מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניסוכרת סוג-2ההבדל או הקשר בין פחמימות סוכרים וכפיות סוכר

ההבדל או הקשר בין פחמימות סוכרים וכפיות סוכר

22/09/20 12:04
9 תגובות
לאחרונה התחלתי יותר להתבונן ולהשוות בין מוצרים בהקשר לכמות הפחמימות שקיים בכל אחד מהם.
שמתי לב שבחלק מהמוצרים מופעים 3 נתונים בנושא , למשל :
בגבינה לבנה 5% של תנובה מופיע ל 100 גרם : פחמימות 4.3 , סוכרים (שמקורם בחלב ) 4.3 ,כפיות סוכר -1.
ביוגורט תנובה 1.5% מופיע פחמימות 5.3 ,סוכרים 5.3 כפיות סוכר 1.25
בקוטג' 5% תנובה : פחמימות 1.5 , סוכרים (שמקורם בחלב ) 1.5.
אודה להסבר לקשר בין נתונים אלה והחשיבות למה מציינים זאת.

9 תגובות

צפוני
28/09/20 19:47
נתוני הפחמימות והסוכרים במקרים שציינת מראים שהסוכרים במוצר הם מהחלב וללא תוספת סוכר . מה שמציינים כפיות סוכר זה לא סוכר שמוסיפים . כלומר ל100 גר' גבינה 4.3 % פחמימות =4.3 גר' סוכר =1.0 כפיות סוכר
מרינה-ברושי
מומחה כמוני
•דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין •מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. •קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. קורס "תזונה במאמץ גופני וספורט", מר יאיר להב (המרכז הבינתחומי לתזונה ופעילות גופנית). היבטים תזונתיים בקרב העוסקים בפעילות גופנית חובבנית ותחרותית, מטבוליזם של פחמימות חלבונים והשומנים במאמץ ובהתאוששות. הצטרפו אליי בפייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/marina.broshi/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
14/10/20 18:59
היי נועם, הסימון התזונתי מאפשר להבין מהי תכולתם של רכיבי התזונה במזון ולהשוות בין הערכים התזונתיים של מוצרים דומים מבחינת הערך הקלורי, תכולת השומן, החלבונים, הנתרן ורכיבי תזונה נוספים. סימון כמ...
היי נועם,

הסימון התזונתי מאפשר להבין מהי תכולתם של רכיבי התזונה במזון ולהשוות בין הערכים התזונתיים של מוצרים דומים מבחינת הערך הקלורי, תכולת השומן, החלבונים, הנתרן ורכיבי תזונה נוספים.

סימון כמות הפחמימות בגרמים מתייחסת לכלל הפחמימות כולל סיבים תזונתיים והסוכר המוסף במידה וקיים.

כפית אחת של סוכר = 4 גרם פחמימה.

באשר לסימון "כפיות סוכר" מחלקים את סה"כ הפחמימות ב-4 ולפיכך ממירים את הפחמימות בגרמים לכפיות סוכר.
(לעיתים גם מעגלים את הנתון לדוגמא אם יוצא 4.1 גרם פחמימה יצוין כפית סוכר אחת).

כאשר מציינים כפיות סוכר מוסף מדובר בסוכר אשר הוסף למוצר ללא קשר לסוכר הטבעי (כמו למשל הלקטוז במוצרי חלב), מה שיכול לסייע לנו להבדיל בין מוצרים אשר מכילים תוספת של סוכר מעבר לסוכר הטבעי של המוצר.

מזמינה אותך להרחיב בנושא סימון תזונתי ותוויות מזון:

https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/FoodLabeling/Pages/labeling.aspx

נועם-70
לפני 5 ימים
תודה .
יגאל-עמית
לפני 5 ימים
היי נועם מה שמרינה כתבה נכון לגבי המוצרים החלביים שאין בהם סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים הנם פחמימות ללא ערכים סוכריים. לכן יש להפחית את כמות הסיבים התזונתיים מכמות הפחמימות הכללי וזהו כמות הסוכרי...
היי נועם
מה שמרינה כתבה נכון לגבי המוצרים החלביים שאין בהם סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים הנם פחמימות ללא ערכים סוכריים. לכן יש להפחית את כמות הסיבים התזונתיים מכמות הפחמימות הכללי וזהו כמות הסוכריים שבמוצר. לאחר מכן אם רצונך להשוות לכפיות סוכר תחלק ב 4. ראה לחמים. השווה לחם חיטה מלאה ללחם שיפון שבו כמות הסוכרים חצי מזו של החיטה המלאה באותו המשקל.
נועם-70
לפני 5 ימים
תודה . החכמתי.
מרינה-ברושי
מומחה כמוני
•דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין •מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. •קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. קורס "תזונה במאמץ גופני וספורט", מר יאיר להב (המרכז הבינתחומי לתזונה ופעילות גופנית). היבטים תזונתיים בקרב העוסקים בפעילות גופנית חובבנית ותחרותית, מטבוליזם של פחמימות חלבונים והשומנים במאמץ ובהתאוששות. הצטרפו אליי בפייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/marina.broshi/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
לפני 4 ימים
היי יגאל, אכן אם מדובר בסיבים תזונתיים בכמות הגבוהה מ-5 גרם, ניתן להחסיר אותם מכמות הפחמימות הכללית, בייחוד אם יש צורך בדיוק (למשל כאשר מדובר בשיטת ספירת פחמימות מתקדמת להתאמת מינוני אינסולין לכיסוי)....
היי יגאל, אכן אם מדובר בסיבים תזונתיים בכמות הגבוהה מ-5 גרם, ניתן להחסיר אותם מכמות הפחמימות הכללית, בייחוד אם יש צורך בדיוק (למשל כאשר מדובר בשיטת ספירת פחמימות מתקדמת להתאמת מינוני אינסולין לכיסוי).

באמור להשוואה בין לחם חיטה מלאה ללחם שיפון, זה משתנה בין סוג הלחם אך ההבדל בין כמות הפחמימות בקמח שיפון מלא לעומת קמח מחיטה מלאה הוא בהשוואת הערכים ל-100 גרם דיי חסר משמעות.
קמח שיפון מלא- פחמימות כ- 79 גרם, מתוכם כ- 18 גרם סיבים תזונתיים
קמח חיטה מלאה- פחמימות כ- 73.7 גרם מתוכם כ- 17 גרם סיבים תזונתיים
נועם-70
לפני 5 ימים
יגאל , שוב תודה, ושאלה נוספת. אם כך כחולה סכרת אני אמור להתייחס לכמות כפיות הסוכר . לדוגמה עדיף 8 גר' פחמימות ששוות ל 1 כפית סוכר ( בגלל הסיבים ) מאשר 6 גר' פחמימות ששוות ל- 1.5 גר' סוכר , האומנם ?
יגאל-עמית
לפני 4 ימים
מבחינת הסוכרים, כלומר עליית הסוכר בדם ברור שכמות קטנה יותר עדיפה. אבל תרומת סך כל הפחמימות (כולל הסיבים) יש להם ערך קלורי. 6 גר פחמימות שוות כ 24 קלוריות ואילו 8 גר פחמימות שוות 32 קלוריות.. יותר קלור...
מבחינת הסוכרים, כלומר עליית הסוכר בדם ברור שכמות קטנה יותר עדיפה. אבל תרומת סך כל הפחמימות (כולל הסיבים) יש להם ערך קלורי. 6 גר פחמימות שוות כ 24 קלוריות ואילו 8 גר פחמימות שוות 32 קלוריות.. יותר קלוריות יותר עלייה במשקל. אם רק הסוכרת מעניינת אותך אז אתה צודק ו 8 גר פחמימות ששוות 4 גר סוכרים עדיפות על 6 גר פחמימות ששוות 6 גר סוכרים.
נועם-70
לפני 4 ימים
הידע שלך מדהים , והסבר פשוט וברור - הרבה תודות .

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מוסמכת מומחית לסוכרת. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה ותואר שני בניהול מערכות בריאות. כמו כן הינה בוגרת קורס תזונה לסוכרתיים מטעם המועצה הלאומית לסוכרת ואוניברסיטת תל אביב, הפקולטה לרפואה. עוסקת בתחום הטיפול התזונתי בסוכרת משנת 2008. בתיה היא הדיאטנית היועצת וחברה בוועד המנהל של האגודה הישראלית לסוכרת. (בתיה היא חלק ממשפחה מתוקה במיוחד ומכירה מקרוב את החיים עם סוכרת מעבר לחייה המקצועיים) לאתר של בתיה: http://www.be-light.co.il/ לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/batyaeli/ לערוץ הYouTube: https://www.youtube.com/channel/UCrbgwwvtxkaXCN3e1o-WgOg?view_as=subscriber
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
•דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין •מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. •קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. קורס "תזונה במאמץ גופני וספורט", מר יאיר להב (המרכז הבינתחומי לתזונה ופעילות גופנית). היבטים תזונתיים בקרב העוסקים בפעילות גופנית חובבנית ותחרותית, מטבוליזם של פחמימות חלבונים והשומנים במאמץ ובהתאוששות. הצטרפו אליי בפייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/marina.broshi/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx

מובילי קהילה

elico1979
elico1979
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
תודתנו לחברת נובו נורדיסק על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה