מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהתייעצות לגבי תופעות לוואי של קרטיה 100 מ"ג

התייעצות לגבי תופעות לוואי של קרטיה 100 מ"ג

21/08/18 13:20
2 תגובות

עברתי צנתור לפני כ10 חודשים, לוקח קרטיה ולפביקס, סובל מכאבי בטן בבטן המרכזית עליונה המקרינים למעלה -כמו סוג של צרבת, המלווה בחולשה וסחרחורת וחולשה.
בוצע PETCT -כתוצאה ממלנומה לפני 16 שנים, ולכן האנקולוג לא רצה לקחת סיכון, נמצא תקין.
הוחלף האפיאנט בפלביקס, הורידו את מינון הלפיטור ל40 מ"ג.
בוצעה אנדוסקופיה וגאסטרוסקופיה כולל לקיחת ביופסה להליבקטור ונמצא הכול תקין,
נמצאה רגישות ללקטוז ולכן לא צורך כבר זמן מאכלי חלב, כולל דיאטת FODMAP שהומלצה על ידי הגאסטרולוג , למרות כול זאת עדיין סובל מידי פעם מהתופעות הנ"ל.
האם יש פתרון אחר? החלפת קרטיה? משהו?
מודה מראש על עזרתכם.


תגובות

שלום, ראשית צריך לאבחן את הסיבה לתלונות, אם הרושם הוא כי היא משנית לרגישות ללקטוז, דיאטה אמורה לשפר המצב ויתכן שיקחו מספר שבועות עד שיפור קליני. בנוסף מציע לשוב לקרדיולוג לוודא כי מקור התלונות לא קשור ללב למשל על-ידי בדיקת אקו-לב במאמץ או מיפוי. בכל מקרה , לרוב, כשנה לאחר צנתור ניתן לעבור משתי תרופות לדילול דם , לאחת בלבד ,ובמידה ויש רושם כי האספירין קשור לתלונות, ניתן באופן עקרוני להמשיך עם הפלויקס בלבד. את המעבר הזה יש לבצע כמובן, אך ורק בהנחיה מפורשת של הקרדיולוג המטפל ולעתים לאחר התיעצות עם המצנתר עצמו ובשום פנים לא באופן עצמאי. מאחל לך כל טוב והחלמה מהירה ומלאה ד״ר אסי מילויצקי

עידו1969
22/08/18 9:27

שלום ד"ר מלויצקי, ראשית תודה על תשובתך המהירה, אקו לב במאמץ בוצע - ובהצלחה יתרה, אני בכושר מסתבר, הולטר בוצע גם,אין ממצאים חריגים, בדיקת לחץ דם במשך מספר ימים 3 פעמים ביום בוצעה, וגם לחץ דם תקין לגמרי, בדיקה של אק"ג ולחץ דם בזמן שאני מרגיש לא טוב בוצעה כבר מספר פעמים ותמיד הייתה תקינה, מלבד הבדיקה ללקטוז בה שתיתי לקטוז כבר תקופה של מספר שבועות לא נוגע בכול מה שמכיל לקטוז. חשוב לציין שההרגשה הלא טובה התחילה ממש לאחר הצנתור ולקיחת הכדורים, בהתחלה שייכתי אותה לחולשה לאחר הצנתור, אבל בחלוף הזמן ולאחר שזה "תוקף" אותי בצורה לא סדירה מחפש פתרונות אחרים, יצריתיים.... בכול מקרה לא משנה שום טיפול ללא אישור הקרדיולוג שלי. בברכה, עידו