מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2מדריכיםשבועות, גבינות והסוכרת – מה שחשוב לדעת

שבועות, גבינות והסוכרת – מה שחשוב לדעת

איך סוכרתיים יוכלו לצלוח את ארוחת השבועות העשירה בגבינות? ומה מומלץ לגבי הקינוחים?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שבועות הוא החג הלבן בלוח השנה, ולא רק בגלל החולצות, אלא בעיקר בזכות שולחנות עמוסים בעוגות גבינה, פשטידות, פסטות, מוקרמים, קישים, פוקאצ'ות ומטעמים חלביים מכל הסוגים.

 

כמו בכל חג, עבור המתמודדים עם הגבלות תזונתיות – ובמרכזם אנשים עם סוכרת, ארוחות החג עשויות להוות אתגר. השילוב בין ריבוי פחמימות, מנות שומניות, כמות המזון הנאכל בארוחה, הקינוחים ושעת אכילה מאוחרת, עלולים להקשות על שמירת איזון רמות הסוכר בדם ועל קבלת החלטות, למשל כמה אינסולין להזריק.

 

ועדיין, עם תכנון נכון והבנה מה עושה טוב לגוף – אפשר ליהנות מהחג הזה, תוך שמירה על רמות סוכר יציבות בדם עד כמה שניתן.

 

מקורות חלבון חלופיים

 

השילוב של גבינות עתירות שומן, שמנת או חמאה עם קמח לבן בפשטידות, קישים, מאפים עם בצק עלים או פסטות מוקרמות – כל אלה טעימים מאוד, אך עלולים לגרום לעליית סוכר בדם לאורך שעות רבות עקב נוכחות השומן הגבוהה, שמעכבת את קצב פירוק הפחמימה לסוכר.

 

לכן, כדאי להכיר גם מקורות חלבון נהדרים נוספים שמתאימים לארוחת שבועות חגיגית ועשויים לתרום לאיזון הסוכר: דגים אפויים, קוביות טופו מתובלות, אגוזים וזרעים, קטניות ויוגורט איכותי ללא תוספת סוכר. כל אלו מספקים חלבון איכותי שמאט את קצב הספיגה של הסוכר ומייצר תחושת שובע.

 

במקום פסטה מקמח לבן, מומלץ לבחור פסטה מקמחי קטניות, שמספקת יותר סיבים תזונתיים ותורמת לשובע ממושך.

 

את הפוקאצ'ות והבצקים העשירים אפשר להחליף במאפים מקבילים מקמח שקדים (הרשת מלאה במתכונים מסוג זה).

 

גם פשטידות שמבוססות על שמנת וגבינות שמנות אפשר להפוך לקלות ומזינות יותר – אם נשלב בהן כמות גדולה של ירקות, טופו וגם שילוב של גבינות רזות יותר (זה יוצא טעים ופחות מכביד). במקום תבשילים מוקרמים עתירי שומן, אפשר לאפות ירקות עם שמן זית, תבלינים ועשבי תיבול – ולקבל תוצאה טעימה, חגיגית ובריאה יותר.

 

ואל תשכחו את הירקות הטריים – סלטים חיים עם תוספת חלבונית, כמו ביצים קשות, קוביות גבינה או קטניות מבושלות, יכולים להיות בסיס מצוין וטעים לכל ארוחה. הירקות מוסיפים נפח, צבע, סיבים תזונתיים ותחושת שובע – וכל אלה תורמים לאיזון טוב יותר של רמות הסוכר לאורך היום.

 

יוגורט ושוקולד מריר

 

ומה עם הקינוחים? ברור שאי אפשר לוותר עליהם לגמרי, אך יש לבחור אותם בתבונה.

 

אפשר לבחור בעוגת גבינה ללא בצק, להכין קינוח אישי עם יוגורט ופרי, או פשוט ליהנות מפרלינים בהכנה ביתית של שוקולד מריר המכיל אחוז גבוה של קקאו בשילוב טחינה גולמית / שקדיה / חמאת בוטנים טבעית.

 

חשוב לזכור: עדיף לא להתחיל מהקינוח אלא לשמור אותו לסוף הארוחה – אחרי אכילת החלבון וסיבים תזונתיים (והירקות), מה שיכול להפחית את השפעתו על הסוכר.

 

לאחר ארוחות בכלל וארוחות חג בפרט, מומלץ לצאת להליכה קצרה בעצימות בינונית. לפי מחקרים, ההליכה עשויה לסייע במניעת עלייה משמעותית את הסוכר, ואולי אף תצליח להוריד את רמתו.

 

הטכנולוגיה המתקדמת מספקת היום פתרונות חדשניים לניהול יומיומי של הסוכרת – כמו מערכת חיישנים לניטור סוכר רציף שפועלת ללא דקירות ובזמן אמת. המערכת מאפשרת למשתמשים לעקוב אחר מגמות הסוכר בגוף לאורך היום, לזהות שינויים מתקרבים, ולהגיב בהתאם – בין אם על ידי התאמת הארוחות, הוספת פעילות גופנית או התאמת מינוני התרופות.

 

הניטור הרציף מסייע לקבל החלטות מושכלות בכל רגע נתון, גם כשהשגרה משתנה, ומעניק תחושת שליטה טובה יותר על הסוכרת.

 

הליכה מהירה וריצה קלה מועילים בשמירה על איזון רמות הסוכר בדם לאורך זמן (צילום: Shutterstock)

 

חג השבועות לא חייב להיות מרתון של בצקים, שמנת ועוגות גבינה. הוא יכול להיות חג מלא בטעמים, צבעים ורגעים יפים – גם בלי לוותר על הבריאות. התאמות קטנות, בחירות חכמות וטכנולוגיה מתקדמת יוכלו להפוך את החג למאוזן עבור הסוכרתיים – ולשמח באמת.

 

עוד על יתרונות ההליכה לסוכרתיים

 

עינת מזור היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

עדכון אחרון: מאי 2025