מנהלי קהילה

פרופ' יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, פרופסור חבר בביה"ס לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית. תחום המחקר העיקרי שלי הוא גמילה מעישון, בעיקר סביב ההריון והלידה, ומדיניות בנושא מוצרי טבק וניקוטין. אני יועצת לגמילה מעישון, והיו"ר (היוצאת) של החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל.

נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה.
מובילי קהילה

מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים.
כמוניגמילה מעישוןרוצה להפסיק לעשן
רוצה להפסיק לעשן
08/03/19 22:06
2 תגובות
אני מעשנת מעל 45 שנה ונחשבת מעשנת כבדה איך אני יכולה להפסיק אין לי כסף לקנות סיגריות ואני אוספת בדלים אחרי העליה של הטבק בכלל אני מתחילה להשתגע בלי סיגריות מה עושים
נילי בראון
שלום לך שקט נפשי. איזה שם מקסים בחרת לך - אני מניחה שזה מה שאת מחפשת, שקט נפשי... ושזה משהו שהסיגריות מפריעות לך להשיג. ברוכה הבאה לקהילה ותודה על השיתוף. שאלת שאלה קשה ואין לה פתרון קסם. גמילה מעישון היא תהליך מדהים שיגלה לך דברים מאוד חשובים על עצמך, וכמה את באמת חכמה וחזקה, אבל זה תהליך של חשבון נפש ולמידה מחדש של התנהגות. יש הרבה מה ללמוד כדי להיגמל מעישון, זה לא רק עניין של כוח רצון. אין קיצורי דרך לתהליך הזה אבל יש דברים שיכולים להקל עליך: קודם כל עזרה בתסמיני הגמילה הגופניים. הגוף שלך רגיל לניקוטין. אם את מעשנת כבדה מומלץ שתיעזרי בתרופות מרשם לגמילה מעישון או בתחליפי ניקוטין ללא מרשם. התייעצי עם הרופא שלך. הדבר השני שיכול להקל עליך הוא הדרכה מקצועית. יש קבוצות לגמילה מעישוןן בכל קופות החולים ויש קופות כמו כללית ומכבי שיש להן גם שירות ייעוץ טלפוני. מאוד מומלץ להיעזר בהם השירות ניתן חינם למבוטחים. הדבר השלישי שיכול לעזור הוא תמיכה מהאנשים שסביבך. בקשי עזרה מכל מי שסביבך בעיקר מעשנים לשעבר. הקיפי את עצמך באנשים שחשובים לך ובפעילויות שאת אוהבת. הדבר הרביעי שיכול לעזור - וזה הצעד הראשון בתהליך - רשמי את הסיגריות שאת מעשנת. הגבירי מודעות למחשבות שלך ולהתנהגות שלך. קחי דף, שימי אותו בכיס, ובמשך יום אחד - הוציאי אותו ורשמי כל סיגריה שעישנת באותו יום. רשמי את השעה שעישנת, את הסיטואציה שבה עישנת, ואת המחשבות שליוו את העישון. רשמי גם מ 1-10 כמה נהנית מכל סיגריה וכמה היית צריכה אותה. נשמח אם תשתפי איך את מתמודדת
Yael Ya
ברוכה הבאה! המחיר הכלכלי של הסיגריה גורם לך באופן מובן מתוך אילוץ לחשוב על הפסקת עישון. אבל אני שואלת- מלבד אילוצים- מהם המניעים הפנימיים שלך לרצות להפסיק? איך הסיגריות משפיעות עליך ועל החיים שלך לרעה? איך ביום בו תפסיקי לעשן חייך ישתנו לטובה? מה יהיה שונה? מה תוכלי לעשות שאת לא יכולה כמעשנת? . כן, סיגריות גובות מחירים מאוד כבדים, אבל לרוב רק כשאנחנו מבינים את זה ממש לעומק מגיע רצון חזק לומר להם שלום ואז חיפוש הדרך וה"איך" לעשות את זה בפועל. . ולגבי עישון הבדלים- לכל מעשן יש את הרגעים האלו של השפל, שההתמכרות גוררת אותנו נמוך. אני למשל הלכתי 6 ק"מ לכל כיוון ביום כיפור לקנות סיגריות בתחנת דלק במכונה בעיר סמוכה, וכשהיתה נשברת לי סיגריה הייתי מדביקה עם מסקינטייפ וכשהייתי מדליקה סיגריה הפוך ושורפת את הפילטר הייתי גוזרת אותו.. . אז להפסיק לעשן =להחזיר את הכוח לידיים שלנו תרתי משמע זה תהליך מבורך ומעצים. :heart: