מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותמתאזולמיד וחולשה

מתאזולמיד וחולשה

17/05/19 23:54
2 תגובות

שלום רב,
אני מטופל במתאזולמיד להורדת לחץ תוך עיני בגלאוקומה, וההשפעה העיקרית של התרופה עליי הייתה עייפות וחולשה. הצלחתי להתרגל ל-25 מ"ג ביום, אך האפקטיביות פחותה.
אשמח לדעת, בהנחה שארצה להגביר את המינון למינון גדול הרבה יותר, לפי הנחיית הרופא כמובן, האם יש דרך להתגבר על העייפות מבלי "לחבל" באפקטיביות של התרופה? כלומר: שתיית קפה, לדוגמה, מגבירה את האנרגטיות, ועם זאת, ידועה גם כמגבירת לחץ תוך עיני.
לפיכך, האם יש דרך ניטראלית לסילוק החולשה מבלי להעלות את לחץ העין?
בתודה מראש.


תגובות

סימה-לבני
25/05/19 17:38

שלום רב,

התרופה מתזולאמיד איננו רשומה בישראל, ונתנת למטופלים בהליך מיוחד של 29ג שאולי הוא שקוף בשבילך, אך המשמעות היא שאין עלון לצרכן באתר של משרד הבריאות.

מצאתי בשבילך עלון שמתפרסם באתר הכללית, ובו תוכל לצפות בכל תופעות הלוואי, ולפי הרשום בו, חלקן קורה בעיקר בהתחלה. ראה כאן.

אלא שחשוב יותר להבין מדוע הינך מטופל בתרופה שאיננה נמצאת בקו הראשון של טיפול בגלאוקומה. האם אינך יכול לקבל טיפות עיניים? האם אינך מתאים לניתוח?

באפריל 2019 יצא מאמר שמסכם בדיקה שנעשתה על 700 איש ובדקה ניתוח ליזר מול שימוש בטיפות עיניים בגלאוקומה על פני שלוש שנים, ומצאה שהם יעילים באותה מידה, אך ניתוח "זול" יותר לתקופה של 3 שנים. כיוון שהמחקר נעשה באנגליה, אינני יודעת אם ה"זול" שלהם מתאים גם לישראל, אבל מה שבטוח שטיפול בטיפות עיניים הוא הטיפול הנבחר בגלאוקומה ולא טיפול בכדורים. לתקציר המאמר הקלק כאן

אם הטיפול בכדורים לא נעים לך, או פוגע באיכות החיים שלך, אני ממליצה לך לחזור לרופא לשתף אותו בהרגשות שלך ולקבל החלטות מתאימות ביחד. או להתייעץ עם מומחה נוסף.

מקווה שעזרתי קצת,


 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

Jonny-G
26/05/19 21:29

שלום סימה, תודה רבה על המענה המפורט.
הופתעתי לקרוא על כך שמתאזולמיד אינה רשומה בישראל. זה מסביר את העובדה שרכישתה כרוכה כל פעם בהמתנה של מספר שבועות, והיא איננה זמינה במלאי השוטף של בתי המרקחת.

לגבי טיפות העיניים, ישנו שלב לאחר שנים ארוכות של טיפול, שהעיניים כנראה מפתחות עמידות לטיפות, ולמרות ההקפדה הרבה והקומפליינס מצד המטופל, האפקטיביות שלהן פוחתת (מדובר בגנפורט, אלפגאן ואזרגה).

לגבי ניתוחים, עברתי את
הלייזר העדין (אס-אל-טי)
שנזכר במחקר שאליו התייחסת, כבר פעמיים, וככל שחוזרים עליו, השפעתו מצטמצמת.
עברתי גם ניתוח טראבקטום, שנחשב למיקרו פולשני, אך התברר במקרה שלי כחסר אפקטיביות.
הניתוח האפקטיבי היחיד המוכר לי כיום הוא ה-
Micropulse laser trans-scleral cyclophotocoagulation,
שהשיג אצלי תוצאות מרשימות עם תופעות לוואי מינימאליות, ואני ממליץ עליו בחום.
ניתוח נוסף שהומלץ לי עליו הוא הטרבקולקטומי המסורתי, שלמיטב הבנתי נחשב ע"י חלק מהרופאים למסוכן, וכרוך בסיבוכים רבים; לכן החלטתי להימנע ממנו.
לשמחתי, נערכים מחקרים רבים ברחבי העולם והם מסמנים תקווה גדולה לחולי הגלאוקומה, החל ממחקריו של ד"ר ג'פרי גולדברג מאוניברסיטת סטנפורד ששוקד על שיקום תאי עצב הראייה, וכן פרופ' ברנהארד סאבל מאוניברסיטת מגדבורג, שמציג הישגים בשיקום שדות ראייה פגועים, ואיך אפשר שלא לציין את שיטת מאיר שניידר הכוללת מגוון תרגילי ראייה ושיטות לשיפור זרימת הדם אל עצב הראייה.
אני סמוך ובטוח שאנו על סף פריצת דרך במחלה שנחשבה עד כה לחשוכת מרפא, וזו רק שאלה של זמן.
תודה רבה ובריאות שלמה לכולנו!