מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמחפשת עזרה והדרכה

מחפשת עזרה והדרכה

16/05/21 1:49
6 תגובות

שלום!
מחפשת איך לעזור לקרובת משפחה שמצבה מתדרדר מיום ליום שסובלת כבר כמה שנים מאנורקסיה ובשנה האחרונה המצב שלה ניהיה הגרוע ביותר, טווח המשקל שלה ירד ל30 ומשהו קילו, היא לא מפסיקה ללכת בחוץ מהרגע שהיא מצליחה לקום מהמיטה, עושה צום בשעות היום ואוכלת רק בלילה בשעות מאוחרות מאכלים דלי קלוריות
ניסינו לערב גורמים, פסיכיאטרים, ניסינו לקדם אשפוז בכפייה, ניסינו להיעזר ברופא המשפחה, אך לצערי בגלל שהיא מעל גיל 18 והפסיכיאטרים ״קבעו״ שהיא לא במצב לא שפוי (לא יודעת איך הצליחה לעשות את זה) אין מה לעשות ... מה כן אפשר? מתחננת !!! מי שיודע איך לפעול מכאן מה כן אפשר לעשות במקום לתת לה להתדרדר ולמות בבקשה עזרו לי !!!


תגובות

שלום לך, לצערי אינני אשת בשורות. אכן מעל גיל 18 לא ניתן לטפל ולעזור למי שסובלת מהפרעת אכילה ללא רצונה. אני מבינה את חוסר האונים שהמצב הזה מעורר וליבי איתך. עם זאת, ניתן לדבר אל ליבה, באופן אמפטי ובלתי שיפוטי, להביע דאגה ולהציע עזרה ותמיכה. בשורות טובות.

דואגת-
17/05/21 19:56

הבעיה הגדולה בדיבור זה שאין עם מי לדבר, יש מנגנון למוח שחסום שם מהיבטים על המצב מסביב ולדעתי זה מה שגורם למחלה אני תמיד מדברת אבל מרגישה שמדברת אל קיר כל דבר שנאמר יום אחרי נשכח ומתנדף אין באמת אל מי לדבר. מרגישה שלקחו לי אותה והחביאו אותה במקום כלשהו במוח או במקום אחר, ומישהי אחרת השתלטה עליה

דואגת-
17/05/21 20:02

השאלה אם יש דרך להפעיל מנגנונים מסויימים בדרך פסיכולוגית או באמצעי כלשהו בשביל להצליח להוציא אותה מהמקום האפל שהיא נמצאת בו - להראות לה את הדברים מסביב שנסתרים לעיניה בגלל המחלה להפוך את המודעות שלה לחיים שמחוץ למחלה לעזור לה להצליח לשנות את שיגרת האכילה שלה במקום להפעיל מנגנוני הגנה של עצמה מפני רצון לעזור לה

כל הדברים שרשמת יתכנו בתנאי שהיא תהיה מעוניינת לקבל עזרה בטיפול. לפעמים, היות והפרעת אכילה מסבה מצוקה רבה וקשורה באופן נרחב גם לתחומי חיים אחרים, אולי הצעה לטיפול שאינו ממוקד בהפרעת האכילה, כשלב ראשון כדי לגייסה להסכים בכלל לקבלת עזרה, יכול להועיל.

דואגת-
21/05/21 0:32

תודה על העיצה! השאלה איך מצליחים לגרום לה להסכים לטיפול כזה? היות והיא ממש אנטי..

אלמונית1989
22/05/21 8:20

אני חושבת שדנה רשמה לך בדיוק האופייני לה מהן הפעולות המעטות שניתן לעשות במצבים של הכחשה מוחלטת למצבה. מה שכן אני יכולה להוסיף בתור אחת שהייתה במקום של הכחשה שנים ולא הבינה מה רוצים מחייה שאחד הדברים שהיו משמעותיים לי וסייעו לי להגביר את הווליום לקול הפנימי שהיה במצב השתק עם רטט, הוא הידיעה הברורה והמוחלטת שאנשים החשובים לי עוד לא ויתרו עליי והחזיקו באמונה שדברים יכולים להשתנות גם אם המצב על פני השטח לא היה מעודד במיוחד בלשון המעטה. גם בתוך מצב של הכחשה לכאורה, שמתבטאת בין היתר בהתנגדות מוחלטת לקבלת עזרה והבנת חומרתה של ההפרעה, יש מודעות לסבל בלתי נסבל שלא נותן מנוח. כרגע מקורו מיוחס לכל העולם ואחותו פרט להפרעת אכילה אבל בהמשך השקרים שהיא מספרת לעצמה יהיו פחות ופחות אמינים ומכאן אולי תבוא בקשתה להציל אותה מעצמה... עד אז ובתקווה שזה לא יהיה מאוחר מידי, מה שעלייך לעשות זה לתת לה את האמונה שאת מחכה לרגע הזה וכאשר יגיע תחזיקי לה את היד וביחד תתחילו מסע מפרך.