מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבסיטי עמוד שדרה צווארי - כאבים בצוואר בעורף המקרינים לראש + נימול

סיטי עמוד שדרה צווארי - כאבים בצוואר בעורף המקרינים לראש + נימול

08/05/20 20:50
3 תגובות

שלום רב,
חולת קרוהן לפני שנה ו-10 חודשים ניתוח כריתת מעי דק סופי+כיס מרה. מטופלת בביולוגי. עברתי ועדיין עוברת בחצי השנה אחרונה התקופה הקשה בחיי והכי כואבת!!! עברתי אשפוזים קיבלתי פרניזון וסטראודים לווריד במשך 3 ימים (למרות שלא היה לי דלקת משמעותית בהשקה). הגעתי לתת תזונה ותת משקל חמור כתוצאה משלשולים שומניים רבים. עד שקיבלתי כולסטיד (מלחי מרה) שעצרו את השלשולים. כרגע מסיימת הזנה ורידית כחודשיים עם עליה במשקל תקין (42 ק"ג). הבעיה העיקרית שנוצרה בתקופה זו: לפני 13 שנה כתוצאה מחבלה יש לי בלטי דיסק בעמוד השדרה הצווארי. התחילו כאבים חזקים בצוואר בחודשים האלה בעורף וכאבי ראש בעורף. נימול ברגליים ובראש. הנורולוג שבדק אותי באשפוז אמר שיש לי נורופטיה (כנראה מחוסר ויטמינים), אבל עכשיו שהמשקל תקין המצב לא משתפר ואפילו מחמיר. אני נוטלת ליריקה 75 מ"ג (25 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב). בגלל הקרוהן אני לא יכולה לקחת אנטי דלקתי. כל היום יש לי כאבים חזקים בצוואר בעורף ובראש. ממה מיואשת!! מצ"ב סיטי עמוד שדרה צווארי.האם הכאבים נובעים מעמוד השדרה הצווארי לפי הסיטי ? מה עושים ? נגמרו לי החיים... לא מתפקדת כבר חצי שנה ומיואשת!!!!!! האם הכאבים הסתיימו ? הנורפטיה תעלם ? יש לציין, שהכאבים בצוואר לא היו משמעותיים כל השנים (למעט ביום הנפילה) ה צ י ל ו !!!!!!!!!!!!
רוית


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
11/05/20 18:44

רווית - אי אפשר להעלות כאן CT. הכי טוב תקבעי למרפאת כאב ובואי לביקור עם ה CT נראה מאבחן ובסבירות מאד גבוהה נוכל לעזור לך. ד"ר גור

רוית20
12/05/20 16:51

ד"ר גור רות שלום רב, ממצאי CT עמוד שדרה צווארי: לורדוזיס צוואר שמור. ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינוייים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה ספינלית ברוחב תקין. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:גובה C4-5: בקע מסויד מרכזי גורם ללחץ קל על השק התקאלי ללא היצרות נוירופורמינלית דו"צ. גובה C5-6: בלט דיסק קל ללא לחץ על השק התקאלי או היצרות נוירופורמינלית דו"צ. האם הכאבים בצוואר כולל כאבי הראש יכולים לנבוע מתוצאות הסיטי ? יש לי חוסר תאבון האם יכול להיות קשור לכך ? מיאוש הלכתי למרפאת כאב באופן פרטי הזריקו לי קורטיזון. הרגשה רעה כל הזמן. מה עובר אליי ??????? נימול בראש, כאבי ראש. באשפוז עשו לי סיטי ראש (ללא הזרקת חומר) יצא תקין ובדיקת עיניים תקינה - האם כדאי לעשות MRI מח ? (קשה לי מאוד עם הבדיקה הזו). מיואשת !!!!!!

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
16/05/20 19:08

רוית שלום. אני לא אוכל לומר מילה לפני שאראה את ה CT וכשאני אומרת אראה - אני מתכוונת לראות את הצילומים עצמם במו עיני. לא פענוחים שנרשמו ע"י אחרים שראו. צר לי. אני - לא מסוגלת לתת תשובות תאורתיות. אם יש אחרים שכן - בבקשה הבמה פתוחה. אני ממליצה לך לקבוע תור למרפאת כאב להגיע עם הדיסק ואם אפשר יהיה לעזור נעזור לך במקום. ד"ר גור.