מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני).
פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול .
יצירת קשר:
058-5518401
האתר שלי :
yaronarbel.com
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
מה הסיבות ללחץ דם סיסטולי גבוה מאוד 170?
08/11/19 10:33
4 תגובות
לחץ דם סיסטולי גבוה מאוד 170, 185- אבל לחץ הדם הדיאסטולי תקין (70 - 73) - איך מסבירים זאת?

ד"ר אסי מלויצקי
שלום יואב, ראשית צריך לראות האם ההפרש בין המדידות (שמו הרפואי הוא pulse pressure - ההפרש בין הלחץ הסיסטולי לדיאסטולי) הוא אמיתי וחוזר על עצמו במדידות חוזרות בימים שונים ולאורך היממה. אם כן , אכן מדובר בהבדל משמעותי . ככלל הגורמים להפרש כזה הם - קיבולת נמוכה של העורקים לגל הלחץ בסיסטולה (למשל כמו בזקנה בה העורקים מתקשחים) או עליה משמעותית בתפוקת הלב ואז כמות הדם הזורם מהחדר גדולה מאוד (לחץ סיסטולי גבוה) ובזמן ההרפיה (דיאסטולה) הלחץ תקין. מצב נוסף שיכול להיות קשור לכך הוא אנמיה אבל זו לרוב לא תופיע עם לחץ סיסטולי כה גבוה. המצבים השכיחים אם כן שגורמים לתופעה זו (pulse pressure) גבוה הם - גיל מבוגר , הריון, יתר פעילות של בלוטת התריס, זיהום או מחלת חום ובמידה מסויימת אנמיה. כל טוב לך ושבוע טוב ד״ר אסי מילויצקי
ברנדל
תודה רבה, אכן ישנם סמנים לאנמיה - המלצה לטיפול (לא תרופתי) ?
ד"ר אסי מלויצקי
צריך לברר הסיבה ולטפל בה , לרוב חסר תזונתי אך כמובן יש לשלול דימום ומצבים נוספים
ברנדל
תודה רבה