מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' גיל אמריליו
פרופ' גיל אמריליו
בוגר ביה"ס לרפואה באוניברסיטת ת"א ומשמש כמרצה באוניברסיטה, בוגר התמחות ברפואת ילדים בביה"ח דנה (איכילוב) ובוגר התמחות על בראומטולוגית ילדים באוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס (UCLA). ראומטולוג ילדים בכיר בעל ניסיון קליני רב הכולל מעקב ואחריות אחר ילדים החולים במחלות ראומטיות או הנחשדים כחולים במחלות כאלו עם פעילות המסתכמת בקרוב ל-2000 ביקורים מידי שנה במרפאתו בביה"ח שניידר.
פרופ' מרב לידר
פרופ' מרב לידר
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.
פרופ' יעקב ברקון
פרופ' יעקב ברקון
מנהל מחלקת ילדים בבית חולים אוניברסיטאי הדסה הר הצופים, הוא בוגר של בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, הדסה, ירושלים. התמחה ברפואת ילדים בבית חולים ביקור חולים בירושלים. בתום התמחותו באימונולוגיה קלינית ואלרגיה, עבד כרופא בכיר במחלקת ילדים ובמרפאה ריאומטולוגית בבי"ח ביקור חולים ובהדסה עין כרם. בהמשך עבד בבית החולים ספרא לילדים שבמרכז רפואי שיבא, תל השומר- כרופא בכיר וסגן מנהל בית חולים לילדים. ובמרפאה לריאומטולוגית ילדים וקדחת ים התיכונית. משנת 2011 הוא מנהל את מחלקת הילדים במרכז רפואי הדסה בהר הצופים ופרופסור חבר ברפואת הילדים בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף הוא חבר בוועדת הוראה של ביה"ס לרפואה, חבר בוועדת ערר של ההסתדרות הרפואית של ישראל, חבר מערכת בעתון הרפואה. פרופ' ברקון גם משמש חבר הנהלת עמותת ענבר, עמותת חולים במחלות ראומטיות. הוא ערך ופרסם מחקרים רבים בריאומטולוגית ילדים, אימונולוגיה, FMF ומחלות דלקתיות ואוטואינפלמטוריות אחרות. תחומי עיסוקו, בנוסף למחלות ילדים, הם ריאומטולוגית ילדים, קדחת ים התיכונית, PFAPA ומחלות חום חוזר.

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).
Michal7
Michal7
היי שמי מיכל מלכה אמא ל 3 ילדים מהממים 2 ילדי בני 16 ו 12 חולים בקדחת ים תיכונית fmf מוטציה m694v +2 מטופלים כולכצין +אילאריס הבת שלי בת 16 מאובחנת מגיל 5.5 והבן מאובחן מגיל שנתיים מחלה מאתגרת בריאות לכולם
כמוניקדחת ים תיכונית (FMF)חיסוני קורונה - עדכונים לאנשים עם FMF

חיסוני קורונה - עדכונים לאנשים עם FMF

פרופ' מרב לידר

פרופ' מרב לידר

מומחה כמוני
01/01/21 11:58
1 תגובות

שלום לחברי הקהילה.

לגבי קורונה והחיסון לקורונה, להלן סיכום של ד"ר איתן גיאת, ראומטולוג בכיר במרכז הרפואי שיבא:

האם חולי fmf בסיכון מוגבר לקורונה?

ככל הנראה שלא. ב-FMF אין דיכוי חיסוני, וגם קולחיצין לא מדכא את מערכת החיסון.עד כה לא תואר כי חולי fmf המטופלים באילריס או קינרת, שתאורטית מעלים סיכון לזיהומים, נדבקים יותר בקורונה. אדרבא, היה אפילו נסיון לטפל במקרים סוערים של קורונה בעזרת תרופות אלו .


האם חולי fmf צריכים להתחסן נגד קורונה?

כן, בדיוק כמו שאר האוכלוסיה. זכרו שהחשיפה לווירוס הקורונה יכולה לגרום למחלה מאוד קשה, גם בצעירים, וקל וחומר במבוגרים. מצד שני, הסיכוי לתופעות לוואי משמעותית בחיסונים עד היום הוא מאוד מאוד קטן (פחות מ-1:10,000).

חולי FMF אינם בסיכון מוגבר יותר לסבול מהחיסון, ומצד שני אינם מוגנים יותר מהווירוס.

גם חולים המקבלים אילריס אינם נמצאים בסיכון מוגבר מפני החיסון, ואין צורך להתחשב בעיתוי של התרופה בקביעת מועד החיסון.


תגובות

אילי10
18/02/21 15:44

פרופסור שלום, עוד לא התחסנתי לקורונה, חששות שונים ממידע סותר כל הזמן, ידוע לי שחלקו גם פייק . ראיתי שפורסם בסוף חודש ינואר במס' מקומות , שבוצע מחקר בקנדה והחלו ביוון בשימוש בקולכיצין לטיפול בחולי קורונה קשים, אני נוטלת 4 כדורים ביום מזה שנים (חולת FMF) , האם עצם זה שאני נוטלת את התרופה, אני לא "סוג" של חסינה יותר לתסמיני קורונה (וסוף סוף יצא לי משהו טוב מהמחלה הזו) ? ואם אני אחלה התופעות אצלי יהיו יותר קלות אם בכלל ? האם בארץ מטפלים בחולים בקולכיצין ? האם אין סתירה בין החיסון לתרופה ? אני רוצה להבהיר שאני לא נגד חיסונים , פשוט איבדתי קצת אמון במערכת , וקשה לי עם זה. תודה מראש, אילי