוליטיס, טרשת נפוצה, אחר. למעקב.
מודגמת חדרים, ציסטרונות וחריצים תקינה. אין עדות לאוטם. דימום או תהליך תופס מקום. מעבר קרניו צרביקלי תקין. אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים. עיבוי רירית בסינוסים אתמואילדים ומקסילרים.״
מה המשמעות של כל כיווני האבחנה? הנוירולוג אמר שצריך להתייעץ קודם עם מומחים נוספים אם לעשות בדיקת גזע המוח. לאיזה כיוון הם חותרים, והאם זה בכל מקרה ממצא גרוע?
אשמח מאד לתשובה בהקדם של רופאים. תודה רבה
ערן ברקוביץ
הפנתי את תשובתך לנוירולוגית הבית שלנו ואני מקווה שתוכל לענות במהרה ולהבהיר כמה שיותר נושאים. לצד זאת, חשוב להכיר שלא די בהדמיית ה- MRI להבנת המצב הנוירולוגי, אלא זו בדיקה משלימה שביחד עם האחרות (בעיקר הבדיקה הנוירולוגית הגופנית והשיחה עם הנוירולוג) מובילות לאבחנה.
SHANTI
מעולה, תודה רבה על ההיענות.
ד"ר אסתר גנלין
שלום שאנטי ראשית לא ציינת מה היתה הסיבה לביצוע ההדמייה מלכתחילה. כדי לאבחן טרשת צריך שילוב של קליניקה עם שינויים אופיניים בהדמייה. במקרה שאת מתארת אין בכלל לדון בשלב הזה על טרשת נפוצה. שני הנגעים המתוארים אינם עונים על קריטריונים אבחנתיים לטרשת. נגע סביב חדרי המוח מאוד לא ספציפי. ניתן לראות נגעים כאלו בקרב 30% מאלו הסובלים ממיגרנה למשל. כתלות בקליניקה הייתי מציעה לחזור על ההדמייה בעתיד ולראות אם יש שינויים דינמיים- קרי, התווספות של נגעים חדשים או קליטת חומר ניגוד מה שמכנים האדרה. מתי לחזור? תלוי בתלונות. במקרה אסימפטומטי- אין תלונות גופניות- ניתן לחזור בעוד שנה. במקרה של תלונות- כעבור 3 עד 4 חודשים. המפתח לאבחנה תלוי בתלונות ובזמן. ווסקוליטיס- דלקת בכלי הדם במוח, יכולה להתבטא גם בנגעים בחומר הלבן, או אף במקרים של הדמייה תקינה. החשד הוא קליני. אין בדיקה אבחנתית אך יש סמנים בבדיקות דם שעשויים לכוון לכך. קיימת אבחנה מבדלת רחבה- החל מלא כלום ועד מחלות מטבוליות. בקיצור- אין מנוס מלתת לנוירולוג לנהל את המקרה ולברר כראות עיניו מה יותר רלוונטי ומה פחות. אסכם בכך שלא כל נגע בחומר הלבן הוא טרשת, ולא כל ממצא הדמייתי הוא בר חשיבות קלינית. מאחלת לך בריאות שלמה. כל טוב