מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
EMG רגליים תוצאות בדיקה
08/08/21 19:13
1 תגובות
שלום
סובלת מכאבי רגליים בהליכה
כל המומחים שהייתי אצלם לא היו החלטיים לגבי הסיבה.
(היצרות ע"ש, כלי דם, ראומטולוגייה,), ביקרתי אצל מומחים בכל התחומים , עשו לי סי טי של כל אבר רלוונטי...וטרם הוחלט את כאבי הרגליים נובעים מתחומים אלו.
רופאת המשפחה שלחה אותי לאי.אם.גי. (טענה שזאת בדיקה אלמנטרית במצב כזה), ועכשיו אשמח שתגידו לי אם משהו בתוצאות יכול להוות הסיבה לכאבי הרגליים בהליכה ולאיזה רופא צריכה לחזור,..
תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
פרופ' עמירם כ"ץ
בדיקת EMG, אלקטרומיוגרפיה, בודקת פעילות חשמלית בשרירים וכוללת לרוב גם בדיקות הולכה חשמלית בעצבים. היא עשויה לגלות מחלות של שרירים או של עצבים הקפיים ובמחלות האלה יתכנו גם כאבים ברגליים. בחלק ניכר מהמקרים בהם יש כאב מתמשך, לא מצליחים לגלות את סיבת הכאב. בכל זאת, יש טעם לנסות לברר את הסיבה, כי בחלק מהמקרים מוצאים סיבות בהן ניתן לטפל. כשלא מוצאים סיבה כזו לאחר בירור סביר, נשאר לטפל בכאב כשלעצמו כדי שלא יפריע.