מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשלום רב, שילוב של ציפרלקס 15 מ''ג, ביחד עם פריזמה 10 מ''ג,(חצי כדור של 20 מ''ג) האם יש חשש להארכת QT באק''ג בעקבות השילוב הזה?, ??

שלום רב, שילוב של ציפרלקס 15 מ''ג, ביחד עם פריזמה 10 מ''ג,(חצי כדור של 20 מ''ג) האם יש חשש להארכת QT באק''ג בעקבות השילוב הזה?, ??

24/02/20 1:40
7 תגובות

שלום רב,

שילוב של ציפרלקס 15 מ''ג, ביחד עם פריזמה 10 מ''ג,(חצי כדור של 20 מ''ג)

האם יש חשש להארכת QT באק''ג בעקבות השילוב הזה ??

תודה רבה!!


תגובות

סימה-לבני
25/02/20 18:27

הי 

אכן יש חשש להארכת QT בעקבות השלוב, וכמו שכתבתי לך בשאלה אחרת ששאלת, זה נושא שניתן לניהול.

עליך לעבור בדיקות א.ק.ג. בתחילת הטיפול ולהיות במעקב בהמשך. מרווח QT גבוה מ 500 מילי שניות מעלה סיכון לבעייה לבבית, וכן עליה של יותר מ 60 מילי שניות מהבדיקה הקודמת. זוהי תופעת לוואי נדירה שמתפתחת בהדרגה.

ראה תשובתי הקודמת כאן.

אם אתה רוצה לקרוא על הנושא הזה יותר, אתה מוזמן לקרוא את המאמר שהתפרסם ב 2017 ומסביר יפה את הנושא. הקלק כאן.

Netanel11
26/02/20 4:39

תודה רבה סימה על התשובות הטובות!! אני באמת אסיר תודה על העזרה שלך.

אז שאלה נוספת בבקשה, איך לדעתך עדיף לי לעבור מציפרלקס 20 מ''ג לפריזמה 10 מ''ג, בלי שתהיינה חשש להארכת QT באק''ג, האם יש דרך כלשהי לעשות זאת בלי חשש להארכת QT באק''ג או תסמונת סרוטונין ?? כאילו לעבור מתרופה לתרופה

בלי חשש, יש דרך כזאת?

 

סימה-לבני
26/02/20 15:46

הי נתנאל,

 

האם תוכל להסביר לי מדוע בכוונתך לעבור מהאחד לשני?

בינתיים מחפשת תשובה לשאלתך,

 

בברכה,

 

סימה

Netanel11
28/02/20 4:21

בגלל שציפרלקס עוזר לי רק חלקית,  עדיין יש לי המון מחשבות טורדניות כל היום וטקסים של האוסידי עם הציפרלקס. 

אז הרופא שלי מנסה לחפש משהו שיעזור יותר, כמו פריזמה למשל, רק שאני לא יודע איך מחליפים בין הציפרלקס לפריזמה  בלי לצאת מאיזון ובלי לגרום לתסמונת סרוטונין או הארכת QT באק''ג.... מה לעשות?

 

סימה-לבני
29/02/20 21:53

הי,

על פי ה UPTODATE במעבר בין שני SSRI (צירפלקס לפריזמה) אפשר להחליף במכה אחת, וזה בדרך כלל מתקבל טוב. אבל לדברי אותו המקור, מאחר שיש כאלה שבכל זאת המעבר קשה להם, אפשר גם לעשות זאת בהדרגה.

כלומר לרדת 10 מג בציפרלקס, ולהתחיל 5 מג פריזמה. כלומר לקחת 10 מג ציפרלקס וחמישה מג פריזמה.

אחרי 3-6 ימים ממשיכים לרדת בישן ולעלות בחדש למינון המלא.

כך שהגוף לא מקבל מנה כפולה בשום רגע, והמעבר יהיה חלק ככל שניתן.

לגבי מספר הימים במדרגת הביניים, כדאי לשאול את הרופא שמכיר אותך היטב, מה עדיף לך.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

Netanel11
02/03/20 13:37

תודה רבה סימה!!

Netanel11
02/03/20 13:57

האם התכוונת ל5 מ''ג פריזמה ביחד עם הציפרלקס  או ל10 מ''ג פריזמה? 

כי אין לי 5 מ''ג פריזמה... רק 10 מ''ג