מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

שתן מרובה

אנונימי
אנונימי
07/01/18 8:48
3 תגובות

אהלן,
בשבוע האחרון שמתי לב שאני משתין הרבה יותר מהרגיל (לפעמים פעמיים בשעה) ושהשתן שלי תמיד דליל בלי קשר לכמות המים שאני שותה. אין השתנה לילית (לשמחתי). אבל אני ממש מודאג מהמצב. ממה זה יכול לקרות? האם זה יכול להיות מצב חולף?


תגובות

שלום ישנן הרבה סיבות להשתנה מרובה. מהשכיחות- דלקת בשתן (האם יש צריבה בשתן, כאבי בטן,דחיפות?), בעיות פרוסטטה (ביחוד לגברים בגיל העמידה והלאה. יתבטא גם בחוסר ריקון מלא, טיפות בסוף ההשתנה ועוד) וכמובן שתיה מרובה וצריכת מזונות בעלי אפקט משתן. אך ישנן גם סיבות פחות שכיחות, כמו בעיה בריכוז שתן שגורמת לשתן דליל ומרובה. התופעה יכולה לחלוף. אם יש תלונות המתאימות לדלקת בשתן יש לגשת לרופא משפחה לבירור העניין. אם יש חשד לבעיות בפרוסטטה יש לפנות לאורולוג. אם התופעה לא חולפת ואין סימנים נוספים, יש לבצע שתן לכללית, איסוף שתן 24 שעות (לראות אם באמת מדובר בכמות שתן מוגברת מהתקין, תופעה הנקראת פוליאוריה, או רק תכיפות במתן שתן אך כמות טוטאלית תקינה) ואם אחד מאלו לא תקין, יש להשלים אולטראסאונד כליות ושתן לנתרן ואוסמולריות ולפנות למרפאה נפרולוגית. כמו כן מומלץ לעקוב אחר כמות השתיה שאתה שותה מידי יום וכן להפחית צריכת קפאין.

אנונימי-1
07/01/18 15:17

אהלן, תודה על התגובה המהירה! אני בן 21, בריא בדר"כ, מה התרחיש הכי סביר לדעתך בהתחשב בגיל שלי ובבריאות שלי? האם זה יכול לנבוע גם מלחץ נפשי?

הכי סביר שזה סובייקטיבי ולא השתנה מרובה אמיתית, כך מתברר ברוב המקרים שעושים בירור. לפעמים שינויי מזג אוויר כמו קור, שינויי תזונה או שתיה, גורמים לשינויים בדפוס מתן השתן וזה זמני ולא מלמד על הפרעה אמיתית. לחץ נפשי זו לא סיבה שכיחה לרוץ הרבה לשירותים, אבל אני מניחה שיכול להיות קשר. כמו שאמרתי, אם זה לא עובר בעוד 1-3 שבועות, מציעה לעשות אצל אחות בקופ"ח סטיק שתן לראות אם תקין ( אם לא להרחיב בירור) ולקחת כלי לאיסוף שתן כמותי. אם יש עד שני ליטר ליום זה תקין ואין צורך להמשיך בירור. אם גבוה מכך (השתנת יתר מוגדרת מעל 3 ליטר אבל לענייננו לאור פורמט היעוץ כדאי ללכת יותר לחומרא), תפנה לבירור רפואי, כולל בדיקות דם ושתן ואולטראסאונד כליות.