מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' גיל אמריליו
פרופ' גיל אמריליו
בוגר ביה"ס לרפואה באוניברסיטת ת"א ומשמש כמרצה באוניברסיטה, בוגר התמחות ברפואת ילדים בביה"ח דנה (איכילוב) ובוגר התמחות על בראומטולוגית ילדים באוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס (UCLA). ראומטולוג ילדים בכיר בעל ניסיון קליני רב הכולל מעקב ואחריות אחר ילדים החולים במחלות ראומטיות או הנחשדים כחולים במחלות כאלו עם פעילות המסתכמת בקרוב ל-2000 ביקורים מידי שנה במרפאתו בביה"ח שניידר.
פרופ' מרב לידר
פרופ' מרב לידר
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.
פרופ' יעקב ברקון
פרופ' יעקב ברקון
מנהל מחלקת ילדים בבית חולים אוניברסיטאי הדסה הר הצופים, הוא בוגר של בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, הדסה, ירושלים. התמחה ברפואת ילדים בבית חולים ביקור חולים בירושלים. בתום התמחותו באימונולוגיה קלינית ואלרגיה, עבד כרופא בכיר במחלקת ילדים ובמרפאה ריאומטולוגית בבי"ח ביקור חולים ובהדסה עין כרם. בהמשך עבד בבית החולים ספרא לילדים שבמרכז רפואי שיבא, תל השומר- כרופא בכיר וסגן מנהל בית חולים לילדים. ובמרפאה לריאומטולוגית ילדים וקדחת ים התיכונית. משנת 2011 הוא מנהל את מחלקת הילדים במרכז רפואי הדסה בהר הצופים ופרופסור חבר ברפואת הילדים בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף הוא חבר בוועדת הוראה של ביה"ס לרפואה, חבר בוועדת ערר של ההסתדרות הרפואית של ישראל, חבר מערכת בעתון הרפואה. פרופ' ברקון גם משמש חבר הנהלת עמותת ענבר, עמותת חולים במחלות ראומטיות. הוא ערך ופרסם מחקרים רבים בריאומטולוגית ילדים, אימונולוגיה, FMF ומחלות דלקתיות ואוטואינפלמטוריות אחרות. תחומי עיסוקו, בנוסף למחלות ילדים, הם ריאומטולוגית ילדים, קדחת ים התיכונית, PFAPA ומחלות חום חוזר.

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).
Michal7
Michal7
היי שמי מיכל מלכה אמא ל 3 ילדים מהממים 2 ילדי בני 16 ו 12 חולים בקדחת ים תיכונית fmf מוטציה m694v +2 מטופלים כולכצין +אילאריס הבת שלי בת 16 מאובחנת מגיל 5.5 והבן מאובחן מגיל שנתיים מחלה מאתגרת בריאות לכולם

תפקודי כבד

21/06/21 22:22
2 תגובות

שלום, אני חולת fmf בת 35 מאובחנת מגיל 11. מינון קולכיצין עלה בהדרגה מ1 מ"ג בהתחלה ל2 מ"ג . כעת כבר 5 שנים נוטלת 2 מ"ג קולכיצין ביום.
בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה ניכרת חריגה בתפקודי כבד. פירוט:
בתאריך 26/1 ast היה 33 ו- alt היה 58.
בתאריך 25/5 ast היה 47 ו- alt היה 90.

האם ייתכן שמדובר בפגיעה כתוצאה מהקולכיצין??
מה הבדיקות שעליי לעשות?
אם אכן מדובר בפגיעה כתוצאה מהקולכיצין, האם מפסיקים טיפול? מה מקבלים במקום?

אודה להכוונה. אין מידע בנושא באינטרנט.

תודה מראש.


תגובות

H95
24/06/21 21:23

היי אני גם חולת fmf מטופלת עם חמישה קולכיצין ליום . גם לי היה שנים עליה בתפקודי כבד , אני עושה כל חצי שנה מעקב לוודא , בדרך כלל אצל חולי fmfזה ידוע שיש הפרעה בתפקידי כבד (שפעם עולה בעיקר קרוב להתקף ופעם יורד ) בכל אופן אמרו רק לעקוב וכמובן להמשיך לקחת את הקולכיצין , במקביל אולי תבדקי גם באולטרסאונד אם הכבד שומני ואז יש תזונה וספורט מסויימים , מקווה שעזרתי בהצלחה

פרופ--מרב-לידר
מומחה כמוני
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.
04/07/21 9:06

הפרעה בתפקודי כבד בחולי פמפ יכולה להיות קשורה למחלה עצמה, לטיפול בקולכיצין או לבעיה נפרדת לחלוטין - כבד שומני, מחלת כבד אוטואימונית ועוד. אין להסיק אוטומטית שההפרעה קשורה למחלת הפמפ או לקולכיצין ולא לברר הלאה. הבירור הנדרש קשור לחומרת ההפרעה ולסוגה.