מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהתנגשות בין תרופות

התנגשות בין תרופות

18/10/20 11:30
4 תגובות

האם ניתן לקחת ביחד xarelto עם duodart או שיש התנגשות ביניהן ?


תגובות

אנאל9
20/10/20 21:58

שלום רב.חולה הנמצא במצב פסיכוטי מקבל 450 מ"ג לפונקס, 80 מ"ג איטומין,לוריבן 3 מ"ג וזריקת מודיקט אחת לשבועיים. לא רק שאין שיפור במצבו, הוא נחלש מאוד, מתקשה בדיבור עד כדי כך שאינו מובן ובקריאה. האם יש בעייתיות בשילוב תרופות אלו שגורם לכך?

סימה-לבני
24/10/20 18:41

שלום רב,

בתשובה לשאלה אם ניתן לקחת ביחד xarelto ו Duodart התשובה היא שלא מצאתי דיווחים על התנגשויות, בשני המקורות שחפשתי.

ולכן ניתן לקחת אותם ביחד.

רק שיש לשים לב לכך שאת ה דואודרט יש לקחת חצי שעה לאחר האוכל, תמיד אחרי אותה ארוחה כל יום. לעלון לצרכן של דואודרט הקלק כאן.

את הקסרלטו אפשר לקחת במינון נמוך עם ובלי האוכל, אך במינון גבוה מ 15 מג מומלץ לקחת עם האוכל. ראה עלון לצרכן כאן.

בנוסף, אני מזכירה שאם מדובר על תחילת טיפול, חשוב לשים לב לכל תופעת לוואי שצצה לה פתאום ולדווח לרופא, גם אם אין כל התנגשות מדווחת בספרות.

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

דוד1950
25/10/20 5:07

סימה שלום,

לאור תשובתך החיובית בענין לקיחת דואודרט וקסרלטו ביחד,אבקש לחדד את הנקודה שקסרלטו לוקחים עם אוכל ודואודרט לוקחים חצי שעה אחרי אוכל,כלומר לא ממש ביחד,שאלתי:

1.לצורך הנוחות,האם ניתן לקחת את שתיהן ביחד ממש,ואם כן מתי עדיף עם אוכל או חצי שעה לאחר האוכל?

2.מה נחשב כ"אוכל" לצורך העניין? (פרי,ביסקויט,פרוסת לחם?)

תודה.

עמוס7
24/10/20 23:10

שלום דוד1950,

לא ציינת את גילך. לבני 70 ומעלה כדאי לספר שיש בהדסה בירושלים מדור מיוחד לייעוץ תרופתי לבני 70 ומעלה. כמי שמטופל בתרופות רבות ושונות אני מתייעץ איתם במייל על כל תרופה חדשה שרופא מקצועי זה או אחר רושם לי לקחת. השירות שלהם מצוין.  עמוס7