מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאב בטן ממושך

כאב בטן ממושך

22/02/20 16:30
3 תגובות

אני בת 46. בריאה בדרך כלל. מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאב בטן לא מוסבר ומציק שפוגע לי באיכות החיים. אנסה להסביר את סוג הכאב למרות שממש קשה. מבחינת המיקום מדובר על האזור שמתחיל מעל לטבור באזור הקיבה ומקרין לכל הבטן התחתונה. אם אני מדמיינת את המיקום אז זה כמו משפך שמתחיל בבטן העליונה מרכזית באמצע והולך ומתרחב לאורך כל הבטן התחתונה. הכאב הוא 24/7 לאורך כל היום והלילה לעתים נסבל יותר לעתים פחות אך הוא קיים תמיד, לא מושפע מאוכל. כשאני ישנה אני פחות מרגישה אותו, אך לעתים הוא מורגש גם תוך כדי שינה. מבחינת דרגת כאב מדובר על בין 6-7 מתוך 10. לא כאב שגורם לי להתפנות למיון אך מונע ממני לצאת לפעילויות כמו הליכה או יציאה עם חברים. אני כן הולכת אתו לעבודה כי אין ברירה אך סובלת. סוג הכאב הוא לרוב כמו כאב של דלקת, לעתים כמו של פצע, לעתים הרגשה של התכווצויות או משיכות כואבות כלפי מטה ולעתים מקרין לגב התחתון. לא נתקלתי בסוג כזה של כאב בעבר. לא מדובר על כאב בטן טיפוסי של שלשול או לאחר אכילת אוכל מקולקל וגם לא של צריבה כמו לאחר שתית יין כך שאני בספק אם זה קשור למערכת העיכול, יציאות תקינות, אין בחילות או צרבות. עברתי לפני שנים רבות כריתת כיס מרה עקב כאבים אחרים בבטן העליונה (הרופאים אמרו לי בסוף שהייתה לי דלקת ולא אבנים), מידי פעם כשהייתי שותה יין היה לי כאב חזק בקיבה שהיה עובר עם אכילת פחמימות ושתית מים אבל זה ממש לא כאב שמזכיר את זה וגם לא באותו מיקום. אין לי מושג מה זה וכרגע גם לרופאים לא ואמת שאני די מיואשת. אציין את הבדיקות שעברתי: בדיקות דם ושתן תקינות, תבחין נשיפה- אין לי חיידק הליקובקטור. אולטרסאונד תקין פרט לכבד מעט שומני, קולונוסקופיה תקינה, גסטרוסקופיה תקינה לקחו ביופסיה טרם הגיעה תשובה, צליאק- אין לי בדיקה תקינה והכי הכי לא מוסבר CT תקין, ציפיתי ששם ימצאו משהו ורק מצאו בלטי דיסק שזה קשור לעמוד השדרה בכלל.
בדיקה אצל רופאת נשים כולל אולטרסאונד פנימי תקינה- עברתי בעבר קשירת חצוצרות ו3 ניתוחים קיסריים.
יש לי תור לגסטרו רק בעוד חודשיים. מישהו חווה דבר כזה בעבר? מישהו יכול לתת לי אור לסיוט המתמשך הזה במשך 3 חודשים? אודה לכל מענה.


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
24/02/20 23:30

שלום לין. אני לא גסטרואנטרולוגית, ולכן לא תוכלי לקבל ממני שום תשובה מקצועית - וחשוב להמשיך את הבירור. לפעמים דברים מתגלים בהמשך. אני מכירה לא מעט אנשים שהתלוננו יותר משנה עד שהבעיה התגלתה. בכל אופן מניסיונם של לא מעט חולים עם תופעות כאילה ואחרות של מערכת העיכול הדברים לא פעם מוקלים (ויש גם כאילה שדווחו שהבעיה נעלמה) עם שינוי תזונה. מה שמעלה לי את החשד בכל המקרים הללו שהדברים כנראה החלו משינוי תזונה - ולפעמים זה משהו שאת לא מודעת אליו - נניח יצרן מסויים הוסיף חומר משמר או שינה את המתכון. מה שהייתי מאד מציעה לך זה לנסות להוריד את כל הדברים המעובדים והסינטטיים - כמה שאפשר. לעבור לאכול כמה שיותר דברים לא מעובדים - למשל לעבור לתזונת ירקות ופירות טריים ולא קפואים או מוכנים, להוריד מהם את הקליפה גם אם הת שוטפת אותה היטב ונוהגת לאכול אותה (למשל מלפפון) להוריד את כל דברי החלב המעובדים - להשאר רק עם חלב רגיל, לעבור לבשר טרי ולא מעובד ולא מוזרק כנ"ל דגים, ולהוריד את כל הקמחים וכל הדברים שלא ברור לך ב 100% מה מקורם ושהם טבעיים. אם יחול שיפור זה צפוי לקחת לפחות שבועיים. ובמקרה כזה - אפשר לנסות להחזיר אחד אחרי השני בכל שבוע משהו אחר וברגע שכאבי הבטן יחזרו תדעי מה מעורר אותם. זו העצה היחידה שאני יכולה לתת לך -אבל בשום פנים לא להפסיק בירור ד"ר גור.

לין6
17/06/20 17:58

בהמשך לשאלתי, חלפו 4 חודשים ועדיין הכאב לא חלף. הגסטרואנטרולוגית אמרה שזה לא קשור למערכת העיכול ואמרה שהבירור אצלה הסתיים כי הבדיקות תקינות (CT+ קולו+גסטרו). שלחה אותי לדיאטנית. דיאטנית נתנה לי תפריט, למרות שאני בעודף משקל הסברתי לרופאת משפחה שזה בכלל לא קשור לקיבה. עקבתי אחר הכאב והכאב לא קשור בשום צורה למאכלים שאני אוכלת או לא אוכלת. היו חודשים שאכלתי תזונה נכונה והיו שעות שלא אכלתי בכלל והכאב לא משתנה בעקבות מזון. פרט לכך אני מכירה היטב כאב שנגרם כתוצאה מקילקול קיבה. הרופאת משפחה שלחה אותי לייעוץ אצל רופא כירוג בקהילה (קבעתי תור לעוד חודש). מדוע שלחה אותי לרופא כירוג? בעבר עברתי 3 ניתוחים קיסריים + קשירת חצוצרות + הסרת כיס מרה. האם בגלל זה?

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
05/07/20 22:30

לין שלום. כאמור זה לא תחום ההתמחות שלי. אם מדובר בכאב כרוני את בהחלט יכולה לגשת לרופא כאב ואנחנו ננסה לעזור סימפטומטית אולם אנחנו לא ננהל את האבחון. ד"ר גור.