מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

הפרעות שינה

09/05/21 14:53
4 תגובות

שלום, לקחתי במשך שנים כדור סטינלוקס 10 מג עקב הפרעות בשינה, כאבים אורטופדיים + סוכרת , ולאחרונה העלתי את המינון לכדור וחצי דהיינו 15 מג ואני יישן טוב, שרותי הבריאות לא מאשרים יותר מ 30 כדורים בחודש , ורופא משפחה החליף לי לכדור בשם אמביאן 6.25 מג , אבל הוא לא עוזר . שאלותי :
מה ההבדל בין הכדורים ? לפי עלון המידע יש בהם אותו חומר.
האם יש כדור אחר שאפשר לנסות בכדי לישון טוב יותר ?
תודה מראש


תגובות

שלום רב,

התרופה סטילנוקס מכילה את החומר הפעיל Zolpidem Tartrate במינון 10 מ"ג

עלון לצרכן של סטילנוקס תוכל לראות כאן.

התרופה אמביאן CR אכן מכילה את אותו החומר הפעיל,  אולם, כטבליות בשחרור מושהה המשוּוקות בחוזק של 6.25 מיליגרם ושל 12.5 מיליגרם זולפידם בכל טבלייה.

לאמביאן יש שני שלבים של שחרור מבוקר, האחד באופן מיידי שמאפשר להרדם והשני לאחר כארבע שעות שמשאיר אותך ישן.

צורת השחרור של הטבליה יכולה להשפיע על משך פעולתה של התרופה בגוף, ובכך על האפקט התרפויטי שלה. הרופא רשם לך את האמביאן במינון ההתחלתי, יש מקום לשאול מדוע לא רשם לך מיד את המינון הגבוה לאור העובדה שאתה לא משתמש מתחיל.

אם תמצא שגם המינון הגבוה של האמביאן אינו יעיל לך- בהחלט יש מקום להיוועץ ברופא לקבלת טיפול בכדורים אחרים שיכולים לעזור לך, גם במינונים הרגילים. או לבחון ולטפל בבעיית השינה שלך בדרך לא תרופתית.. מידע על טיפולים לא פרמקולוגים לבעיות שינה, וטיפולים טבעיים ראה כאן.

עלון לצרכן של אמביאן תוכל לראות כאן.

 

אפשרות נוספת,  היא פניה ל"ועדת חריגים" של הקופה בה אתה חבר, הפניה נעשית דרך הרופא המטפל שלך. והיא מאפשרת את בחינת המקרה שלך תוך התחשבות בגורמים כגון: טיפולים אחרים שכשלו, מצב רפואי מיוחד,משקל גוף המצדיק טיפול במינון חריג ועוד. רופאי הועדה יכולים לשקול לאשר לך טיפול ורכישה של מעבר למינון המקובל.

יש לזכור שתרופות מסוג זה המשרות שינה אינן מומלצות לנטילה ארוכת טווח בשל החשש להתפתחות תלות והתמכרות היכולה להתבטא בתופעות חמורות. הפסקת נטילת התרופה צריכה להיעשות בהדרגה ע"מ למנוע מצבים של תופעת גמילה.

מקווה שעזרתי,

 

ליאת נסים,

רוקחת וסטודנטית לתואר שני ברוקחות קלינית

אונ' בן גוריון.

Kd1
13/05/21 17:21

שלום ליאת רציתי לדעת כתבת "    להתבטא בתופעות חמורות" מה הכוונה? 

שלום לך,

תסמיני הגמילה המתבטאים, מאוד שונים בין אדם לאדם. כשמדובר בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים או דומיהם כגון ZOLPIDEM   השייך לקבוצת NonBenzodiazepine drugs.

זולפידם נקשר לקולטנים במוח מסוג GABA  בדומה לבנזודיאנפינים, הפעלתו של הקולטן ממתנת פעילות עצבית גבוהה ובכך גורם להשפעות סדטיביות ודיכוי של מערכת העצבים המרכזית.  התסמינים כתוצאה מהפסקה פתאומית לאחר שימוש ממושך עלולה לכלול בדרגות חומרה שונות אחת או יותר מהתסמינים:

נדודי שינה, חרדות עד התקפי פאניקה, בחילות, דיכאון עד כדי מחשבות אובדניות, רעד, הזעה. ובמקרים קיצוניים יותר עד פרכוסים, פסיכוזה, בלבול וחוסר התמצאות במקום.

ככל שזמן השימוש בתרופה יהיה ארוך יותר, כך תסמיני הגמילה יהיו משמעותיים יותר, לכן מומלץ להשתמש לזמן מוגבל ולהפסיק שימוש בהדרגה ע"מ לחוות מינימום מהתופעות האפשרויות.

בברכה, 

ליאת

מוני1950
13/05/21 16:08

תודה רבה רבה ליאת