מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאומפרדקס בשילוב תוספי תזונה

אומפרדקס בשילוב תוספי תזונה

21/07/21 12:12
3 תגובות

אחרי מספר ימים של כאבי בטן חזקים, כאבים בחזה, חולשה, כאבי שרירים וקושי בנשימה אובחנתי עם גסטריטיס וקיבלתי אומפרדקס למשך 10 ימים.
באופן קבוע לוקחת סלניום(100מקג) פעם אחת ביום.
אשמח לדעת אם יש בעיה לשלב את האומפרדקס עם הסלניום והאם צריך להפריד ביניהם כמה שעות?
בנוסף אשמח לדעת האם כדאי לקחת פרוביוטיקה בתקופה זו ואם כן אז מתי?
והאם יש תוספי תזונה נוספים שמומלצים כדי לחזק את הגוף במצבי ולעזור בשיקום של רירית הקיבה?
תודה רבה:)


תגובות

עמי-3
22/07/21 13:18

באופן כללי יש להגביר מזונות בעלי תגובה בסיסית. במידה ויש לך קושי בכך מומלץ לקחת תוסף של עשב חיטה או עשב שעורה.

בתפריט מאוזן  יש  בר"כ מספיק סלניום וכדי להיות בטוחה, אפשר לקחת 2 אגוזי ברזיל ליום ואז אין צורך בתוסף.

לשיקום רירית הקיבה טלי  תוסף ליקוריץ [שוש קירח]  עם הארוחה, המועדף עליי של סולגאר

סימה-לבני
27/07/21 21:42

שלום רב,

בדקתי בשני מקורות ולא מצאתי התנגשות שדווחה על סלניום עם omeprazole.

גסטריטיס זו אבחנה שמסבירה אולי את כאבי הבטן שלך אך לא מסבירה את החולשה , כאבי שרירים וקושי בנשימה שאת מתארת. למידע נוסף על גסטריטיס הקליקי כאן.

אז בדקתי לך מהן תופעות הלוואי של סלניום ומצאתי שסלניום בעצמו יש לו תופעות לוואי שקשורות למערכת העיכול, בנוסף במינונים גבוהים יש עייפות וחולשה. במקור אחד נאמר שבמקרים של בעיות בקיבה, הכמות הנספגת של סלניום יכולה להיות גבוהה מדי ולגרום לחיזוק תופעות לוואי. אני תוהה אם הרופאים שלך לא הציעו לך להפסיק את הסלניום ולראות אם מצבך משתפר.

למידע נוסף על סלניום ועל רעילותו הקליקי כאן. מויקירפואה

וכאן ממיוקליניק, באנגלית.

באשר לתוספים אחרים,

הפילוסופיה שלי היא לצרוך תוספים רק אם הם נחוצים. אינני יודעת למה את לוקחת סלניום, אבל אם הוא לא ממש נחוץ הייתי ממליצה לך להפסיק את הטיפול בו עד שמערכת העיכול שלך תבריא. לא הייתי מציעה לך להוסיף תוספים שהרופאים לא הציעו לך.

מקווה שעזרתי,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי

https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

טל2021
28/07/21 10:57

תודה רבה סימה על תשובתך המפורטת והחשובה. בימים האחרונים חל שיפור בבטן אך כאבי החזה והנשימה נותרו והופנתי לבדיקות נוספות שקשורות ללב. בנוסף, הופיעו גם כאבי ראש אך נמנעתי מלקחת משככי כאבים מכיוון שאני לא יודעת איך הם ישפיעו על הבטן. האם לדעתך יש משכך כאבים מסוים שאפשרי לקחת במצבי כאב בשילוב עם האומפרדקס ושלא יחמיר את מצב הבטן? שוב תודה מראש 😊