מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותאין יתרון להוספת סטטינים לאינטרפרון לטיפול בטרשת נפוצה

אין יתרון להוספת סטטינים לאינטרפרון לטיפול בטרשת נפוצה

מחקר חדש קבע כי אין יתרון בסטטינים ואף עלה במחקר שיעילות תוספת הסטטינים הייתה נמוכה מתוספת הפלצבו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ניסוי שלב 2 העלה תוצאות מאכזבות לגבי הטיפול בסטטינים לטרשת נפוצה. החוקרים דיווחו כי ה- simvastatin היה פחות יעיל מפלצבו בנקודות הבדיקה שנקבעו במחקר.


"המחקר העניק תוצאות ברורות לכך שה- simvastatin לא יכול להיות מומלץ כתוספת לטיפול בטרשת נפוצה, לאינטרפרון בטא 1a", כך אמר ד"ר סורנסן מאוניברסיטת קופנהגן בדנמרק.


תוצאות המחקר הוצגו בכנס ECTRIMS ה- 26, בו התכנסו חוקרים ומטפלים בטרשת נפוצה מרחבי אירופה והעולם.


מחקר קודם הראה שהשילוב שבין atorvastatin (סטטינים) ואינטרפרון מגבירה את פעילות המחלה כפי שנצפית ב- MRI ובבדיקות הקליניות. מחקר אחר שנערך, דווקא הראה הטבה בעקבות השילוב. בשל הממצאים הסותרים החוקרים אמרו שמוקדם מידי לדעת את אופן השפעת השילוב.


המחקר הנוכחי נערך בכמה מרכזים באופן מבוקר הכלל סמיות כפולה וחלוקה רנדומאלית לקבוצות המחקר. הנסיינים חלקו 307 מטופלים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי לקבוצות הניסוי ועקבו אחריהם לאורך 3 שנים. הנבדקים קיבלו טיפול באינטרפרון ואז חולקו ל- 2 קבוצות, האחת קילה פלצבו והשנייה simvastatin ( ארבעים מ"ג ליום במהלך החודש הראשון ולאחר מכן 80 מ"ג מידי יום). סריקות MRI בוצעו בתחילת המחקר ומידי שנה. בדיקה קלינית נערכה מידי 3 חודשים.


תוצאות המחקר הראשוניות הראו כי קצב ההתקפים היה זהה בין הקבוצה שנטלה סטטינים לבין קבוצת הביקורת שנטלה פלצבו. אך, באופן מפתיע, מספר הנגעים החדשים או נגעים מסוג T2 שגדלו, כפי שמופיע בסריקות ה- MRI, היה גבוה יותר בקבוצת ה- simvastatin ויותר מטופלים היו "נקיים מהתקדמות המחלה" דווקא בקרב הקבוצה שקיבלה פלצבו.


במהלך הניסוי לא נרשמו תופעות לוואי חריגות, ממצא המצביע על בטיחות ה- simvastatin.

 


Simvastatin VS Atorvastatin


במהלך הדיונים בכנס ה- ECTRIMS עלתה השאלה האם מחקר זה קבע את "המסמר האחרון" לכך שסטטינים אינם יעילים לטיפול בטרשת נפוצה? ד"ר סורנסון השיב "כי אכן הדבר כך ואין צורך במחקרים נוספים".


עם זאת, לא כולם מסכימים עימו. ד"ר עמנואל וודאנט, אשר מוביל את המחקר ב- Atorvastatin  אמר כי נתונים שיש בידו מראים כי הסטטינים יעילים בהפחתת נגעים חדשים במוח. ישנן ביקורות רבות על המחקר שערך ד"ר וודאנט ועל תקפותו, אך הוא סיכם ואמר שיש צורך במחקרים נוספים כדי לאושש את הממצאים.

 

 


מתוך ECTRIMS 2010; Abstract 134 ו- Medscape Today

 


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.