מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחימי עבר אירוע מוחי וזה פגע לו בדיבור וזה עבר לגמרי?

מי עבר אירוע מוחי וזה פגע לו בדיבור וזה עבר לגמרי?

16/06/19 11:43
3 תגובות

תגובות

איציק-ניסני
מוביל קהילה
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
18/06/19 0:23

זיו שלום.שאלתך כללית מדי ולא ממוקדת יש אירוע מוחי חולף ויש אירוע מוחי קבוע .יש אירוע מוחי שיש בו פגיעה שפתית ויש שההפקה של הדיבור תלויה בגורמים נוספים .אני מציע שתפנה לקלינאי/ת תקשורת ולנוירופסיכולוג על מנת לקבל הסבר על פגיעה בדיבור התאמת שיקום למי שעבורו שאלת את השאלה .בריאות .

הי, אני אחרי שיקום ארוך של כמה שנים, והיכולות שלי ממש השתפרו. אבל הם בהתחלה אומרים תמיד שא"א לדעת בכלל מה יהיו התוצאות בסוף... היו איתי אנשים שהשתקמו יותר ממני, ואנשים שהרבה פחות.. זה כ"כ תלוי במליון דברים, בגיל, בחומרה של הפגיעה, באיכות הטיפולים בתדירות, במוטיבציה, בסוף תתחילו אבחון וטיפול אצל קל"ת כמה שיותר מהר וכמה שיותר טיפולים בשבוע. צריך המון אורך רוח, לעבור את תהליך האבל - להשלים אם אובדן היכולות, לא להשלות את עצמנו שחוזרים אחורה לתפקוד רגיל, להעריך ולהודות על כל התקדמות קטנטנה, לעודד ולהגביר מוטיבציה, לדאוג לכמה שיותר תמיכה משפחתית וחברתית, ונוירופסיכולוגית, לא להתייאש ולהלחם. זה שיקום.

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
27/08/20 9:50

אני מסכים עם איציק. ארוע מוחי עלול לגרום להפרעות דיבור או שפה במספר מנגנונים. לעתים מדובר בפגיעה במרכז השפה במוח כך שיש קושי למצוא מילים או לבנות משפט, לעיתים הפגיעה היא במרכז ההבנה השפתית ולעיתיתם הפגיעה הינה ביכולת ההגיה. כמובן שייתכנו גם פגיעות משולבות. אני מציע להמשיך מעקב אצל נוירולוג וקלנאית תקשורת.