מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשאלה לגבי הפחתת מינון קלונקס הדרגתית ומשמעויות

שאלה לגבי הפחתת מינון קלונקס הדרגתית ומשמעויות

15/02/20 9:09
4 תגובות

במשך שהות בבית מאזן פרטי , הפחתתי מינון קלונקס מ1 מג ל1 כדור של 0.5 מג . והתחלתי לקחת ציפרלקס .

נעזרת בשבועיים האחרונים במלאטונין לשינה.

הקושי הוא שכרגע הגוף לא מסכים להפחתה נוספת .

ביום א אני נפגשת למעקב רופא והייתי רוצה לדיעת מה מקובל לבקש כתמיכה בתהליך. האם יש חליף כמו שנהוג בגמילה מחומרים אחרים.

אני נעזרת במדיטאציות כל בוקר השכם ובספורט שמרגיעים ומשרים הרמוניה ושלווה .

אשמח לכוונים לגבי המשך גמילה מקלונקס אותו לקחתי קבוע שנתיים ולא קבוע משך 10 שנים לסירוגין לפי הצורך ( בין פעם לפעמיים בשבוע 1 מג ) .

תודה למשיבים


תגובות

סימה-לבני
29/02/20 10:53

שלום רב,

חלף זמן רב מאז ששאלת ואני מקווה שקבלת תשובה מספקת מהמטפל שלך.

התשובה שלי לא היתה כל כך עוזרת לך, כי גמילה היא תהליך שיכול לקחת המון זמן וחייב להיות תפור לכל אחד לפי עומק התלות ועומק תופעות הלוואי.

מה שהרופאים וגם את בטח לא רוצים, זה שתחליפי תלות בקלונקס בתלות בתרופה אחרת.

לכן תהליך הגמילה צריך להיות משולב גם בשיחות, בפעילות גופנית, בריפוי בעיסוק, ועם כמה שפחות תרופות מחליפות.

זכרי אף אחד לא לוחץ עליך לגמור את הגמילה מחר בבקר, זהו תהליך שאת בחרת ועומדת בו יפה שיכול לקחת שבועות וגם חודשים.

לסיום, ישנו מאמר שדן בנושא גמילה מבנזודיאזפינים מ 1989, שנותן את כל האפשרויות, מסביר את הסכנה שבהחלפת תלות בתרופה אחת בתלות באחרת ובסופו מוזכרות גם התמיכה הפסיכולוגית והחברתית.

את מוזמנת לנסות לקרוא אותו, באנגלית. ראי כאן.

נשמח לשמוע איך המצב אצלך,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

ספיר17
07/03/20 21:07

המון תודה . התכוונתי לחלופה קצרת טווח כתומכת בגמילה כמובן. 

ברור שאני כבר מסיימת תהליך גמילה של כמעט שלוש שנים ואיני חוזרת לאחור . 

YOAV6
05/03/20 22:41

שאלה בעניין. לקיחת  פעם או פעמיים בשבוע כדור קלונקס  גורמת להתמכרות? ומה הסימפטומים  שהיו לך בהפסקות? האם זה מחוסר  קלונקס או פשוט חזרה  של חרדות או דיכאון שמהן את סובלת? לי פסיכיאטרית אמרה שלקחת פעם פעמיים בשבוע קלונקס לא גורם להתמכרות או נזק.  ועכשיו שאני קורא את הדברים שכתבת אני מתחיל  לחשוב אולי החרדות שלי והמועקות  שלי הגיעו מזה שגם אני לקחתי שנים קלונקס פעם פעמיים בשבוע חצי כדור של 0.50 ואחרי זה כדור שלם של 0.50. אבל עם הפסקות גדולות של כחודשיים שלושה כל פעם  ורוב הזמן לקחתי לפי הצורך כשממש  לא הצלחתי להירדם 

נויה33
22/05/20 15:53

התרופות מקבוצת rssi עוזרות מאוד בגמילה.

אני יכולה להגיד לך שחברה שלי ספרה לי ששלוש שנים לקחה את כל המרגיעים מהקבוצה של הקלונקס . כשהיא הפסיקה היא עשתה הכל במכה אחת. היא ספרה לי ששלושה ימים היתה עם חרדות ורעידות, צמרמורות ועוד תופעות גמילה ואחר כך עבר לה. אבל כל מקרה לגופו . עדיף לאט ובטוח.

אגב איך את עכשיו?