מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול שנקראים דנרבציה של עורקי הכליה (renal denervation). יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : http://yaronarbel.com/

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבמדריכיםהמלחמה עם איראן: כל המידע לשמירה על הבריאות

המלחמה עם איראן: כל המידע לשמירה על הבריאות

שירותי בריאות הנפש, מוקדים של קופות החולים וטיפים להירגעות ושמירה על אורח חיים דרוך ועם זאת רגוע – כל הטיפים לשבועות הקרובים המלווים במתיחות ביטחונית בישראל. מדריך מתעדכן


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מבצע "עם כלביא" והמלחמה שפרצה מול איראן מובילים ללחץ ומתח מוגברים בעורף הישראלי, ובימים מתוחים אלה חשוב לשמור על הבריאות.

 

לאחר ההכרזה על מצב מיוחד במדינה, מערכת הבריאות בישראל נכנסה למצב חירום, וכתוצאה מכך בוטלו טיפולים לא דחופים בקופות החולים ובמוסדות האשפוז והוכשרו מתחמים תת קרקעיים בבתי החולים.

 

חמ״ל משרד הבריאות החל בפעילות עם תחילת המתקפה באיראן.

 

ממשרד הבריאות נמסר כי "בתי חולים לא יקיימו פעילות אמבולטורית ופעילות לא דחופה (אלקטיבית). לא תתקיים פעילות במרפאות קופות החולים ובטיפות חלב למעט פעילות חיונית, כגון דיאליזה". משרד הבריאות הנחה את בתי החולים לשחרר חולים שאינם זקוקים לאשפוז, והחולים ישוחררו לביתם או למוסדות לאשפוז המשכי.

 

"משרד הבריאות נמצא בקשר רציף עם צה״ל, כלל בתי החולים וקופות החולים ועם מד״א ומקבל דיווחים שוטפים מכלל ארגוני הבריאות. משרד הבריאות מבקש מהציבור להימנע מלהגיע לבתי החולים במקרים שאינם דחופים", נמסר מהמשרד.

 

מוקדי קופות החולים

 

מוקדי קופות החולים לרפואה דחופה פועלים בסוף השבוע בשעות הפעילות הרגילות.

 

קווי יעוץ בקופות החולים לבירור שעות פעילות לטיפולים ספציפיים:

 

כללית: 2700*, קישור לערוצי תמיכה. מוקד לייעוץ והכוונה בנושאים רפואיים: 03-7472010

 

מכבי: 3555*, קישור לערוצי תמיכה. במכבי פרסמו במקרים חריגים ומורכבים מספר טלפון של לשכת מנכ"לית הקופה לפניות מיוחדות, דרך וואטסאפ למספר: 050-9991110

 

מאוחדת: 3833*, קישור לערוצי תמיכה. במאוחדת מופעל מוקד מיון היברידי שכולל קישור מרחוק שפועל עתה ברציפות 24 שעות ביממה, לפרטים בקישור הבא

 

לאומית: 507* או 1-700-507-507, קישור לערוצי תמיכה

 

טיפולים נפשיים

 

המתיחות הביטחונית מצריכה הערכות גם בהיבט הנפשי, שכן בתקופות חירום גוברת הנטייה להתפתחות תסמיני דיכאון וחרדות.

 

משרד הבריאות נותן מענה וסיוע רגשי – לפרטים בקישור הבא

 

מרכזי החוסן מספקים מענה טיפולי חינם לנפגעי דחק (חרדה) על רקע המלחמה. הטיפול ניתן על ידי אנשי מקצוע מורשים בעלי מומחיות בתחום טיפול ממוקד טראומה. המרכזים נותנים טיפולים פרטניים, קבוצתיים ומשפחתיים בטלפון, בזום או פנים אל פנים במרכזי טיפול בפריסה ארצית.

 

מרכזי החוסן מעניקים שירות בהתאם למקום המגורים הקבוע, בהתאם לכתובת הרשומה במשרד הפנים:

 

לתושבי הדרום ניתן השירות במרכזי חוסן מקומיים ביישובי הדרום

 

לתושבי יהודה ושומרון נפתחו מרכזי חוסן מקומיים

 

לתושבי צפון נפתחו מרכזי חוסן גליל מזרחי וגליל מערבי

 

לתושבי המרכז וירושלים פועל מרכז החוסן הארצי

 

פרטים על מספרי הטלפונים – בקישור הבא

 

בנוסף, קופות החולים מציעות עזרה ראשונה נפשית בטלפונים:

 

כללית: *8703

 

מכבי: *3555

 

מאוחדת: *3833

 

לאומית: *507

 

טיפים לשמירה על הבריאות

 

בימים אלה של מתיחות ביטחונית – חשוב שלא להזניח את מצב הבריאות ולשמר אורח חיים בריא ככל שניתן. בין ההמלצות לציבור הרחב ובעיקר לחולים כרוניים:

 

  • לדאוג לכמות מספקת של תרופות חיוניות למשך שבועיים לפחות או יותר. מומלץ לשמור מרשמים אלקטרוניים על מכשיר הטלפון או להוציא דפים מודפסים למקרה חירום של נגישות מוגבלת לרשת האינטרנט. רשימת בתי מרקחת תורניים שפועלים במצב חירום מופיעה באתרי הרשויות המקומיות.

 

  • להכין תיק עם ציוד רפואי לחירום למתחם הממוגן – תיק עזרה ראשונה הכולל פלסטרים ותרופות חיוניות.

 

  • לדאוג לבקבוקי מים ומזון יבש במתחם המוגן.

 

  • לדאוג להמצאות מיכל סגור במכסה במתחם הממוגן ונייר טואלט לצרכים למקרה הצורך.

 

 

  • למטופלים עם בעיות ראייה – נדרש לשמר נגישות למתחמים הממוגנים בבית ובסביבתו.

 

  • לשמור באופן נגיש במספרי חירום של קופות החולים ומד"א.

 

  • לנטר סימנים שמעידים על לחץ נפשי מוגבר שעלול להחמיר מחלות כרוניות ולעורר התלקחויות, למשל באסתמה, מחלות מפרקים דלקתיות, מחלות לב וסוכרת.

 

  • לתרגל שיטות הרגעות, שכן מתח נפשי עלול לפגוע במצב הבריאות הגופני. בין השאר מומלץ לתרגל נשימות עמוקות, דמיון מודרך ושיטות מדיטציה ומיינדופלנס.

 

  • חשוב לשמר תמיכה חברתית עם חברים ומכרים כדי להתמודד יחד עם המצב הבטחוני הרגיש ולהימנע ממצבי בדידות שעלולים להחמיר את המצב הבריאותי.

 

  • לדאוג למטענים למכשיר הנייד במתחם הממוגן למקרה של נפילת רשת החשמל, לצורך נגישות לרשת האינטרנט ככל שמתאפשר

 

  • לחולי סרטן ולמתמודדים עם מחלות המלוות בדיכוי חיסוני מומלץ להימנע ככל שניתן מהתקהלויות גם במתחמים ממוגנים המוניים (מקלטים ציבוריים) כדי להפחית את הסיכון לזיהומים.

 

  • למטופלים עם סוכרת מומלץ לשמור במתחם הממוגן על חטיף מתוק למקרה הצורך של טיפול חירום בהיפוגליקמיה.

 

 

שירותים נוספים

 

  • לאור מצב החירום מד"א פתח מרכזים לאיסוף תרומות דם מהציבור, בעיקר מנות דם מסוג O – לפרטים בקישור הבא

 

  • מוקד סיוע של האגודה לזכויות החולה, בטלפון: 03-6022934 ובמייל: [email protected]