מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשימוש בppi לטווח הארוך ותופעות הלוואי

שימוש בppi לטווח הארוך ותופעות הלוואי

20/06/21 20:50
1 תגובות

שלום רב.
אני בן 26 וכבר נוטל קבוע ppi במשך 5 שנים בעקבות רפלוקס קשה שנובע מבקע סרעפתי.
אני התחלתי עם אומפרדקס, לאחר מכן עברתי לקונטרלוק ואחרי שהקונטרלוק פשוט עייף אותי ברמות קשות עברתי לנקסיום.
בהתחלה הרגיש מדהים, כאילו נעלמו התופעות לוואי של העייפות ותחושת הסליפנס הזאת. לא רק שהם חזרו, הם חזרו עם כאבי ראש. הקטע שהפעם כאבי הראש ותחושת ה״כבדות״ בראש הם מורגשות מאחורה, ובקונטרלוק הורגשו בחלק העליון.

רציתי לשאול כמה שאלות.
1)האם יש תחליף לנקסיום שיכול אולי להוות אלטרנטיבה ראויה מבלי לתת לי תחושה של חצי חי חצי מת?
2)האם מנגנון העבודה של הנקסיום ואחיו הקונטרלוק משפיעים גם על המוח לרעה לטווח ארוך? אני ממש מפחד שזה יפגע בי ושמעתי שיש קשר לדמנציה בשימוש ארוך של ppi.
3) האם תרופות הh2 רלוונטיות? הבנתי שהם חוסמות היסטמין וחסימת היסטמין (ממה שאני חושב שהבנתי מלימודיי באוניברסיטה) גורמים בין היתר לעייפות. אני מפחד שזה יהיה אותן תופעות לוואי ופחות יעילות בגלל שאני יודע שהן ותיקות יותר.

חשוב לי לציין שניסיתי בלי תרופות ובלתי אפשרי, גם רני וטאמס לא עזרו בכלל.
ניתוח לא אופציה כי לאחר שיח עם הכירורג הבנתי שהוא גורם לחוסר יכולת להקיא, לעשות גרפסים וכו׳ ולא מתחשק לי כל הסבל הזה במיוחד לאור העובדה שאחוזי ההישנות מאוד גבוהים.
אני דיי מיואש מהמצב… אשמח להכוונה.


תגובות

סימה-לבני
23/06/21 16:14

שלום רב,

התרשמתי שאתה סובל מתופעות לוואי של משפחת תרופות שחיונית מאד לאיכות החיים שלך. משפחת ה PPI.

הבנתי שניתוח לא אופציה כי כל מה שנשאר לך מהשיחה עם הכירורג הן תופעות לוואי שקורות רק לחלק מהמנותחים ולא לכולם.

מכאן שאתה בעצם נמצא במצב של לבחור בין תופעות לוואי של תרופות לתופעות לוואי שאולי יהיו לך מניתוח, ומשאלתך עולה שכבר בחרת. ניתוח הוא לא אופציה, כתבת לי.

מאחר שבבחירה בין אלטרנטיבות חשוב להכיר אותן היטב לפני שפוסלים אופציה אחת, אני מציעה לך לקרוא בעיון את המידע שמספקת קופת חולים כללית על בקע סרעפתי, הטיפולים, הסיבוכים וקצת על הניתוח שהוא זעיר פולשני היום. ראה כאן.

בהמשך אני מציעה לך לפגוש כירורג נוסף, להבין מהו בדיוק הבקע שממנו אתה סובל, לבדוק אם אפשר באמצעות דיטאה, פעילות גופנית ושינויי תזונה להשתלט על הרפלוקס ולשמוע ממקור נוסף על הסיכונים מול התועלת בניתוח. שכן אין ספק שאם הניתוח מצליח ואם לא תסבול מהתופעות שהכירורג הציג לך, אז קבלת את איכות החיים שלך בחזרה, ובגדול.

באשר למשפחת התרופות שמתאימה לטיפול ברפלוקס, נראה שאתה מכיר כמעט את כל המשפחה. לא הזכרת את הLansoprazol וגם לא את הנגזרת החדשה שלה Dexlansoprazole, ואתה כמובן יכול לבקש מהרופא לנסות אותם. עוד מידע על משפחה זו מאתר משרד הבריאות ראה כאן. ולעלון של לנטון הקלק כאן.

חשוב לוודא שהמינונים מתאימים ויעילים ולא נמוכים מדי.

משפחת התרופות שהן H2 BLOCKERS יכולה לעזור מעט, אך ה PPI נחשבים יעילים יותר בטיפול ברפלוקס. גם למשפחה זו יש אזכורים על תופעות לוואי נוירולוגיות כמו כאבי ראש, אבל לא בעיות שינה. למידע על נציג המשפחה Famotidin הקלק כאן.

סיכום

אני מציעה לך לבקש ולקבל דיעה נוספת ממומחה גסטרואנטרולוג, הן באשר לטיפול התרופתי והן באשר ליתרונות של הניתוח ע"פ טיפול תרופתי לכל החיים. 

עוד מידע על תרופות PPI ושימוש ממושך תמצא כאן, וההמלצה היא לקחת אותן כמה שפחות ועל פי הצורך, אלא במקרים שבהם זקוקים להם באופן קבוע ורציף.

בברכה,

סימה לבני

רוקחת יועצת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"