מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

זודורם

01/07/20 1:28
2 תגובות

תוהה לעצמי, אני מודע שהמינון המותר לנטילת הכדור היא 10 מג., כלומר כדור אחד. האם ניתן להעלות את המינון ל2 להשפעה חזקה יותר? אם לא, למה, ולאיזו המלצה לטיפול אחר אפשר לקבל
תודה ותבורכו


תגובות

חנה-גונן
01/07/20 16:20

כמה זמן את נוטל זודורם?

סימה-לבני
05/07/20 0:36

שלום רב,

זודורם היא תרופה שבשימוש ממושך עלולה לגרום לתלות.

אם תסתכל בעלון לצרכן של זודורם שבקישור שכאן,

תראה באזהרות, בסעיף 2, שאם לוקחים את התרופה יותר מארבעה שבועות רצוף היא עלולה לגרום לתלות. כשאומרים "תלות" בהקשר הזה, הכוונה היא שהמנה שעזרה בהתחלה כבר לא עוזרת וכבר לא יכולים להרדם או לישון בלי התרופה.

משאלתך עולה שיתכן שהגעת לשלב שבו התרופה כבר לא עוזרת לך ועכשיו אתה צריך לקבל החלטה. האם לנסות ולפתור את בעיות השינה בדרך שאיננה פרמקולוגית, או להמשיך ולחזור אל הרופא ולקבל תכשיר אחר, ולהשאר תלוי בתרופות לשינה מהיום והלאה.

יש תקופות בחיים שמתעוררות בעיות של שינה, לפעמים בגלל אירועים שקורים ולפעמים בגלל מחלות אחרות, או תרופות למחלות אחרות. יש הרבה סיבות להפרעות שינה. הקלק כאן לקריאה נוספת על סיבות שיכולות לגרום לבעיות שינה, מתוך אתר מכבי.

מה שהייתי ממליצה לך לעשות כרגע זה לחזור אל הרופא שלך ולפעול ללמוד את הסיבה לבעיות השינה שלך, אולי כדאי לבקש מעבדת שינה, אם לא עשית זאת עד היום, וללמוד אם יש לך הפסקות נשימה בשינה, כי אז הטיפול הוא לגמרי שונה. בכל מקרה כדאי לנסות לטפל בסיבה לבעיות השינה ולא בסימפטום, אם אפשר..

לפעמים הטיפול המתאים הוא דווקא באמצעות כלים לא פרמקולוגים. כמו ע"י שינוי ואימוץ הגיינה של שינה, או ע"י טיפול פסיכולוגי, CBT וכד'.

לפעמים כשיש מצבים רפואיים שבגללם לא ישנים, הרופא יידע להציע לך תכשירים אחרים, אם כאלה שמכוונים להוריד מתח ולחץ, אם מתח ולחץ הם הסיבה שאינך ישן, או תכשירים שמיועדים לטיפול בחרדה, אם חרדה זו הסיבה,אם איזון מחלה שאיננה מאוזנת, תוספת הורמונים, אולי אפילו מלתונין אם הינך מעל גיל 50, ולפעמים אם מדובר בתופעה זמנית, אזי ישנם תכשירים שמיועדים להשריית שינה ושהגוף שלך עדין לא מכיר אותם והרופא יוכל להציע לך..

למידע נוסף על הפרעות שינה והפתרונות שלהם מאתר הכללית הקלק כאן.

לעלון לצרכן של זודורם הקלק כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"