מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותה-FDA אישר תרופה חדשה לאי ספיקת לב

ה-FDA אישר תרופה חדשה לאי ספיקת לב

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את (Entresto (LCZ696 שמאריכה חיים ומפחיתה אשפוזים בחולי אי ספיקת לב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר אתמול (ג') את התרופה החדשה של נוברטיס (Entresto (sacubitril/valsartan, שכונתה עד עתה LCZ696, לטיפול באי ספיקת לב, לאחר שהוכח כי התרופה מורידה באופן משמעותי את הסיכון לאשפוזים ולמוות בשל אי ספיקת לב.

 

אי ספיקת לב היא מחלה נפוצה בה נפגע תפקוד הלב באופן כזה שהוא אינו מסוגל להזרים מספיק דם וחמצן לאברי הגוף במאמץ, ולעיתים גם במנוחה. המטופלים עומדים בפני סיכון גבוה למוות, מקרי אשפוז חוזרים ונשנים וכן תסמינים שונים - כגון קוצר נשימה, עייפות ואגירת נוזלים - הפוגעים קשות באיכות החיים. כמחצית מהחולים סובלים ממחלה עם מקטע פליטה ירוד.

 

התרופה אושרה לטיפול באי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד, למטופלים שמצב מחלתם מסווג כדרגה II עד IV על פי NYHA. הסיווג ניתן על פי רמת ההגבלה שהתסמינים כופים על הפעילות הגופנית של המטופלים.

 

Entresto, הניטלת בטבלייה פעמיים ביום, הינה מעכב נפריליזין לקולטן אנגיוטנסין. התרופה מפחיתה את הלחץ על הלב הנמצא במצב של אי ספיקה, באמצעות הגברת המערכות העצביות-הורמונליות המגנות על הלב (מערכת NP) ובמקביל דיכוי המערכת הפוגעת (מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון). היא תינתן בדרך כלל כטיפול נוסף לטיפולים אחרים לאי ספיקת לב כמו חוסמי בטא או תרופות משתנות, במקום מעכב ACE או חוסם אחר של קולטן לאנגיוטנסין.

 

התרופה שהוגדרה "פריצת דרך" הפגינה במחקר גדול יתרון משמעותי מבחינת שיעורי התמותה והאשפוז כשהשוותה "ראש בראש" מול מעכב ה-ACE אנלפריל. על אותו מחקר, המכונה PARADIGM-HF, ביסס ה-FDA את החלטתו.

 

במחקר, בו השתתפו 8,442 מטופלים, נמצא כי במהלך תקופת המעקב, Entresto הפחיתה ב-20% את הסיכון למוות מסיבות קרדיווסקולריות, צמצמה ב-21% את מקרי האשפוז בשל אי ספיקת הלב והפחיתה ב-16% את הסיכון לתמותה מכל סיבה לעומת אנלפריל. המחקר הופסק מוקדם כאשר הודגם ש-Entresto מפחיתה את הסיכון למוות קרדיווסקולרי לעומת מעכב ה-ACE אנלפריל.

 

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר במחקר במטופלים ב-Entresto היו תת לחץ דם, רמות גבוהות של אשלגן בדם ותפקוד לקוי של הכליות. בקבוצת הטיפול ב-Entresto היו יותר מקרים של תת לחץ דם ואנגיואדמה לא משמעותית לעומת הקבוצה שקיבלה אנלפריל, אך בקבוצת הטיפול באנלפריל היו יותר מקרים של אי ספיקת כליות, יתר אשלגן בדם ושיעול.

 

מספר נמוך יותר של מטופלים שקיבלו את התרופה Entresto הפסיקו את נטילת תרופת המחקר בשל אירוע חריג בהשוואה למטופלים שקיבלו טיפול באנלפריל.

 

נוברטיס הודיעה כי החברה תחל במשלוחים של התרופה בתחומי ארצות הברית כבר בשבוע הבא. התרופה תוגש כעת גם לרישום בישראל ותוגש בקשה להכניסה לסל הבריאות של שנת 2016.

 

להודעה המלאה של ה-FDA

 

arno31
18/07/15 12:04

איך אפשר לקבל התרופה בהקדם arno31