מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהאם מותר לקחת בהריון תרופות פסיכיאטריות

האם מותר לקחת בהריון תרופות פסיכיאטריות

12/11/19 0:12
4 תגובות

שלום, אני בת 31 מאובחנת עם דיכאון כרוני (פוסט טראומתית)
אני מטופלת בכדורים (כולל כדורי שינה והרגעה) כבר 13 שנה, הייתי מעוניינת לדעת האם ישנה בעיה לקחת כדורים פסיכיאטרים במהלך ההריון?


תגובות

היי ליאת, תוכלי לפרט  את שמות הכדורים והמינונים שאת נוטלת טרם תשובתי?

תודה,

רותם סולומון, רוקחת קלינית. 

לי-את
12/11/19 14:04

בונדורמין - כדור אחד

ואבן - כדור אחד

ויאפקס - 75 מ"ג  - 3 כדורים (225 מ"ג)

סרוקאל - 150 מ"ג

ברינטליקס - 10 מ"ג

 

היי ליאת,

קווי המנחה לטיפול בכדורים לטיפול בדיכאון בזמן הריון מציינים את חשיבות המשך הטיפול גם תוך כדי ההריון, זאת על מנת למנוע החמרה במצב הנפשי בהריון ולאחר הלידה, ובכך סכנה גם לאם וגם לעובר. 

באופן כללי, מומלץ טרם הכניסה להריון לנסות ולהיות מאוזנים על כמות התרופות המינימלית ביותר: למשל, כעת את לוקחת שני כדורים מאותה המשפחה: ואבן ובונדורמין, או ממשפחות מאוד דומות: וויפקס וברינטלקס. 

הייתי מציעה לתכנן עם הפסיכאטר את ההריון ואת האופציות התרופתיות: אולי תצליחי להסתפק רק בכדור ואבן מידי פעם ולא בכל יום? אולי אפשר להעלות מינון בתרופה אחת על חשבון תרופה אחרת וכו׳. 

תוצאות שבדקו שימוש בתרופות כמו ברינטלקס, וויפאקס וסרוקול בזמן הריון לא הסיקו שקיימת סכנה משמעותית יותר למומים אצל העובר, אבל קיימים מחקרים שסותרים תוצאות אלו. 

המלצותי במצב זה :

א. תיכנון הריון מראש והתאמת מינוני תרופות וכמות התרופות.  מינוני התרופות עלולות להשתנות במהלך ההריון (ייתכן ואף יעלו בשל השינויים שחלים בגוף) ולכן יש להיות במעקב כל הזמן.

ב. להתייעץ לגבי כל תרופה ותרופה עם המרכז הטרטולוגי אשר להם מאגר מידע עדכני ועכשיו והם יכולים להעריך סטטיסטית את הסיכון להשתמש בתרופות אלו בהריון. תוכלי לפנות למרכז הטרטולוגי בירושלים או להריופון של אסף הרופא בלינק הבא

מקווה שסייעתי בתשובותיי ונתתי מענה לשאלתך. 

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית

ואם מתאים לך, אפשר לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

www.drpharma.co.il

 

לי-את
14/11/19 22:13

המון תודה רבה לך רותם!