מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהתמודדות עם מגיפת הקורונה לחולים מורכבים בשגרה

התמודדות עם מגיפת הקורונה לחולים מורכבים בשגרה

22/03/20 11:36
2 תגובות

בס"ד

שלום לכל מאן דבאי
כחולה מורכב בעת הזו מבקש לדעת איך להתקיים בשגרה
איזה מסכת פנים לשים ואיך להתגונן לחשיפה
האם לצאת לבדיקות ומפגש רופא
פשוט מרוב אינפורמציה קיים סוג של חוסר אונים

אשמח לקבל המידה ושיתוף פעולה
בברכה


תגובות

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
22/03/20 13:59

שלום :) ראשית ההנחיה היא שכל החולים הכרונים מורכבים- לא יוצאים מהבית. בני ביתך צריכים להשתדל ולהמנע ככל הניתן ממגע עם חולים ומהסתובבויות בהתקהלות בכלל. מסכה אינה יעילה וכדאי שאם אתה בכל זאת יוצא, לשים כפפות, להמנע מלגעת בפנייך ולחטא ידיים בכל הזדמנות. לגבי בדיקות: כל קופות החולים מציעות שירותי בדיקות עד הבית וכדאי להשתמש בשירות זה כרגע. לגבי תרופות מרשם: רשת סופרפארם מציעה לחברי כל הקופות אספקה של התרופות לביתם בעלות של כ30 ש"ח ואם אתה מזמין דברים בסכום של 249 ש"ח (לא כולל תרופות המרשם) המשלוח חינם, שירות זה ניתן לתרופות שניתן לקנות גם מחוץ לקופה. גם חלק מהקופות מציעות שירות זה בעלות מופחתת- למשל קופ"ח לאומית מציעה את השירות ב10 ש"ח. לגבי רופא: כדאי לשוחח איתו בטלפון או בשיחת וידאו או עם המרפאה, אם ניתן ולוודא איתו האם הכרחי שתגיע. ברוב בתי החולים ביטלו את השירותים האמבולטורים (מרפאות חוץ וכד') עד להודעה חדשה ורק מקרים דחופים מתקבלים לטיפול. אני מבינה אישית עד כמה המצב מאתגר... מאחלת לך בריאות שלמה ושנצלח כולנו את השגרה שנכפתה עלינו בבריאות. כל טוב ורד

שלום, ההמלצות שרשמה ורד הן בהחלט המתאימות ואני מצטרף אליהן, בייחוד - 1. לא לצאת מהבית אלא אם חייבים 2. להקפיד על הגיינת ידיים, מרחק מאנשים, כולל בני משפחה ובייחוד התקהלויות ומגע עם אנשים חולים או בסיכון גבוה (למשל צוות רפואי) 3. במקרה שיוצאים, שוב - הקפדה יתר על הגיינת ידיים ולא לגעת בפנים לפני חיטוי, כל מסיכה יכולה להתאים - כירורגית (רגילה) או N95 (נשימתית) לצרכים אלו 4. לגבי ביקור אצל רופאים וצוות רפואי, במידה ואין הכרח , אין להגיע למרפאות, חדרי מיון, בתי חולים וכו'. רצוי להשתמש בשירותי טלמדיסין או ביקורי בית כל טוב ושתעבור על כולנו תקופה בריאה, רגועה ובמהרה ככל הניתן