מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכתף קפואה

כתף קפואה

1 תגובות

לאחר המשך בירור כאבי תופת ביד ימין ומגבלה חמורה שנתיים אחרי אירוע מוחי, מומחה כתף שלל קרע בגידים למרות אולטרה סאונד שאומר זאת לדעת המומחה יש לי מה שנקרא כתף קפואה מצב שנמשך עד שנה ועוד אני מיואשת מה יכול לסייע בהתמודדות עם הכאב יש לי כבר קנאביס רפואי האם דיקור סיני? האם תא לחץ?


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
29/11/19 21:54

שלום רב. הטיפול היעיל ביותר לכתף קפואה הוא הזרקות או טיפול בגלי רדיו לעצב שמעצבב את התחושה של מרפק הכתף. מטרת הטיפול היא להוריד את הכאב - עד כי ניתן יהיה לנייד את היד בפיזיותרפיה - וזה מה שמרפא את הכתף עצמה. כל הזרקה נותנת הקלה לחודש בערך - ואז יש להתחיל טיפולי פיזיותרפיה ולהמשיך בהזרקות מידי חודש עד שחרור הכתף (לרוב צריך 2-3 הזרקות כאילה. טיפול בגלי רדיו נותן הקלה לחצי שנה - אבל מדובר בטיפול פולשני שהוא מעט קשה יותר מהזרקה רגילה - שכן הוא מתחיל כהזרקה רגילה - מכניסים את המחט וממשיך אחרת: אחרי מיקום המחט משחילים דרכה אלקטרודה. בודקים ע"י גירוי חשמלי את המיקום ביחס לעצב (זה עלול להכאיב טיפה) ואז בעצם מחשמלים את העצב למשך כ- 6 דקות. בסיום הפעולה ניתן להזריק סטרואידים. היות והטיפול בגלי רדיו משפיע לאחר כשבועיים שלושה הסטרואידים נותנים את ההקלה של התקופה הראשונית של השבועיים עד שהטיפול בגלי רדיו יעזור. כאשר יש סיבה להמנע מסטרואידים - עושים רק טיפול בגלי רדיו ללא סטרואידים - יש לקחת בחשבון כי טיפול כזה יכאיב יותר מטיפול בגלי רדיו עם סטרואידים כיוון שהסטרואידים מגשרים על התקופה הראשונה ובלעדיהם הכאב ממשיך כאילו לא בוצע טיפול עוד כמה שבועות. מקווה שההסבר ברור אם יש עוד שאלות - נא לכתוב כאן. ד"ר גור.