מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותדוח: עליה במקרי מוות כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים בקרב נשים

דוח: עליה במקרי מוות כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים בקרב נשים

מספר הנשים שמתו כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים גבוה ממספר המיתות מתאונות דרכים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

דוח חדש של המרכז לבקרת מחלות בארה"ב חושף כי מקרי המוות כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים עלה באופן חד יותר בקרב נשים בשנים האחרונות.


על פי הדוח התופעה של מקרי ממות ממנת יתר של משככי כאבים היא תופעה ששיעוריה עולים בעשור האחרון. בדוח זה ביקשו החוקרים לבדוק את המצב בקרב נשים.


לצורך הדו ניתחו חוקרי המרכז לבקרת מחלות את הנתונים בשני מאגרי מידע לאומיים בארה"ב האחד בשנים 1999-2010 והשני בין השנים 2004 ל-2010. מן הניתוח עולה כ-15,323 מקרי של נשים יוחסו למנת יתר של תרופות. מספר מקרי מוות כתוצאה ממשככי כאבים אופיואידים עלה פי חמש בעשור האחרון בעוד שבקרב גברים עלה המספר פי 3.6 באותה תקופה.


עוד עולה מן הדוח כי בשנת 2012 היום כ-940 אלף ביקורים במיון של נשים בשל שימוש לא נכון או שימוש יתר במשככי כאבים וסמים. מרבית המקרים היו בשל שימוש בקוקאין, הרואין, משככי כאבים אופיואידיים ושימוש בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. מספר המקרים המיוחסים לתרופות המבוססות על אופיום הכפיל את עצמו בין השנים 2004 ל-2010.


החוקרים מסכמים שאמנם מספר הגברים הנפטר ממנות יתר של משככי כאבים עדיין גבוה יותר, אך שיעור העלייה בקרב נשים גבוה יותר. ככלל מספר המיתות של נשים כתוצאה ממנת יתר גבוה ממספרי מקרי המוות כתוצאה מתאונות דרכים.


החוקרים טוענים כי התוצאות מצריכות זהירות יתר בקרב הצוותים הרפואיים, יש לנהוג באחריות בעת מתן מרשמים, ויש לשמור על מעכב אחר התמכרות, כמו גם לבדוק בעיות נפשיות באופן סדיר.

Mack KA, et al "Vital Signs: Overdoses of prescription opioid pain relievers and other drugs among women -- United States, 1999-2010" MMWR 2013; 62.

varduku
10/07/13 22:04

בימים הכי קשים שלי, שרציתי להיפרד מהעולם, הרופא שלי סיפר לי בדיוק באותה שיחה כי חולים כמונו לקחו מנת יתר של משככי כאבים.....  כך שקלתי להיפרד מהעולם. רופא. מנהל מרפאת כאב.

אסתי9
07/07/13 12:30

הכאב בעזרת מדיטציות וחשיבה חיובית.כשהם גוברים אני נעזרת בפרחי באך

איזו המלצה גורפת למען השם? זה הדבר היחיד שעזר לי וכל הטיפולים שאתם הרופאים שלחתם אותי אליהם רק עשו לי בלאגן... 

נכון ילד במדינת ישראל

ילד שעבר אירוע לב בגלל טיפולים שאתם שלחתם אותי

ילד שקיבל תרופות שרק הרסו אותו את המצב רוח שלו ואת הכבד שלו

ילד שעבר התעללות נפשית על ידי רופאים רק בגלל שלא הצילחו לאתר את הבעיה שלו ושהתרופות המחורבנות האלה שלכם שלא לא עזרו לו

 

סליחה דר רות אני עדיין מרשה לעצמי להמליץ על קנאביס ואני אמשיך להמליץ על קנאביס

את רופאה נפלאה באמת אבל הגעתי למסקנה 

שגם אתם טועים והרבה.

 

אתם פשוט לא נורמלים אתם שטופי מוח שפשוט לא מבינים שיש פה תרופת פלא לידכם 

אז למדת קראת... ואני בטוח שהרבה אבל רבאק! זו לא תרופת פלא? אני יודע למה זה לא תרופת פלא בגלל שאני כבר לא צריך לשלם 6000 שקל בחודש על תרופות שהורסות לי את הגוף וכן הם הורסות את הגוף והם משנות את האיזון הכימי במוח כן דר רות גם את זה את יכולה להגיד שבנאדם לוקח תרופה משתנה לו מיד האיזון הכימי במוח כן כן רבותי! האיזון הכימי במוח משתנה
לוקחים קונצרטה? רטלין? הדופמין שלכם ננעל ולא משחרר  כל עוד ה"תרופה" שם.

בדיוק כמו כל סם אחר

למה נראה לכם אתם בדיכאון מתרופות? אה?

 

 

 

 

 

ד--ר-גור-רות
07/07/13 1:25

בתור רופאה במדינת ישראל, מומחית בנוירוכירוגיה, ומומחית ברפואת כאב אני הוסמכתי ע"י משרד הבריאות לטפל בחולים בקנביס רפואי, ומכאן יש לי את הסמכות החוקית לדון במה שאני רושמת לחולי. 

בוודאי ובוודאי שיש לי יותר סמכות לכך מכל רופא שלא הוסמך, שלא לדבר על מי שאינו רופא, ובוודאי שיותר מכל ילד במדינת ישראל בין אם הוא משתמש בקנביס לטיפול במחלתו ובין אם לאו. 

 

weinbergxd, האם גם עכשיו התגובה מחוייכת? ברפואה אין מקום לליקיים או צחקוקים. אני יכולה להבין שזו דרך התקשורת של ילדים בגילך - אולם במדינת ישראל ילדים בני 15 אינם בעלי סמכות להמליץ לאנשים על שימוש בתרופות גם אם חומר מסויים עוזר להם. 

 
יש הבדל אדיר בין לומר - "אני נעזר בקנביס, זו התרופה היחידה שעזרה לי, ועבורי זו היתה תרופת  פלא" - לבין ללכת ולהמליץ באופן גורף לציבור ולהסתכן בהטעיית אנשים בחשיבה שזו תרופת פלא. 
אתה כותב מאד יפה, ואני אוהבת מאד את כתיבתך, אבל הדרך הנכונה היא להציג את עצמך באופן ברור ואמיתי, לומר שאתה ילד בן 15, שחולה במחלה כזו וכזו, ושאתה משתמש בקנביס ואתה נעזר בו ולך הוא עזר מאד. 
עידית-רונן
06/07/13 21:54

חשוב לציין כי הנתונים  מתבססים על ביקורי מיון. אין סיווג מדויק של הסיבות הרפואיות לנטילה  ואודות שיעור המוות כתוצאה מנטילת תרפות  במינון יתר בגלל ניסיונות אובדניים.

 

ההמלצות לגבי הצוות הרפואי אכן חשובות. מעבר לנקיטת זהירות במתן המרשם, יש להדריך את המטופל ולוודא  שהבין כיצד ליטול את התרופה ואודות תופעות לוואי וסיכונים אפשריים. כמו כן, לבצע מעקב לגבי אופן נטילת התרופות ואיכות ההשפעה.  לרוב, אחיות  הן אלה שמבצעות הדרכה ומעקב מסוג זה. 

BENO1952
06/07/13 21:26

כאחד שניסה למצוא את הפלא ,,ולא מצא,,smiley

אני מסכים ובאמת לא חשבתי שעד כדי כך תגובה שרואים שהיא בנימה מצחקקת יכולה להשפיע

 

אני מסכים עם הכל

אבל אני חושב דר רות שאין לך את הסמכות להגיד לי שקנאביס איננה תרופת פלא

שבוע טוב

ד--ר-גור-רות
06/07/13 19:45

מי שקוראים את התשובות שלך אינם בודקים מה אתה ומי אתה ובאיזו סמכות אתה כותב. 

הם קוראים את זה בפורום רפואי ועלולים פשוט ליישם. 

קנביס רפואי הינו רישיון מטעם מדינת ישראל להשתמש בסם סלתי חוקי באופן חוקי. 

הקנביס הוא אותו קנביס שאפשר להשיג ברחובות. 

יכולה אישה מדוכאת לקרוא את תשובתך לרוץ לפנית הרחוב או אלוהים יודע לאן ולהתחיל לרכוש את החומר מתוך אמונה שזה מה שירפא אותה. 

מלבד העובדה המצערת שזה עלול לגרום לה לפשוט רגל, לרדת לזנות להתמכר לסמים אחרים (כי ברחוב יודעים היטב מה רווחי ומה פחות רווחי) להחשף לעולם התחתון ושאר מרעין בישין- התווית הנגד הרפואית העיקרית של קנביס היא דיכאון. מישהו בדק האם היא סובלת מכך? מה הסיכוי שלה להתמכר בכלל? 

ואם האישה סובלת מדיכאון והיא תתחיל לצרוך קנביס הדבר עלול להחמיר את הדיכאון שלה עד כי תשלח יד בנפשה. 

ואם היא אמא צעירה לילדים?

ואם היה יכול להיות לה פתרון טוב יותר? 

אנא השאר את הרפואה לרופאים. התייחס ברצינות למה שאתה כותב - שכן יש לך אחריות על כל מילה שיוצאת מהמקלדת שלך. 

הרופאים מודעים הן לשימוש היתר בתרופות לכאב והן בשימוש יתר בתרופות אחרות והם גם מודעים לאופציה של קנביס. 

יש בישראל אמצעי מעקב אחר כל תרופה ממכרת ובארץ זה קורה הרבה פחות מבארה"ב. גם בארה"ב יש מכה גדולה יותר של סזמים קשים מאשר בארץ  - בנתיים הבעיה העיקרית שלנו היא אלכוהול ולא סמים קשים.  

קנביס איננה תרופת פלא, ואסור בשום פנים ואופן להתוות אותה מעל גלי האינטרנט לאנשים אנונומיים שעלולים פשוט ליישם את ההצעב הנדיבה וללכת לקנות בפינת הרחוב. 

ד"ר גור.