מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהמדריכיםמה פוגע בכליות של הסלבס?

מה פוגע בכליות של הסלבס?

החל מלחץ דם וסוכרת ועד מחלות גנטיות. בדקנו מה הביא את המפורסמים לשולחן הניתוחים ומכשירי הדיאליזה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

שני כוכבי הסדרה "רוק 30" עברו השתלות כליה באותה שנה. מאריה קארי מדווחת על מחלת הכליה של בעלה בטוויטר ומבקשת מעוקביה להחזיק אצבעות. כשמחלות כליות כרוניות הופכות נפוצות יותר ויותר, כך גם נשמעים דיווחים על מפורסמים שמוצאים עצמם נזקקים לתרופות, דיאליזה ואף השתלות כליה.

 

כיום כמעט 1 מכל 10 ישראלים בוגרים סובל ממחלת כליות. בארץ מעל 400,000 חולים עם מחלת כליות כרונית ומעל 5,500 מטופלים בדיאליזה כרונית, חלקם ממתינים להשתלת כליה. מדובר בעליה גדולה מאוד של חולים בעשור האחרון. חלק מהסיבה לכך היא עליה בשכיחות מחלות אחרות העשויות לגרום למחלות כליה כמו סוכרת או יתר לחץ דם – מחלות הניתנות למניעה.

 

ה"מגפה" לא פסחה על הוליווד. כך קרה שהסדרה עטורת פרסי האמי "רוק 30" ספגה שני נפגעים. השחקן והקומיקאי טרייסי מורגן, כוכב הסדרה המגלם בה גרסא מוגזמת של עצמו, אובחן כסוכרתי לפני כ-17 שנים ובשנת 2010 עבר השתלת כליה בשל מחלת כליה שהתפתחה כמחלה משנית לסוכרת. הוא נעדר ממספר פרקים של הסדרה ולאחר מנוחה חזר לעבוד כרגיל. בראיון למגזין "טיים" הודה הקומיקאי שלא לקח את הסוכרת שלו ברצינות עד שהיה מאוחר מידי. כ-40% מהחולים עם סוכרת יפתחו פגיעה כלייתית משנית.

 

 

 (מורגן הודה שלא לקח את הסוכרת שלו ברצינות. צילום: Shutterstock)

 

הנפגע השני הוא גריזוולד צ'פמן המכונה "גריז" במציאות וגם בסדרה – בה הוא מגלם את אחד משני חברי ה"פמליה" של מורגן. באותה שנה בה נותח מורגן, גריז עבר השתלת כליה לאחר תקופה בה עבר שלושה טיפולי דיאליזה בכל שבוע. השחקן עצום הממדים הסביר בראיונות כי מחלת הכליה שלו נגרמה בשל יתר לחץ דם ממנו התעלם זמן רב.

 

ניק קאנון, בעלה של מאריה קארי, שחקן, ראפר וסלב בזכות עצמו, סובל מבעיות כליות על רקע המחלה האוטואימונית לופוס (זאבת). הוא אושפז השנה (2012) בבית חולים בשל אי ספיקת כליות. לא פעם ביקשה קארי מעוקביה בטוויטר להחזיק אצבעות ולהתפלל לשלום בעלה. לאחרונה היא תיארה שיפור ניכר במצבו.

 

 

 (מאריה מעדכנת על מצבו של בעלה בטוויטר. צילום: Shutterstock)

 

גם המרגל הישראלי הכלוא בארצות הברית ג'ונתן פולארד סובל ממחלת כליות מזה שנים. בתחילת אפריל 2012 הוא פונה לבית חולים בצפון קרוליינה, בשל התדרדרות במצבו הבריאותי, אך לאחר כמה ימים חזר למעצר.

 

ואת הסיפור של שוש עטרי ז"ל אי אפשר לשכוח. משפחת עטרי למודת סבל בנושא הכליות. גלי (הזמרת), שוש (המגישה, השחקנית והשדרנית) ויונה (השחקנית והזמרת) איבדו את אביהן בגיל צעיר יחסית למחלת כליות. שוש עטרי, אשר חלתה באותה מחלה בבגרותה, זכתה בשנים נוספות לחיים לאחר השתלת כליה שעברה. מאוחר יותר התגייסה לעודד תרומת איברים לאור החוויה האישית שלה. אך באפריל 2008 עטרי נפטרה בגיל 58.

 

לקחים מהשטיח האדום 

 

לאחר התפתחות מחלת כליות כרונית, לא תמיד ניתן לרפאה. לכן קיימת חשיבות מדרגה ראשונה למניעה באמצעות טיפול בגורמי סיכון כמו סוכרת ויתר לחץ דם וגם לאבחון בשלבים המוקדמים ביותר של המחלה. אבחון מוקדם עשוי להוביל למניעת התפתחות המחלה, האטה בהתפתחות ולעיתים אף נסיגתה עם טיפול מוקדם ויעיל.

 

"על מנת לזהות מחלת כליה ולמנוע התדרדרות תפקודית ותחלואה קשה - במיוחד אם יש לך סוכרת יתר לחץ דם, מחלת כליה במשפחה או מחלת כלי דם לבבית או מוחית - יש לבצע בקופת החולים שתי בדיקות פשוטות שיזהו את מצב הכליות" אומר פרופ' אליעזר הולצמן, מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז הרפואי שיבא ומנהל תחום מחלות כליה בכמוני. "הבדיקה הראשונה היא בדיקת דם לקריאטינין שמתורגמת לתפקוד כלייתי מחושב והשנייה בדיקת דוגמית שתן ליחס אלבומין לקריאטינין. אם שתי הבדיקות תקינות, אין לך מחלת כליה משמעותית".

 

 

עוד על מפורסמים ומחלות כרוניות: מה כואב לג'ורג' קלוני