מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני).
פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול .
יצירת קשר:
058-5518401
האתר שלי :
yaronarbel.com
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
האם ניתן להרחיב על הנושא? (ריבוי מקרי תמותה מקורונה כתוצאה מאי ספיקת לב)
בתוך הכתבה יש נתונים המנתחים את מקרי התמותה מקורונה בווהאן. שם מוזכר כי 30% ממקרי המוות היו תוצאה של אי ספיקת לב כשהנטייה היא לחשוב שהרוב המוחלט מתו כתוצאה מקריסת מערכת הנשימה.
https://www.zman.co.il/95226/print/
ד"ר אסי מלויצקי
שלום, ראשית , מציע לקחת את המספר הרשום בכתבה עם קורטוב של מלח, הוא לא מבוסס על מחקר משמעותי שפורסם אלא מבטא הערכה. ההערכה זו אומרת, שסיבת הפגיעה והמחלה הקשה ולבסוף התמותה בחולי קורונה קשורה לאי ספיקת לב - כלומר לחוסר יכולת של הלב לעמוד בדרישות של הגוף הקורס במהלך המחלה. הגדרה זו קשה, והיא מבטאת שילוב של דרישה מטבולית (דם , חמצן , אבני בנין אחרות) גבוהה ביותר של הגוף בגלל המצב הזיהומי הסוער מחד, ואת יכולתו של הלב להגביר תפוקה במצב זה. יכולת הלב להעלות תפוקה , תלויה כמובן בתפקוד הבסיסי , ולכן חולים עם מחלות לב הם בעלי ״רזרבה״ נמוכה יותר ולכן עלולים לחלות במחלה קשה יותר ובמקרים מסויימים למוות . אגב, ברוב מקרי המוות מכל סיבה שהיא ( סרטן, זיהום כמו דלקת ריאות, תסחיף ריאתי וכו כו) סחבת המוות לבסוף היא לבבית, ואין בכך כדי ללמד ש״האשם״ בקריסה היה הלב , אלא יותר מבטא את הדרישות העצומות של הגוף בזמן מחלה קשה וסוערת. מקווה שעניתי על שאלתך כל טוב