מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאתופן תופעות לוואי ועוד- שאלה למומחה

אתופן תופעות לוואי ועוד- שאלה למומחה

03/10/19 16:47
1 תגובות

שלום אחרי אתופן "מיידי" 400. הרגשתי עייפות ,חולשה ונדודי שינה. אך אני יכול לתלות את ההרגשות בדברים אחרים. בעלון לא כתובה שכיחות של אף תופעת לוואי (דבר לא תקין)

התופעות הנ"ל מוזכרות העלון.

1. מה השכיחות של הנ"ל בקרב המשתמשים?

2. האם אתופן כזאת יעילה לדלקת שנובעת משחיקת סחוס בקרסול עם OCL ?

בתודה


תגובות

סימה-לבני
07/10/19 0:39

שלום רב,

שאלת שתי שאלות ואני מרגישה צורך לתת לך הקדמה קצרה.

תופעות לוואי שרשומות בעלון, הן תופעות שדווחו ליצרן, בזמן הניסויים הקלינים, ולאחר השיווק. בעלונים החדשים על פי החוזר שנמצא בקישור כאן, בעמוד 79 אמורה להיות חלוקה לפי שכיחות התופעות.  בעלונים הישנים, שאושרו לפני 2012,  מדווחות רק תופעות לוואי ששכיחותן עלתה על  1% מהמשתמשים. לכן הרשימה קצרה יותר ולא מלאה. 

העלון של אתופן הוא חדש, מ 2018, ראה כאן. המבנה שלו הוא המבנה החדש, ואילו המידע נטול שכיחויות ואתה צודק שזה משונה ואפילו לא תקין, ואפשר להתלונן בפני משרד הבריאות.

לגבי שאלותיך:

1. נדודי שינה מופיעים בשכיחות של פחות מאחוז אחד לפי מאגר LEXI, וחולשה מופיעה בשכיחות של 3-9%. לא מצאתי דיווח על עייפות.

2. לגבי יעילות, היעילות היא במשור של טיפול בדלקת. זוהי תרופה ממשפחת התרופות NSAID שהם ראשי תיבות של תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות. היעילות משתנה ממקרה למקרה, יש כאלה שמגיבים ויש תמיד כאלה שלא מגיבים לטיפול ב NSAID. זה תלוי בהרבה גורמים שקשורים לדלקת עצמה ולתגובה האישית של כל מטופל. כך שאין תשובה אחת וחד משמעית לשאלתך. 

הסיבה שהרופא רושם לך את התרופה הזאת ולא אדוויל, או וולטרן שהן מאותה משפחה, היא שהאתופן שמכיל Etodolac  הוא דור חדש יותר של NSAID שפעילותו יותר ספציפית לדלקת באופן כזה שהוא גורם פחות לתופעות לוואי במערכת העיכול, כמו אולקוס, שהתרופות מהדור הראשון גורמות יותר. 

התכשיר איננו בסל התרופות, ואתה בהחלט יכול לדרוש מהרופא לרשום לך תכשיר שנמצא בסל והוא מהדור הראשון, ולקוות שתופעות הלוואי לא יקרו, או יקרו באופן נסבל יותר ממה שאתה מרגיש עם האתופן.

סיכום

אתה אומנם צודק ששכיחות תופעות הלוואי היתה צריכה להיות מפורטת בעלון, אך בסופו של יום, אין כל משמעות לשכיחות בעלון, שכן כאשר תופעה קורית לך, כמו למשל נדודי שינה, אז בשבילך השכיחות היא 100%.

כנ"ל יעילות. בחירת התרופה ע"י הרופא היא בגלל פרופיל תופעות הלוואי שלה שהוא עדיף על פני הפרופיל של התרופות הישנות יותר, ולא מפני שהיא עוזרת לדלקת בברך, או במרפק.

מקווה שעד שעניתי לך אתה כבר מרגיש טוב יותר,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"